Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιόν ηλεκτρικό λέβητα προτείνετε;


partsa

Recommended Posts

Αξίζει με φειδώ.Όσο περνάς τις κλαμακωτές χρεώσεις της δεη τόσο ασύμφορο είναι.Ο δικός μου 6kw λειτουργεί 3-5μμ και 9-8π.μ.Δηλαδή το 80% της κατανάλωσης είναι νυχτερινό.3-4 σώματα ανάλογα ποιούς χώρους χρησιμοποιούμε.Ως υποβοήθηση με τζάκι αερόθερμο (6τόνους) και ελάχιστο πετρέλαιο (150λίτρα).Κατανάλωση 1600kw το τετραμηνο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αναρωτιέμαι αν αξίζει πια να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρικό λέβητα, έτσι που έχουν πάει οι τιμές της ΔΕΗ :(

 

Ίσως είναι καλύτερη λύση η πυρόλυση του πυρηνόξυλου και η χρησιμοποίηση των αερίων και των υγρών προϊόντων της πυρόλυσης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Link to comment
Share on other sites

@Aiche

 

Δυστυχως ειμαστε πισω αν και εχουμε τεραστια πρωτη υλη . Με pyrolysis και gasification αποβλήτων και καθε ειδους οργανικης υλης (syngas), θα μπορουσαμε να εχουμε ζεστη και ηλεκτρική ενεργεία (CHP) με εναν κυκλο υψηλης αποδοσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστά.

Όμως τώρα τελευταία έχουμε κάνει ορισμένα σημαντικά βήματα με τις πειραματικές εγκαταστάσεις αεριοποίησης του λιγνίτη στο ΕΜΠ και άλλα κέντρα ερευνών για την ενδεχόμενη αναβάθμιση των μονάδων της ΔΕΗ σε κύκλους IGCC.

Έτσι και πετύχουμε και τον μηδενισμό της εκπομπής των αερίων CO2 (zero emission technology) θα είμαστε και οι πρώτοι.

Edited by aiche
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν και ειμαστε οφ τοπικ, στην Ελλαδα θα μπορουσαμε να εχουμε απεξαρτηση απο πετρελαιο και φυσικο αεριο, αν αναβαθμιζονταν οι μοναδες της ΔΕΗ οπως προτεινε ο @aiche και κατασκευαζονταν μοναδες βιομαζας που μπορουν ανετα να λειτουργησουν ως μοναδες κυριας και σταθερης παραγωγης. Αλλα υπαρχει θεληση και καποιοι μεγαλοι αφηνουν?

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Σε μία ίδια περίπτωση φέτος όπου μετά από πολλούς καυγάδες αποφασίσανε να μην λειτουργήσουν την κεντρική θέρμανση ο ένας από τους ιδιοκτήτες αποφάσισε να βάλει το παρακάτω μηχάνημα μέσα στο σαλόνι και δίπλα στο κολλεκτέρ του κλιμακοστασίου και να κατασκευάσει ένα έπιπλο που να τεριάζει με τον χώρο για να το καλύψει.

http://www.udravlikos.gr/images/new/2011/laing.jpg

Αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία ειναι λέβητας ιόντων (ηλεκτρικός φυσικά). Νομίζω ότι η όλη συζήτησ γίνεται για κλασσικούς ηλεκτρικούς λέβητες (αντιστάσεις) δλδ αν έχω καταλάβει καλα. Αλλα σε αυτή την εγκατάσταση δεν φαινεται το δοχείο και ο κυκλοφορητής. Στο δίκτυο έγινε πλήρωση με ειδικό υγρό ? Πριν "πλύθηκε" η εγκατάσταση ?

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν είναι λέβητα ιόντων αλλά λέβητα με αντιστάσεις της εταιρίας LAING Γερμανικός ...

Στην φωτογραφία φαίνεται ο κυκλοφορητής που είναι ενσωματομένος αλλά όχι το δοχείο διαστολής που δεν μπορούσε να μπει στο σαλόνι....

Τα ειδικά υγρα αφορούν τους λέβητες ιόντων και δεν έχω ιδέα τι πράγμα είναι αυτοί παρα το μόνο που ξέρω είναι αυτα που  διαβάζω περί απάτης σε σχέση με αυτά που υπόσχονται...

http://www.ergon.com.gr/ilektrikoi_levites_laing.php

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.