Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Γιώργο δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι εννοείς.

 

Αν θέλεις να κάνεις ένα σενάριο κάνεις αντιγραφή κτιρίου. Προτείνεις κοστολογείς. Αν στο 2ο σενάριο, θέλεις να συμπεριλάβεις την πρόταση του 1ου, κάνεις αντιγραφή του κτιρίου1 και δε σβήνεις τίποτα. Προσθέτεις τα επιπλέον και κοστολογείς. Τι είναι αυτό που σε μπερδεύει;

αυτή ακρίβως την περίπτωση εννοούσα. οπότε κατάλαβα δεν σβήνω τιποτα. Ευχαριστώ.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Για κατάστημα το οποίο αυτή τη στιγμή είναι άδειο και θα γίνει τώρα η σύμβαση μίσθωσης, οπότε χρειάζεται και πεα για την εφορία, θέλω να ρωτήσω τα εξής:

 

1) Αν βγεί το πεα τώρα πριν απο την εγκατάσταση όλων των η/μ μέσα δεν θα είναι κατα κάποιο τρόπο πλασματικό μετά από π.χ. 2 μήνες που θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες?

 

2) Το κατάστημα βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας η οποία έχει λέβητα-καυστήρα για θέρμανση αλλά το κατάστημα δεν είναι συνδεδεμένο με αυτό. Τι θέρμανση θα θεωρήσω? Την θεωρητική ή την πραγματική του υπόλοιπου κτιρίου?

Link to comment
Share on other sites

1. εσύ όταν βγάλεις το πεα αποτυπώνεις την κατάσταση εκείνη την στιγμή, βγάζεις και καμιά φωτογραφία και είσαι απόλυτα σωστός.

2. αφού δεν είναι συνδεδεμένο πάς με του κτιρίου αναφοράς

Link to comment
Share on other sites

Και τι φωτισμο θα βαλει?

Εγω σε παρομοια περιπτωση εβαλα την πραγματικη εγκατεστημενη ισχυ των φωτιστικων, δηλαδη 0....

Αλλοι λενε να βαλω τα ελαχιστα του ΚΑ

 

Η αληθεια ειναι οτι ΜΟΝΟ για φωτισμο οι ΤΟΤΕΕ δεν αναφερουν τι κανουμε αν δεν εχουμε εγκατεστημενο...

Για θερμανση, ψυξη, ΖΝΧ και αερισμο τα πργαματα ειναι ξεκαθαρα...

Link to comment
Share on other sites

Σωστό..αυτό δεν το είχα σκεφτεί..Και εγώ μάλλον για 0 το σκέφτομαι..Κάτι άλλο που θυμήθηκα τώρα: Γενικά όταν επιθεωρείτε διαμέρισμα βάζετε και τα χαρακτηριστικά του ανελκυστήρα της πολ/κιας?

Edited by mem_fretz
Link to comment
Share on other sites

Βάλε τα τμ Χ 9,1 W/τμ (πιν. 2.4 ΤΟΤΕΕ1). Μη βάλεις 0. Ο ανελκυστήρας είναι στατιστικό στοιχείο. Αν θέλεις βάλτο.

Link to comment
Share on other sites

1.όταν επιθεωρείς κατάστημα και έχει και πατάρι ,(πού είτε φαίνεται στην άδεια είτε όχι),με εσωτερική σκάλα και είτε είναι κλειστο πατάρι είτε ανοικτο γύρω γύρω τι τετραγωνικά βάζεις?

το πατάρι αν δεν κάνω λάθος δεν μετρά στο σ.δ

επίσης να ρωτήσω κατι που το έχω καιρό απορία. Εστω κτίριο με δύο ορόφους κατοικίες και ισόγειο κατάστημα (καθώς και ανεξάρτητη υπόγεια αποθήκη).2.Αν οι ιδιοκτήτες θελήσουν να βγάλουν πεα (όπως δικαιούνται) μόνο για τα διαμερίσματα όλα μαζί για πιό φθηνά μπορούν να βγάλουν χωρίς να βγει για το μαγαζί?

3.αν ναι θα το πληρώσουν με 1.0Ευρώ ανα τ.μ. ? 4.¨Οταν ο νομοθέτης λέι όταν βγεί για όλο το κτίριο, κτίριο θεωρείται μαζι με το κατάστημα ή κτίριο θεωρείται η κάθε χρήση ξεχωριστα?

5.αν μαζί βγεί και το δευτερο ΠΕΑ του καταστήματος πόσο κοστίζει αυτό ανα τ.μ και πόσο κοστίζει αν βγεί στο μέλλον μόνο του?

6. αν βγεί θα βγει ένα πεα για τίς κατοικίες και ένα για το κατάστημα .Από την στιγμή πού τις κατοικίες τις εξετάζεις όλες μαζί υποχρεούσε να εξετάσεις και τον ΜΘΧ του κλιμακοστασίου τον οποιο και θα πληρωθείς και θα μπεί και στα συνολικά τετραγωνικά(από τα οποία και θα πληρωθείς). Σε αυτά όμως παρόλο που θα τον μελετήσει δεν θα βάλεις το κλιμακοστάσιο του ισογείου γιατι δεν μετρα στο σ.δ και άρα δεν μπορείς να τον πληρωθείς έτσι δεν έιναι?

7.όμοια όταν βγάλέις το Πεα του καταστήματος αν το κατάστημα είναι ένα στο ισόγειο μπορείς να αποφυγεις την ανεξαρτητη αποθήκη και να πάς με U/2 ενώ αν είναι δύο πρέπει να λετήσεις και την αποθήκη ώς μθχ. ειναι σωστα αυτά πού λέω?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Σωστά τα λες, αναγκαστικά θες ένα ΠΕΑ για τις κατοκίες και ένα για τα διαμερίσματα. Το πατάρι μετράει στον σδ, τώρα αν είναι νόμιμο ή παράνομο άλλο θέμα αυτό.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.