Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα ηχομόνωσης σε κατοικία


Guest sosi

Recommended Posts

παιδια καλησπερα!

θα εκτιμουσα πολυ τη βοηθεια οποιουδηποτε γνωριζει - ειτε εμπειρικα ειτε επαγγελματικα - και εχει να μου προτεινει κατι στο προβλημα μου.. μενω σε πολυκατοικια οπου φυσικα δεν εχει γινει προβλεψη ηχομονωσης. Το θεμα μου ειναι οι γειτονες του απο πανω διαμερισματος, οι οποιοι εχουν φημη στη πολυκατοικια για το θορυβο που προκαλουν: ειτε απο τους ατελειωτους τσακωμους τους, ειτε γιατι σερνουν επιπλα ολη μερα και τη μιση νυχτα, ειτε γιατι χτυπανε αντικειμενα.. Δε θα ξεκινουσα το θεμα, αλλα πραγματικα μετα απο 2 χρονια κοντευω να τρελαθω! Και ναι εχω δοκιμασει να χτυπησω ταβανι με σκουπα οπου απαντανε με ρυθμικα χτυπηματα στις 1 το βραδυ (νομιζω εχει ψυχολογικα η κορη τους), με το να τους χτυπησω τη πορτα οπου μου λενε θα μου κανουν ασφαλιστικα μετρα (!) και καπου εκει πιστεψα οτι εχω να κανω με τρελους και καλυτερα να μη τους ξαναμιλησω.. Τα πιο πολλα γινονται ακριβως πανω απο τη κρεβατοκαμαρα μου - οπου εχω και το γραφειο για τις δουλειες που αναλαμβανω εκτος γραφειου (καταλαβαινετε ποσες ωρες περναω εκει μεσα). Πλεον κοιμαμαι περιπου 01.30-06.+.. Απορω πως τη παλευουν κι αυτοι με τοσο λιγο υπνο.. Υπαρχει καποια λυση, καποια ειδικη σουπερ ενισχυμενη μονωση ή καποιο υλικο που να απορροφαει τους ηχους που ισως θα μπορουσα να εφαρμοσω στο ταβανι μου προκειμενου να γλιτωσω απο τη τρελα; Φανταζομαι πως οτι και να κανω ο ηχος θα ταξιδευει απο το μπετον, αλλα ελπιζω να γνωριζει καποιος περισσοτερα!!!

Ευχαριστω

 

*συγνωμη για τα πολλα λογια αλλα θελω να καταλαβετε την απελπισια μου και να μου προτεινετε οτι πιο βαρβατο υπαρχει!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

για δες εδώ:

 

http://www.domika.gr/forum/printer_friendly_posts.asp?TID=131

 

Χτύπα και ένα τηλεφωνάκι σε μια εταιρία με μονωτικά να δεις τι θα σου πουν, υποθέτω με μια ψευδοροφή με γυψοσανίδα και πετροβάμβακα θα έκανε δουλειά..και επιπλέον επένδυση γυψοσανίδα και μόνωση στους τοίχους εσωτερικά αν βέβαια θα ήθελες να πας τόσο extreme και να χάσεις χώρο και χρήμα..καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστω!!

Μου ειχαν πει και μενα οτι δε θα καταφερω τιποτα οπως το ατομο που εγραψε το ποστ στη σελιδα που μου εδωσες και με κανα 2 τεχνικους που εχω μιλησει συμφωνησανε αλλα θα το κοιταξω με το κυριο που απανταει εκει- ελπιζω να δουλευει ακομη στο ιδιο μερος γιατι πανε και χρονια!

Απλα ηλπιζα να εβρισκα καποιον που να το εχει κανει πραξη ωστε να μαθω απο πρωτο χερι αν οντως υπαρχει κατι που να αποτελει λυση και οχι απλα ενα εξοδο για το πορτοφολι μου..

Link to comment
Share on other sites

θα σου προτεινα να κοιταξεις για λυσεις με οδηγο το πως αντιμετωπιζεται η ηχομονωση σε στουντιο ηχογραφησεων.

 

λυσεις υπαρχουν σιγουρα

 

απλα δεν ειναι φτηνες.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον

- μιλάμε κατά βάση για ΚΤΥΠΟΓΕΝΗ ήχο

- δεν μπορεί να γίνει κάτι στην πηγή (δάπεδο των από πάνω)

- θέλεις κάτι βαρβάτο και αποτελεσματικό

 

τότε καλά σου λέει ο fear1976 για στούντιο.

 

Δεν πιστεύω ότι με το να κάνεις κάτι μόνο στο ταβάνι θα μπορέσεις να πετύχεις κάτι. Θα πρέπει το υπνοδωμάτιο να το κλείσεις από παντού (ταβάνι, τοίχοι, δάπεδο). Και το πιο δύσκολο θα είναι στα κουφώματα και στις ντουλάπες αν έχεις. Λύση προφανώς υπάρχει. Το ζήτημα είναι το κόστος.

 

Τουλάχιστον μετά θα μπορείς και εσύ να κάνεις θόρυβο ότι ώρα θέλεις ή μελλοντικά να το κάνεις χώρο για πρόβες!...:smile:

Link to comment
Share on other sites

στο λεω απο μικρη εμπειρια που πηρα μεσω φιλου που ασχολειται επαγγελματικα με ζητηματα ηχου-μουσικης και εστησε στουντιο στο σπιτι του.

 

edit. ιδιαιτερα βαρβατο δεν ειναι αναγκη. απλα θελει ειδικα συστηματα και οχι απλες λυσεις τυπου διπλες γυψοσανιδες με μονωση

Edited by fear1976
Link to comment
Share on other sites

Πολυ φοβαμαι οτι αυτη ειναι ισως η μοναδικη λυση που μπορει να εγγυηθει τα αποτελεσματα που θελω. Ξερεις μηπως που απευθυνθηκε ο φιλος σου για τα κατασκευαστικα; Ή απλα μιλαω με εταιρειες πωλησης υλικων μονωσεων αναφερομενη στη περιπτωση κατασκευης "στουντιο";

Link to comment
Share on other sites

προτιμησε να μιλησεις με ατομα του χωρου. πωλησεων συστηματων για στουντιο να σε κατευθυνουν. η ακομη καλυτερα σε γραφεια που κανουν μελετες ηχου.

για τα πρωτα θα βρεις μπολικα κεντρο (3ης σεπτεμβριου. ηπειρου κλπ κλπ) και για τα δευτερα δυστυχως δεν εχω να σου πω . google it!

 

μην παρεις κατι απλα επειδη στο ειπε καποιος μαστορας παντως.

 

υπαρχουν απειρα συστηματα και τροποι για ολα τα πορτοφολια και το επιπεδο ποιοτητας ηχου

 

και εχε στο νου σου οτι εσυ θες να μονωσεις την εισοδο ηχου

 

καθως ειναι αλλα τα συστηματα για εξοδο ηχου

αλλα για την απορροφηση και αντανακλαση κλπ κλπ

 

και παντα εχε στο νου σου οτι δεν πας για το απολυτο αποτελεσμα των στουντιο οπου μιλας μεσα και δεν ακους τη φωνη σου..χεχεχχεχε

 

εσυ να μειωσεις καποια db τα εισερχομενα θες

 

edit. αυτο που λεει ο φιλος απο πανω οτι κ εσυ θα μπορεις να κανεις θορυβο ειναι αλλο ζητημα

 

δεν νομιζω οτι σε ενδιαφερει. μπορει εσυ να μην τους ακους κι αυτοι να σε ακουνε...να παρεις εκδικηση χαχαχαχαχχαχαχαχαχα

 

edit2: σου συνιστω προσοχη να μην πας κατευθειαν σε μαστορες και προμηθευτες καθως θα καταληξεις με ηχοαποροφητικη ψευδοροφη!

Edited by fear1976
Link to comment
Share on other sites

Λίγο άσχετο με το θέμα, αλλά γιατί δεν πας σε έναν δικηγόρο? :smile:

Αν το πρόβλημα είναι τόσο έντονο και το έχουν και άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας(λιγότερα δικηγορικά έξοδα αν προχωρήσετε), θα μπορούσες να πάρεις μια πρώτη γνώμη και κρίνεις ανάλογα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.