Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια νομιμοποίησης με 4014 και ΙΚΑ


Recommended Posts

Μέσω του συστήματος κάνω το αίτημα???δηλαδή απο τις αιτησεις??και την αδεια σκαναρισμενη πως την στελνω???ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, στην καρτελα αιτηματα.

Λογικα ανεβαζεις το αρχειο στο "20. Νεα οικοδομικη Αδεια  μετα την ενταξη στον Ν4014", κανεις το αιτημα, ελεγχουν οτι εχει εκδοθει η ΟΑ και στο πανε σε ολοκληρωμενη.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παιδια καλησπέρα, καλό μήνα να έχουμε και γερά νεύρα να τα βγάλουμε πέρα...

ερώτηση προς τους έμπειρους με το ΙΚΑ

 

Έχω περίπτωση αυθαιρέτου που στο οικόπεδο υπάρχουν δυο κατοικίες, η μία πλήρως αποπερατωμένη το 2000 και η δεύτερη υποκατασκευή (έχουν ολοκληρωθεί τα μπετά και τα τούβλα με τελευταία ΑΠΔ-χτισίματα κατατέθηκε τον 1/2004 και αφορούσε σε εργασίες που έγιναν τον 12/2003).

Εγώ κάνω νομιμοποίηση με άρθρο 26-Ν4014/11 με σκοπό τη νομιμοποίση των δυο κατοικιών και την αποπεράτωση της μίας εξ' αυτών.

Η πολεοδομία ζητάει τον πίνακα του ΙΚΑ ΜΟΝΟ για την αποπεράτωση της μίας κατοικίας δηλ μόνο τις εργασίες που υπολείπονται, απο τα σοφαντίσματα και μετά.

Σήμερα ο πίνακας 1 του ΙΚΑ βγάζει πιο πολλά ενσημα για μπετά (140) και τοιχοποιία (70) σε σχέση με τον αρχικό πίνακα που είχε καταταθεί αλλά και πιο πολλά ενσημα σε σχέση με αυτά που έχουν ήδη μπέι (80+35 αντίστοιχα).

Το ΙΚΑ ζητάει να πληρωθεί η διαφορά των ενσημων, για μπετά (60) και χτισίματα (35) και φυσικά να πληρωθεί και το πρόστιμο που αντιστοιχεί απο το 2004.

Εάν είχε περάσει 10-ετία δεν θα απαιτούνταν να πληρωθούν.

Στο ερώτημά μου πότε παραγράφονται, μου απάντησαν οτι όλες οι εργασίες δηλ μπετά +χτισιματα, παραγράφονται τον 1/2015 διότι η τελευταία ΑΠΔ κατατέθηκε τον 1/2004.

 

Το ερώτημα είναι

1.εάν πράγματι πρέπει να πληρωθούν τα υπόλοιπα ενσημα για μπετά και χτισίματα που προκύπτουν απο τη διαφορά

2.εφόσον η ΑΠΔ κατατέθηκε τον 1/2004 αλλά αφορά σε εργασίες που έγιναν τον 12/2003 πότε λήγει η δεκαετία τον 1/2014 ή τον 1/2015 ??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.