Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

το buildingcert είναι η μεγαλύτερη ελληνική αποθήκη γεώμηλων....χαχαχαχαχαχχχααααααααααα..με έκανες και γελάω μόνος μου hkamp..να είσαι καλά..

 

Σενάρια μπορείς να βάλεις ότι πιστεύεις ότι είναι προς το ενεργειακό συμφέρον του κτηρίου και βέβαια υλοποιήσιμο..π.χ. αλλαγή κουφωμάτων-υαλοστασίων, ηλιακό αν δεν έχεις, τοποθέτηση μόνωσης κ.ο.κ.

Edited by mem_fretz
Link to comment
Share on other sites

Ετσι είναι katrmp.

 

Για σενάρια πρότεινε ότι νομίζεις καλύτερο. Αν θες να παίξεις και να δεις που αλλάζουν κάποια νούμερα βάλε 3 σενάρια. 1 με νέο σύστημα θέρμανσης, 1 με ηλιακό και 1 και με τα δύο.

 

 

 

666 posts!! Μια τουρτίτσα παρακαλώ....

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

προσπάθησα αλλά δεν μπορώ να βάλω τούρτα...να τα χιλιάσεις..καλό βράδυ συνάδελφοι..

Edited by mem_fretz
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει δίκτυο (τοπική μονάδα Α.Θ.) άρα β.α. δικτύου =0.

Τερματικές μονάδες β.α. = 0,93 (και 0,95 άστο, σωστό κι αυτό για την ώρα)

Ισχύς βοηθ. μον. = 0 (δεν έχεις βοηθ. μονάδες στις τοπικές Α.Θ.)

Γιατι 0????

1 μαλλον θελεις να πεις...?

Link to comment
Share on other sites

οταν βάζεις σενάρια έστω ότι α.σεναρίο=50Ευρώ, β=100, γ=150 και το κάθε αντίγραφο κτιρίου το κάνεις πάνω στο προηγούμενο κτίριο (το 2 στο1, το 3 αντίγραφο στο2) 'ωστε να περιλαμβάνει και τις προηγούμενες βελτιώσεις

1.κάθε φορά πού κάνεις αντίγραφο το εκτιμούμενο κόστος από το προηγούμενο το σβήνεις ή όχι? αν το σβήνεις το κάθε σενάριο θα γράφει το δικό του αν όχι το σενάριο 3 θα γράφει=300Ευρώ

2. Πίσω το ΠΕΑ γράφει << η εξοικονόμιση ενέργειας και η τιμή μονάδας αφορά την κάθε επιμέρους συσταση και τα ποσα δεν αθροίζονται>>

Διαβάζοντας αυτό καταλαβαίνω ότι θα έπρεπε να το σβήνεις αλλά μόνο αν το κάθε σενάριο το στήριζες στο αρχικό υπάρχον κτίριο ενώ τωρα πού κάθε αντίγραφο κτιρίου ειναι από το προηγούμενο δεν το σβήνεις γιατι π.χ το σενάριο 3 είναι ουσιαστικά ένα αυτοτελές σενάριο που έχει τρείς αλλαγές. Κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Δε σβήνεις τα ποσά του κόστους.

Αυτό που λέει το ΠΕΑ στον ιδιοκτήτη είναι ότι για να πετύχεις βελτίωση δεν χρειάζεται να πληρώσεις όλα τα χρήματα των σεναρίων. Σε σένα τον επιθεωρητή δε λέει τίποτα. Κάνει όποιο σενάριο νομίζεις με οποιαδήποτε λύση ή συνδιασμό λύσεων. Δε θα σβήνεις τίποτα από το κόστος τους.

Link to comment
Share on other sites

εννοώ όχι να σβήσω τα κόστη τελείως αλλά να σβήσω αυτό που αντιγράφηκε μαζί με το κτίριο κατά την αντιγραφή κτιρίου και να βάλω μόνο του συγκεκριμένου σεναρίου. Και εγω πάντως υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να τα σβήνεις γιατί κατα την αντιγραφή αντιγράφονται και οι βελτιώσεις που είχες κάνει και άρα πρέπει να παραμείνει το κόστος τους.

Αν η αντιγραφή ήταν κάθε φορά στο δικό μου κτίριο και όχι στο προηγούμενο ώστε σε κάθε σενάριο να είναι ανεξάρτητες οι βελτιώσεις που προκαλεί από τα άλλα σενάρια , πάλι δεν θα χρειαζόταν να σβήσω κάτι, αφού το υπάρχον δεν έχει κόστη.Είναι σωστά τα παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι εννοείς.

 

Αν θέλεις να κάνεις ένα σενάριο κάνεις αντιγραφή κτιρίου. Προτείνεις κοστολογείς. Αν στο 2ο σενάριο, θέλεις να συμπεριλάβεις την πρόταση του 1ου, κάνεις αντιγραφή του κτιρίου1 και δε σβήνεις τίποτα. Προσθέτεις τα επιπλέον και κοστολογείς. Αν θέλεις να προτείνεις στο 2ο κάτι διαφορετικό, κάνεις αντιγραφή του κανονικού κτηρίου σου. Τι είναι αυτό που σε μπερδεύει;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.