Μετάβαση στο περιεχόμενο

αρτιότητα και οικοδομησιμότητα σε αγροτεμάχιο εντός ζώνης


Recommended Posts

Στη στατιστική υπηρεσία πώς μπορώ να το ψαξω;

στο site που έψαξα δεν μπόρεσω να βρω απογραφή για το 1928

 

Στην πολεοδομία υπάρχει συγκεκριμένο τμήμα που ασχολείται με τους οικισμούς; π.χ Χωροταξίας, ή θα ρωτήσω το τμήμα έκδοσης αδειών;

 

στο ΠΔ 2/13-3-81 γράφει

 

αθρ.2

1. Τα όρια των κατά το προηγούμενον άρθρον οικισμών καθορίζονται δι' αποφάσεως του οικείου Νομάρχου συνοδευομένης υπό σχεδιαγράμματος, εφ' ου και σημειούνται τα όρια και δημοσιευομένου ομού μετά της αποφάσεως εις την Εφημερίδα της Κυβέρνησεως.

 

Από αυτό θα έβγαζα το συμπέρασμα ότι ακόμα και οι οικισμοί προ του 23 πρέπει να έχουν καθοριστει με αποφαση Νομαρχη και να υπάρχουν σχεδιαγράμματα, όπως γίνεται και με τους οικισμούς κάτω των 2000.

 

Αλλά δεν μπορεί να είναι τόσο απλά τα πράγματα. Κάπου θα υπάρχει κάποια απόφαση ή νόμος που θα λέει ότι η οριοθέτηση των οικισμών προ του 23 γίνεται με απόφαση Μηχανικού και όχι απόφση Νομάρχη.

 

 

και ένα γενικό σχόλιο εαν επιτρέπεται, κάποτε πιστευα αφελώς ότι η δουλειά του μηχανικού είναι να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα. Τελικά διαπιστώνω ότι η δουλειά του μηχανικού είναι να του δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα όταν νομίζει ότι βρίσκει λύση. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι επίτηδες αφήνουν να υπάρχουν τα ήξεις αφήξεις στη νομοθεσία και να είναι τόσο πολυπλοκη και αντιφατική

Edited by Paul_Mix
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Βρήκα ότι εαν οι οικισμοί προ του 23, που συμπεριλήφθηκαν στα όρια οικισμών<2000 δεν είχαν οριοθετηθεί σύμφωνα με το ΠΔ 2/3/1981, τότε τη ζώνη των 500μ. θα την μετρήσουμε από τα συνεκτικά τμήματα που καθορίστηκαν με την Αποφαση Νομάρχη κατά την οριοθέτηση του οικισμού<2000. (Εγκύκλιος 35/98)

 

 

Από αυτό τώρα βγάζω το συμπέρασμα ότι ζωνη των 500μ υπάρχει ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο οικισμος κάτω των 2000 έχει συνεκτικό τμήμα καθορισμένο από την απόφαση Νομάρχη.

 

Θα συνεχίσω το κυνήγι του χαμένου θησαυρού να δω τι άλλο θα ανακαλυψω

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

<p><p>Απ' ότι ξέρω, σε μη οριοθετημένους οικισμούς πρέπει να κάνεις αίτηση με τοπογραφικό στην οικεία πολεοδομία. Κατόπιν γίνεται αυτοψία από 2 μηχανικούς για να οριστεί αν το οικόπεδο βρίσκεται στο συνεκτικό τμήμα ή, αν είναι γήπεδο (εκτός σχεδίου), αν απέχει λιγότερο από 500 μ. από το συνεκτικό τμήμα.

Edited by xanxan
Link to comment
Share on other sites

<p><p>Απ' ότι ξέρω, σε μη οριοθετημένους οικισμούς πρέπει να κάνεις αίτηση με τοπογραφικό στην οικεία πολεοδομία. Κατόπιν γίνεται αυτοψία από 2 μηχανικούς για να οριστεί αν το οικόπεδο βρίσκεται στο συνεκτικό τμήμα ή, αν είναι γήπεδο (εκτός σχεδίου), αν απέχει λιγότερο από 500 μ. από το συνεκτικό τμήμα.

 

το θέμα είναι ότι πρόκειται για οριοθετημένο οικισμό με απόφαση Νομάρχη χωρίς χαρακτηρισμένο συνεκτικό τμήμα. Θα περίμενε κάποιος ότι η οριοθέτηση του οικισμού σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει. Οριοθέτηση. Όμως υπάρχει πάντα κάποια έκπληξη.

Μετά το ψάξιμο για τη ζώνη των 500μ. των οικισμών προ του 23, που μπορεί να κρύβονται μέσα στους οικισμούς κάτω των 2000 αλλά μπορεί και όχι, τώρα πρέπει να άρχίσω και το ψάξιμο για την ζώνη των 800μ των στάσιμων οικισμών!

 

<2000 / προ '23 / στάσιμοι

όρια / 500μ / 800μ

ατού / υπερατού

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Bρήκα και αυτή την εγκύκλιο

http://www.tee.gr/on...7/b%27entta.htm

 

Εάν το όριο που καθορίστηκε με βάση τις διατάξεις του Π.Δ. 24.4.1985 περιλαμβάνει συγκροτημένο οικισμό προϋφιστάμενο του έτους 1923 χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, η ζώνη ισχύει από το όριο του οικισμού προ του 1923 όπως εφαρμοζόταν πριν την οριοθέτησή του με το Π.Δ. 24.4.1985.

 

μπορώ να βρω το όριο του οικισμού προ του 23 όπως εφαρμοζόταν προ της 24/4/85 ;

ή δεν θα υπάρχουν πια αυτά τα όρια σε κάποιο χάρτη;

 

πριν γίνει η οριοθέτηση των οικισμών<2000 με το ΠΔ 24/4/85 πώς διαπίστωνε ο μηχανικός εαν το οικόπεδο/γήπεδο είναι εντός ή εκτός των ορίων του οικισμού προ του 23 στην περίπτωση που δεν είχε γίνει οριοθέτηση του οικισμού προ του 23;

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Σε πολλούς οικισμούς προ του 23 που οριοθετήθηκαν με το ΠΔ/85 , οριοθετήθηκε ταυτόχρονα και ο παλιός οικισμός του 23 με ένα συνεκτικό τμήμα τα όρια του οποίου περιγράφονται στο διάταγμα του συγκεκριμένου οικισμού.Από εκεί (ανεξαρτήτως τα νέα όρια του 1985) μετράνε τα 500 μ της ζώνης.Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτό το συνεκτικό τμήμα θα χρειαστεί συνεννόηση με την πολεοδομία (όπως γινόταν και παλιότερα για την έκδοση της αδείας αν δεν υπήρχαν τα όρια του οικισμού). Πάντως για να έχεις μια προσωπική εκτίμηση της ζώνης μπορείς να την ξεκινήσεις από το τελευταίο σπίτι του κτιριακού κεντρικού ιστού του παλιού οικισμού.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το συνεκτικό τμήμα από το οποίο μετράει η ζώνη δεν είναι το συνεκτικό τμήμα που υπάρχει τώρα, σύμφωνα με τον ορισμό του συνεκτικού τμήματος που λέει ότι οι οικοδομές πρέπει να απέχουν ανα δυο μεταξύ τους 40μ.

Αλλά πρέπει να βρεθεί το παλαίο τμήμα του οικισμού προ του 23 και να διαπιστωθεί εαν αυτό ειναι συνεκτικό σύμφωνα με την απόσταση των 40μ ανα δυο οικοδομές;

Ή τα όρια του παλαιου οικισμού αρκούν, χωρίς να είναι συνεκτικός σύμφωνα με την απόσταση 40μ ανα δυο οικοδομές;

 

Και πώς μπορώ να βρω τον κτιριακό κεντρικό ιστό του παλαίου οικισμού; Με αεροφωτογραφίες της εποχής; ή παλιούς χάρτες;

μιλάμε για το 1981 ή 1985, τότε θεωρείται ως παλιός οικισμός, ή πρέπει να βρω κάτι πιο παλιό;

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σε όλους τους μηχανικούς........ πάντως τα πολεοδομικά είναι μεγάλο μπελάς...... αλλά τι να κάνουμε θα βγάλουμε άκρη...

να σας περιγράψω το πρόβλημα μου να μου πείτε τη γνώμη σας (ισως δε το τοποθετώ στο σωστό θέμα)

 

έχω να βγάλω άδεια σε ένα οικόπεδο που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σε οικισμό προ του 23.είναι γωνιακό οικόπεδο το οποίο έχει πρόσωπο σε δρόμο πλάτους 11,00μ και η άλλη του πλευρά είναι ένας δρόμος 3,50μ που οδηγεί σε τυφλό οικόπεδο.απαιτείται ο δρόμος να γίνει 4,00μ ? και αν ναι που το γράφει αυτό να το βρω κ εγω γραμμένο ...έχει κολλήσει αυτό το θέμα στην πολεοδομία και το ψάχνω κ εγω κ αυτοί...στην πολεοδομία κόλλησε επειδή με τον καλλικράτη η συγκεκριμένη κοινότητα είναι η πρώτη που έχει ο συγκεκριμένος δήμος κ αυτοί τώρα μαθαίνουν τις λεπτομέρειες.

 

Υ.Γ. το οικόπεδο προήλθε από τεμαχισμό που έγινε το 1937 με βάση το συμβόλαιο του ιδιοκτήτου.απλά ήθελα να ρωτήσω πως πρέπει να κινηθώ να με κατατοπίσει κάποιος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.