Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αερισμός σε κτίριο τριτογενή τομέα


zio7

Recommended Posts

Στη ΔΚ-3 λέει ότι αν δεν έχεις στοιχεία για το σύστημα εξαερισμού ισχύει η θεώρηση που κάνεις όταν δεν υπάρχει σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 2 months later...

1. τα ανεμιστηράκια στα μπάνια τελικά θυρίδες εξαερισμού τα βάζετε?

2. θυρίδα εξαερισμού πρός μθχ δεν μπαίνει έτσι? αφού η Τοττε λέι πρός ΜΘΧ διείσδυση αέρα μηδενική, άρα και θυρίδα εξαερισμού πρός ΜΘΧ δεν λαμβάνεται υπόψιν. Ή κάνω λάθος?

3. όταν έχω ένα παλιό μικρό κούφωμα , σιδερένιο χωρίς τζάμι, θυρίδα εξαερισμού δεν το βάζετε? και άν είναι πρός ΜΘΧ?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/GR_ENERGEIAS/kenak/TEEKENAK_FAQ/Tab3/A220FF7B4BE5B914E04046D412C27109

 

Η παροχή νωπού αέρα είναι υποχρεωτική σε όλα τα κτήρια και ιδιαίτερα σε αυτά με μεγάλη πυκνότητα ατόμων η παροχή επιβάλλεται να είναι σε υψηλά επίπεδα (π.χ. χώροι συνάθροισης κοινού, αίθουσες διδασκαλίας κ.τ.λ.), όπως αναφέρεται στη ΤΟΤΕΕ 2425/86. Στα πλαίσια του Κανονισμού για την «Ενεργειακή Απόδοση Κτηρίων», (άρθρο 8 ΚΕΝΑΚ & όπως διαμορφώθηκε σε σχετική διευκρίνιση στην εγκύκλιο 1603 / 4-10-2010 στο εδάφιο Β.3.), στις περιπτώσεις κτηρίων τριτογενούς τομέα εφαρμόζεται μηχανικός αερισμός με σύστημα ανάκτησης θερμότητας για μεγάλες ποσότητες νωπού αέρα.
Ο μηχανικός αερισμός στα μικρά κτήρια του τριτογενή τομέα (π.χ. καταστήματα) μπορεί να γίνει με την εφαρμογή ενός τοπικού συστήματος μηχανικού αερισμού (παροχή νωπού - απαγωγή), με ενσωματωμένο σύστημα εναλλάκτη θερμότητας.

 

έχετε να προτείνετε κάποιο τέτοιο μηχάνημα;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό πρέπει να έχει αλλάξει. Δεν το θυμάμαι διατυπωμένο έτσι.

Υπάρχουν συστηματάκια που κάνουν εισαγωγή-εξαγωγή και έχουν εναλλάκτη σε σχετικά λογικές τιμές. Κάνε αναζήτηση με <<εναλλάκτες θερμότητας αέρα>>. Θα σου βγάλει αποτελέσματα από αρκετές εταιρίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Να αναβιωσω το Topic για μια συγκεκριμενη ερωτηση σε θεμα μηχανικου αερισμου.

Σε ποια περιπτωση κλικαρουμε ενεργο τμημα θερμανσης και ψυξης στην καρτελα του μηχανικου αερισμου?

Οταν το συστημα μηχανικου αερισμου παρεχει αντιστοιχα και θερμανση/ψυξη, παραλληλα με απαγωγη/προσαγωγη αερα?

Link to comment
Share on other sites

Όταν υπάρχει διάταξη θέρμανσης/ψύξης στην προσαγωγή. Π.χ. μια καναλάτη ΚΚΜ με στοιχείο θερμού μέσου (νερού η ψυκτικού υγρού), με νωπό αέρα ή μείξη νωπού-ανακυκλοφορίας, ένα σύστημα αερισμού (παροχής νωπού αέρα) με ηλεκτρική αντίσταση, ένας αερολέβητας που λειτουργεί με νωπό αέρα ή ανάμιξη νωπού-ανακυκλοφορίας, είναι παραδείγματα όπου τσεκάρονται τα αντίστοιχα πεδία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μια ερώτηση και απο εμένα για την εκπόνιση ΜΕΑ:

Σε κτίριο υγιεινομικού ελέγχου 150τμ, οπου 30τμ WC και 120τμ χώρος παρασκευης φαγητού μόνο ( ο χώρος των τραπεζοκαθισματων θα ειναι αποκλειστικά  υπαιθριος) θεωρείται όλος ώς βοηθητικός χώρος δηλαδή απαιτηση σε αερισμό 2.6m3/h ?

Αντίστοιχα για τις απαιτήσεις σε ΖΝΧ θα αφαιρέσω μόνο το χώρο των WC? (ή όλο το κτίριο και να υπολογίσω βάσει του  υπαιθριου χώρου τραπεζοκαθισμάτων )

Link to comment
Share on other sites

Σε κτίριο υγιεινομικού ελέγχου 150τμ, οπου 30τμ WC και 120τμ χώρος παρασκευης φαγητού μόνο ( ο χώρος των τραπεζοκαθισματων θα ειναι αποκλειστικά  υπαιθριος) θεωρείται όλος ώς βοηθητικός χώρος δηλαδή απαιτηση σε αερισμό 2.6m3/h ? Ναι

Αντίστοιχα για τις απαιτήσεις σε ΖΝΧ θα αφαιρέσω μόνο το χώρο των WC? (ή όλο το κτίριο και να υπολογίσω βάσει του  υπαιθριου χώρου τραπεζοκαθισμάτων) Εγω θα υπολόγιζα την θεωρητική επιφάνεια του χώρου τραπεζοκαθισματων + τα 150τμ του δομημένου κτηρίου(WC + κουζίνα), πχ  200τμ + 150τμ = 350τμ * 2,04 m3/h/έτος = ....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.