Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπόγειο-Διάφορες περιπτώσεις


Recommended Posts

Για αναλυτικο τελικα ποιες τιμες χρησιμοποιούμε?Και κάτι ακόμη..Πως ακριβώς μπορω να υπολογίσω τα κυβικά ξεμπαζώματος??

Δηλαδη:

έχω το ύψος (βαθος) και τις πλευρές που ξεμπαζώθηκαν (του υπογείου) αλλά σε τι αποσταση θα το πάρω οταν μιλαμε για κεκλιμενο εδαφος του οικοπεδου και δεν γνωριζω ποια ηταν η αρχικη κατασταση του εδαφους?Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητη..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 670
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεια και από εμένα - Δυστυχώς έχω και εγώ μια περίπτωση με ιδιαιτερότητες και θα ήθελα τη βοήθειά σας.

 

Στην ίδια οικοδομή σε επικλινές οικόπεδο υφίστανται 2 υπόγεια (Α' και Β' με το Β' να είναι σε χαμηλότερη στάθμη). Στην άδεια το Β' εμφανίζεται ως χώρος στάθμευσης και το Α' ως βοηθητικοί χώροι. Υπάρχουν παραβάσεις και στα δύο, οι οποίες δε σχετίζονται άμεσα (είναι σε απομακρυσμένες μεταξύ τους περιοχές). Συγκεκριμένα συμβαίνουν τα εξής:

 

(1) Στο Β' Υπόγειο έχει γίνει επέκταση του χώρου στάθμευσης (με επιπλέον υπόγεια εκσκαφή - όχι ξεμπάζωμα), ενώ έχουν δημιουργήθεί στο νέο χώρο αποθήκη και λεβητοστάσιο (το οποίο έχει μετεγκατασταθεί εκεί από την θέση στην οποία εμφανίζεται στην Ο.Α. - Α' Υπόγειο). Η όλη επέκταση είναι εντός των ορίων της κάλυψης που προκύπτει από τους άνωθεν ορόφους.

 

(2) Στα σχέδια της Ο.Α. εμφανίζεται ράμπα που οδηγεί από τον δρόμο στο χώρο στάθμευσης του Β' Υπογείου κατά μήκος της πλάγιας απόστασης Δ και σε όλο της το πλάτος. Στην Ο.Α. η ράμπα αυτή εμφανίζεται να έχει "διπλό ύψος" και η οροφή της αποτελείται από πλάκα που βρίσκεται 1m χαμηλότερα από το το δάπεδο του ισογείου (η οποία πλάκα έχει ορθώς επιχωματωθεί από πάνω για να μη συμπεριληφθεί η περιοχή της ράμπας στην κάλυψη). Αυτό που διαφοροποιείται από τα σχέδια της Ο.Α. είναι ότι το "διπλού ύψους κενό" στη ράμπα έχει "παταρωθεί" στο επίπεδο του Α' υπογείου και συνεπώς πάνω από τη ράμπα και κάτω από την επιχωμάτωση υφίσταται βοηθητικός χώρος του Α' υπογείου.

 

Ζητώ συγνώμη αν έχουν απαντηθεί σχετικά ερωτήματα, αλλά μετά από αρκετό διάβασμα δεν μου είναι σαφές πως μπορώ να χειριστώ τις παραπάνω παραβάσεις. Αυτό που σκέφτομαι είναι:

 

Για το θέμα (1) οι εξής περιπτώσεις:

(α) Αν έχω καταλάβει σωστά, υπάρχει δυνατότητα να χρεωθεί ένα παράβολο και να γίνει νομιμοποίηση με νέα Ο.Α. εντός τριετίας. Νομίζω πως ο ιδιοκτήτης θα ήθελε να αποφύγει αυτή την περίπτωση σαν πιο χρονοβόρο διαδικασία και επιπλέον δεν είμαι σίγουρος και εγώ αν γνωρίζω πως να το διαχειριστώ. Υποθέτω βέβαια ότι έτσι δεν υπάρχει άλλο πρόστιμο πέραν του παραβόλου και ότι εκ των υστέρων θα υφίσταται πλήρως νόμιμα ο χώρος (όχι απλά τακτοποίηση).

(β) Να τακτοποιηθεί ο χώρος με τον 4014, χρεώνοντας Υ.Δ. με μειωμένο συντελεστή 0,50. Απ' ότι καταλαβαίνω δεν τίθεται θέμα Υ.Κ. εφόσον δεν παραβιάζονται τα όρια της εγκεκριμένης κάλυψης του οικοπέδου. Χρεάζεται να χρεωθεί και η εκσκαφή για τη δημιουργία του χώρου με αναλυτικό (υπενθυμίζω ότι ο χώρος είναι εντελώς υπόγειος - δεν πρόκειται για ξεμπάζωμα). Μπορώ να κάνω κάτι και με τη μεταφορά του λεβητοστασίου με αναλυτικό? Προβλέπει κάτι τέτοιο ο 4014?

 

Για το ολίγον πιο πολύπλοκο θέμα (2):

(α) Σκέφτομαι ότι μπορεί να χαρακτηριστεί σαν εγκατασταση μεσοπατώματος σε υπόγεια στάθμη και με βοηθητικό χώρο και κατά συνέπεια για τρεις λόγους μπορεί να πάρει μειωμένο συντελεστή 0,50xΥ.Δ. Σωστά? Υπάρχει ευμενέστερο σενάριο?

(β) Χρειάζεται και Υ.Κ. αφού είναι εκτός εγκεκριμένης κάλυψης ή λόγω της άνωθεν επιχωμάτωσης 1m δε θα μετρούσε ως κάλυψη?

(γ) Αντίστοιχα, υπάρχει και παραβίαση πλάγιας απόστασης Δ (καταλαμβάνει όλο το πλάτος της μέχρι το όριο του οικοπέδου) ή κάτι τετοιο δε νοείται σε υπόγειους χώρους?

 

 

Θα εκτιμούσα πολύ κάθε δυνατή βοήθεια. Αν δεν γίνεται κατανοητό το θέμα (2) θα μπορούσα να ετοιμάσω και ένα σκαρίφημα τομής.

 

Ευχαριστώ

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν εχω καταλαβει ακριβως τον ορο "ξεμπαζωμα". Αν σε ενα οικοπεδο εξαρχης κατασκευαστηκε το υποτιθεμενο υπογειο της αδειας σαν ισογειο με κυρια εισοδο κτλ και το ισογειο εγινε οροφος γιατι να παει καποιος με αναλυτικο προυπολογισμο?αφου δεν εχει πραγματοποιηθει οντως κανενα ξεμπαζωμα ουτε εκκρεμει τελικη διαμορφωση περιβ. χωρου. Γιατι να μην δηλωθει υπερβαση υψους απλα?

Link to comment
Share on other sites

Eαν ειναι αυτη η περιπτωση, τοτε θα δηλωθει υπερβαση υψους απλα.

Υπαρχει ομως περιπτωση το υπογειο να κατασκευασθηκε στην προβλεπομενη σταθμη οπως δειχνεται στην αδεια και να μην μπαζωθηκε ο περιμετρικος αυτου χωρος. Σε αυτη την περιπτωση πας με αναλυτικο προυπολογισμο για τις εργασιες που εκτελεσθηκαν. Δηλαδη ξεμπαζωμα καποιων κυβικων μετρων γαιωδων εδαφων, τοιχακια αντιστηριξης και ο,τι αλλο θεωρητικα ή πρακτικα εγινε.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

μια μικρη ανακεφαλαιωση να κανω και εγω:

 

 

Ολοκληρο υπογειο γκαραζ σε πολυκατοικια δεν φαινεται πουθενα στην αδεια.

Φιλος εχει κανει κανει κατοικια το γκαραζ που του ανηκει.

 

1.το τακτοποιω με τον 4014, πληρωνοντας οτι προστιμα βγαινουν

 

η

 

2.το νομιμοποιω με παραβολο και εκδοση αδειας σε τρια χρονια

 

 

Σωστα;

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

ok thanks αλλα τωρα που το ξανασκεφτομαι μαλλον ειναι λιγο

πιο περιπλοκο σε περιπτωση πολυκατοικιας.

 

Δηλ. εδω εγινε εκσκαφη/αντιστηριξη κτλπ ολοκληρου του υπογειου

ολης της πολυκατοικιας.

 

Πως θα υπολογισω με αναλυτικο μονο για ενα συγκεκριμενο γκαραζ;

 

 

Νομιζω οτι στην περιπτωση πολυκατοικιας, αρα πολλων ιδιοκτητων,

το υπογειο γκαραζ η θα δηλωθει ολο απο ολους η τιποτα...

Edited by skifx
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω περίπτωση δύο υπογείων το ένα δίπλα στο άλλο τα όποια είχαν μια ανισοσταυμία στην θεμελίωση! Αυτο είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν 2 σκαλοπάτια για την επικοινωνία του ενός με του άλλου! Στην πράξη το δάπεδο έγινε όλο σε μια ευθεία!!! Να σημειώσω πως η οροφή είναι στο ίδιο σημείο με τα σχέδια!!!

 

Αυτό τι παράβαση είναι????

 

Είχα σκοπό να βάλω ΜΟΝΟ 500 ευρώ για ξεμπάζωμα σε σχέση με αυτό της άδειας!!! Υπέρβαση ύψους κατα την άποψη μου δν έχει κάνει αφού η οροφή είναι στο ίδιο σημείο!

Κάποιος συνάδελφος μου είπε να του βάλω και υπερβαση ύψους χωρις υπερβαση δόμησης(0,2-0,4) γτ θα έχω πρόβλημα στην βεβαίωση που θα δώσω καθώς το διαμέρισμα από 2,80 έχει γίνει 3,40!!!

Ποια είναι η άποψη σας???

 

Υ.Γ. Τα υπόγεια έχουν τακτοποιηθεί με τον 3843/10

 

http://imageshack.us.../861/tomes.png/

 

Με την παραπάνω τομή θα γίνει ποιο κατανοητό το πρόβλημα μου. Στο υπόγειο αριστερά θα καταθέσω ΜΟΝΟ ενα φάκελο για το ξεμπάζωμα που έχει υποστεί. Η αλλαγή χρήσης έχει τακτοποιηθεί με τον 3843/10. Στο υπόγειο δεξιά πάλι θα δώσω ένα 500αρικο για το ξεμπάζωμα στην όψη του, για την άυξηση του ύψους που έγινε αφού δν έχω δημιουργία νέου χώρου έχω σκοπό ή να βάλω ένα ακόμα 500αρικο ή να το εντάξω στο άλλο 500αρικο αφου είναι ίδια παράβαση(ξεμπάζωμα)!!!

 

Ένας συνάδελφος όπως προανέφερα μυ είπε να βάλω την επιφάνει με 0,2 γτ κάνει παραβίαση ύψους η διακεκριμένη οριζοντια ιδιοκτησία. Μου ανέφερε συγκεκριμένα πως μπορεί να ΜΗΝ παραβιάζει το ύψος η οροφή, παραβιάζουμε όμως το ύψος του διαμερίσματος από 2,85 σε 3,45 και πως στην βεβαίωση κοιτάς την δόμηση, την κάλυψη και το ύψος του διαμερίσματος για τον όγκο!!!

 

Εμένα μου φαίνεται τραβηγμένο σενάριο, ποια είναι η δική σας άποψη???

 

Υ.Γ. Δεν μπορούσα να κάνω edit, αν μπορείτε συνενώστε τα 2 μνμτα οι moderators

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν εχω καταλαβει ακριβως τον ορο "ξεμπαζωμα". Αν σε ενα οικοπεδο εξαρχης κατασκευαστηκε το υποτιθεμενο υπογειο της αδειας σαν ισογειο με κυρια εισοδο κτλ και το ισογειο εγινε οροφος γιατι να παει καποιος με αναλυτικο προυπολογισμο?αφου δεν εχει πραγματοποιηθει οντως κανενα ξεμπαζωμα ουτε εκκρεμει τελικη διαμορφωση περιβ. χωρου. Γιατι να μην δηλωθει υπερβαση υψους απλα?

 

εμένα αυτό με μπερδεύει παραπάνω. Γιατί μόνο υπέρβαση ύψους και όχι ΚΑΙ υπέρβαση δόμησης, αφού το υπόγειο είναι πλέον ισόγειο. Ουσιαστικά έχει γίνει 1 όροφος παραπάνω ή αν στα σχέδια φαίνεται μπαζωμένο 1.5μ τότε μισός όροφος (συνδυασμός ύψους κ' δόμησης).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.