Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση μεσοπατώματος


Recommended Posts

Συνάδελφοι,θα'θελα την βοήθειά σας.

 

Οικοδομή με Ο.Α.73,σύσταση του 76,αναφέρει στην σύσταση ισόγειο,α όρ. κ.λ.π. χωρίς να φαίνεται πουθενά μεσοπάτωμα στο οποίο δημιουργήθηκαν από τον εργολάβο δύο διαμερίσματα.

1) Να τα δείξω με 4014 ως υπέρβαση σ.δ. και να τα αναφέρω ως παρακολούθημα ενός διαμερίσματος που ανήκει στον εργολάβο;

2) Αυτά τα διαμερίσματα του μεσοπατώματος παίρνουν ένα τμήμα του διαδρόμου.Θα χρειαστώ υπογραφές από τους υπολοίπους ;

3) Θα πρέπει να κάνω ανασύσταση φακέλου; (δεν έχει η πολεοδομία σχέδια) αλλά ούτως ή άλλως το μεσοπάτωμα δεν αναφέρεται πουθενά.

4) Να μην προβώ σε καμία τακτοποίηση από την στιγμή που δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να τα πουλήσει αφού δεν αποκτούν ποσοστά παρά μόνο να τα νοικιάζει, ή ακόμη και για ενοίκιο θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ;

Περιμένω αν θέλετε τις απόψεις σας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφε έχω το ίδιο θέμα και έχω κολλήσει επίσης. Σκέφτηκα να το βάλω ως παράβαση του συντ. δόμησης σαν να ηταν 1 ιδιοκτησία με το ισόγειο, γιατί έτσι θεωρητικά κατασκευάστηκε ο ημιόροφος,ως εσωτερικός εξώστης. Να σου πω ομως την αλήθεια δεν ειμαι σίγουρος για το θέμα. Ελπίζω να πάρουμε και κάποια άλλη γνώμη. (Στην πολεοδομία ρώτησα αλλά δεν νομίζω να θέλουν να καταλάβουν το θέμα)

Edited by teerroreer
Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω την ίδια περίπτωση (καταστημα ψηλοτάβανο με δημιουργία μεσοπατώματος ανεξάρητο διαμέρισμα) το πάω με υπέρβαση δόμησης κυρίων χώρων.

Link to comment
Share on other sites

Η λογική του παταριού θα λειτουργούσε εάν το μεσοπάτωμα δεν ήταν ανεξάρτητη ιδιοκτησία. Από τη στιγμή που φαντάζομαι έχει αυτόνομη είσοδο και ύψος > 2,40 μέτρα τότε είναι κύριος χώρος με υπέρβαση δόμησης και κάλυψης (το τελευταίο εάν υπάρχει Σ.Ο.Ι. και είναι διακεκριμένη ιδιοκτησία με δικά της χιλιοστά)

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω, ενδεχωμένως να το πάω με Υ.Δ. βοηθητικών χώρων σύμφωνα με τις ερωτοαπαντήσεις του ΥΠΕΚΑ. (περι παταριών άσχετα από τη χρήση τους)

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή και για αλλαγή χρήσης, εγώ έβαλα (ήταν κατάστημα(μόνο αυτά επέτρεπαν εσ. εξώστη) και μετατράπηκε σε οικία). Επίσης συμφωνώ κ με τον yian. Αλλά υπέρβαση σε ποια ιδιοκτησία; στο όλο κτήριο η στην ιδιοκτησία; ειδικα αν ο ιδιοκτήτης εχει μόνο το συγκεκριμένο ''διαμέρισμα''.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.