Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια νομιμοποίησης με 4014 και ΙΚΑ


Recommended Posts

Σε ερώτηση στο ΤΕΕ μου είπαν ότι το ΙΚΑ έβγαλε ανακοίνωση ότι αν πάμε σε άδεια νομιμοποίησης με 4014 θα πρέπει να πληρωθεί ΙΚΑ. Και φυσικά αυτό δε μου αρέσει καθόλου. Ισχύει αυτό ακόμα και για 30+ ετών οικοδομή?

Αλλιώς κοιμόμαστε αλλιώς ξυπνάμε, κάθε μέρα μας τα αλλάζουν και εμείς βγαίνουμε ψεύτες...

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες (υπάλληλος πολεοδομίας) αν η άδεια είναι πάνω από 10+ετίας τότε δεν έχει ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Απο επαφή με το τοπικό ΙΚΑ, αυτό μου είπαν, αλλιώς καλύτερα να το δηλώσεις σαν κατασκευασμένο στις 27-07-2011, για τα προστιμα είναι μεγάλα.

Πληροφοριακά: εγκύκλιος 54/10 και Ε41/432 και νόμοι 3863/10 και 4019/11(φεκ 216/Α), προβλέπονται προσαυξήσεις και αναγκαστικά μετρα είσπραξης

Link to comment
Share on other sites

Charlie, όταν είναι το αυθαίρετο μεγαλύτερο απο 10ετία, δεν αναζητούνται εισφορές. Αν είναι οριακά, να έχεις αποδεικτικά στοιχεία (δηλωμένο στην εφορία, τιμολόγια υλικών, τεχνιτών...)
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ο νομος 4014 ειναι ξεκαθαρος.δεν πληρωνεται καμμια αλλη εισφορα αναδρομικα.το ΙΚΑ καταστρατηγει το νομο.

 

Συμφωνώ, δεν μπορούν οι του ΙΚΑ παρανομοθέτες με παραπλανητικές, νομικά ασαφείς και αστήρικτες αποφάσεις, με την μορφή εγκυκλίων (εγκ-41) να καταργούν άρθρα του Ν-4014.

Και χωρίς δικηγόρο να πας, σε ενδεχόμενο δικαστήριο για άρνηση πληρωμής εισφορών του ΙΚΑ, και τους αναφέρεις το άρθρο του Ν-4014, θα τους αναγκάσει να ανακαλέσουν την εγκύκλιο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εγώ πάντως που πήγα με άδεια νομιμοποίησης βάσει αρ. 26 μου ζητήσαν στο ΙΚΑ πίνακα 3 για τις πρόσθετες εργασίες που έγιναν παράνομα και οι οποίες νομιμοποίουνται. Επιπρόσθετα επειδή ο πελάτης δεν είχε πληρώσει κάποια ένσημα για την οικοδομή και ήταν ανοιχτός ο φάκελος μου είπαν πως αυτά πρέπει να καταβληθούν και με πρόστιμο. Ο πλήρης παραλογισμός .... Δηλαδή πρόκειται για αλλαγή χρήσης ισογείου ο άνθρωπος δεν είχε πληρώσει ένσημα για τα δάπεδα. Μου λένε ότι στον πίνακα της νέας άδειας δεν θα μπούν τα ένσημα των δαπέδων γιατί ήταν στην παλιά. Τα ένσημα αυτά θα τα πληρώσει όμως με πρόστιμο για καθυστερημένη καταβολή....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.