Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αιγιαλός και Κτηματολόγιο


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

περίπτωση παραθαλάσσιου γηπέδου στη Χαλκιδική - εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού. Έχει γίνει καθορισμός αιγιαλού το 1984 και έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο στην περιοχή.

 

Διάβασα πως πριν γίνει οποιαδήποτε ανάρτηση του κτηματολογίου δίνονται τα στοιχεία στην Κτηματική υπηρεσία προκειμένου να ελέγξει και τους αιγιαλούς.

 

Περνώντας τη γραμμή αιγιαλού και παραλίας στην αποτύπωση που έκανα διαπίστωσα πως το κτηματολόγιο έχει σε διαφορετική θέση τη γραμμή παραλίας και συγκεκριμένα στο όριο του εν λόγω γηπέδου και των γειτονικών του, ενώ ο καθορισμός αιγιαλού έχει τη γραμμή παραλίας εντός 4μ του ορίου του γηπέδου. Να σημειώσω πως στο συμπέρασμα αυτό κατέληξα και έπειτα από τον έλεγχο των εμβαδών όπου το κτηματολόγιο συμφωνεί με το εμβαδό αποτύπωσης, δηλαδή μεγαλύτερο εμβαδό σε σχέση με την εφαρμογή του ΦΕΚ καθορισμού αιγιαλού.

 

Το ερώτημα είναι: τοπογραφικό χωρίς να λάβω υπόψη το κτηματολόγιο ή βασίζομαι στο κτηματολόγιο που έχουν καταγραφεί οι δημόσιες εκτάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις τοπογραφικό σύμφωνα με την πραγματική θέση του αιγιαλού και παραλία.Κάνεις διόρθωση ορίων του κτηματολογίου και τότε μόνο έχεις ένα σωστό τοπογραφικο.Αν θέλεις μπορείς να παρακάμψεις τη διόρθωση του κτηματολογίου και να πας το τοπογραφικό κατευθείαν στην Κτηματική υπηρεσία για να σου εγκρίνουν τον αιγιαλό.Και έτσι έχεις ένα σωστό τοπογραφικό αλλά όχι σύμφωνα με το λάθος (αν ισχύει αυτό που λες) κτηματολόγιο.Αποφασίζεις και κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

μια είδηση για χάραξη αιγιαλού με ισχύ ΦΕΚ από το κτηματολόγιο και την ιστοσελίδα του που έχει ενδιαφέρον 

 

http://polytexnikanea.gr/WP3/?p=30936

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.