Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα ηχομόνωσης σε κατοικία


Guest sosi

Recommended Posts

Συνάδελφοι τα συστήματα στούντιο δεν είναι φθηνά, δεν είναι πρακτικά και δεν είναι για υπνοδωμάτιο (πρέπει να μπορεί να βάφεται ή να καθαρίζεται εύκολα) , η λύση ενός επιπρόσθετου κελύφους: οροφή- τοίχος- δάπεδο με γυψοσανίδα ή άλλη επικάλυψη, εφόσον τοποθετηθεί σωστά και δοθεί προσοχή στα τελειώματα και στις λεπτομέρειες, μπορεί να μειώσει αρκετά και τον κτυπογενή και τον αερογενή ήχο. Το ιδανικό φυσικά είναι να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο μονωμένο ''κουτί'' μέσα στο δωμάτιο...αλλά εδώ συζητάμε για εύκολες, εφαρμόσιμες λύσεις. Στόχος είναι να μειωθούν τα επίπεδα θορύβου όχι να τα εξαλείψουμε. Αν μπορεί να μονώσει οροφή τοίχους και συνεχίσει τη μόνωση κάτω από νέο δάπεδο θα μείωνε ικανοποιητικά τα επίπεδα θορύβου.

 

Συμφωνώ με τη λύση του δικηγόρου αρκεί να εξασφαλίσεις οτι τα αυτοκινούμενα περουσιακά σου στοιχεία δεν βρίσκονται σε κοινή θέα...καθώς όπως μας περιγράφεις η οικογένεια δεν είναι και πολύ σόι...

Edited by NEADERTAL
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

fear1976 ευχαριστω τοσο πολυ!! θα κανω μια βολτα, την επομενη βδομαδα που δε δουλευω, στα μαγαζια που μου λες και ειμαι σιγουρη οτι θα εχω μια εικονα του τι μπορω και δε μπορω να καταφερω πολυ συντομα.. οσο για τη ηχοαποροφητικη ψευδοροφη, αυτο ακριβως μου λεγανε αλλα επειδη ηταν γνωστοι ευτυχως με προειδοποιησαν οτι οντως δε θα καταφερω τιποτα γιατι θα μεταφερεται ο ηχος ουτως η αλλως απο το τσιμεντο γυρω γυρω..

 

aris79 + fear1976 μη μου βαζετε ιδεες για εκδικηση γιατι θα μετανιωσουν την ωρα που ηρθαν στη πολυκατοικια!! μπορω αραγε να μειωσω τα εισερχομενα db και να αυξησω τα εξερχομενα;;; χμμ.. :idea: ιδεες, τοσες ιδεες για εκδικηση!! :twisted: και ετσι ωραια θα αρχισει ενα φαυλος κυκλος με 2 τρελους που σηκωνουν τη πολυκατοικια στο ποδι, αλλα που οι ιδιοι δεν ακουν τιποτα γιατι εχουν μονωθει πληρως και τα 2 διαμερισματα τους!! :grin:

 

nikolas_civil δεν ειναι καθολου ασχετο, μακαρι να το εκανα αλλα αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι κανεις δεν αντιδραει, λες και ειναι μαστουρωμενοι ολοι τους!!! :sad: εχουμε/ειχαμε κανα 2 τρελα σκηνικα στη πολυκατοικια (ενας επαιζε 11.30-12.15 ακριβως καθε βραδυ ντραμς στο ισογειο σε ενα διαμερισμα για 5-6 μηνες. μιλαμε να γινεται της τρελης - κανενας δεν αντεδρασε απλα εφυγε αυτος.. εχουμε εναν αλλο τρελο 45+ που ζει με τη μανα του και καθε πρωι 6.30 ακριβως ξεκιναει τα μπινελικια.. τιποτα κι εκει) και διαφορα αλλα.. και επισης η απο πανω μου ειναι αλβανιδα, οταν πηγα να της πω οτι πρεπει καπως να ελαττωσει το θορυβο γιατι δε παλευεται, την επομενη μερα εστειλε ενα ντακλαρα 2 μετρα, ταχα μου αδερφος της να μου πει πως αν την ξαναενοχλησω θα μου κανει ασφαλιστικα μετρα :shock: φανταζεσαι να μου κουβαλησει την αλβανικη μαφια;; και να φανταστεις δε βριστηκα καν μαζι της γιατι πολυ απλα ηταν η πρωτη φορα που την εβλεπα και δεν υπηρχε λογος.. οι πιο πολλοι εχουν τρελαθει, δεν ειναι να ξεκινας καβγαδες και φασαριες, γιατι βγαζουν μαχαιρια για τη πλακα τους..

 

(εχω πει τελικα την ιστορια της ζωης μου σ'αυτο το ποστ)

Link to comment
Share on other sites

1. Αλλάζεις διαμέρισμα (καλύτερα μονοκατοικία σε οικόπεδο 1500 τ.μ.) :D

ή

2. Πας στο φαρμακείο και αγοράζεις ωτοασπίδες (κερί ή ειδικές με βαμβάκι).

 

 

Οι ηχομονωσεις δεν κάνουν σχεδόν τίποτε σε τέτοιες extreme περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Aν αποκλείεται η λύση του δικηγόρου, δυστυχώς νομίζω ότι θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για ικανοποιητικά αποτελέσματα...Και η όχληση που θα δημιουργηθεί στο χώρο σου θα είναι μεγάλη κατά την κατασκευή...

Καλό κουράγιο!!

Link to comment
Share on other sites

Neadertal δε παιζει γιατι το σπιτι ειναι δικο μου και το εκανα φουλ ανακαινιση οταν μπηκα πριν 2 χρονια.. πως να το αφησω τωρα; εκτος αν μου προσεφερε καποιος τη μονοκατοικια του dim100, μαζι με το οικοπεδο φυσικα! ;) ωτοασπιδες εχω δοκιμασει (εννοειται!!), μειωναν λιγο (τοσο λιγο..) την ενταση αλλα οχι τοσο ωστε να διορθωθει το προβλημα.. και ετσι ομως, μετα τι κανω; κυκλοφορω ολη μερα με ωτοασπιδες σαν τη τρελη μες το σπιτι;; γιατι σερνουν επιπλα - ολη μερα!!! ειναι εξωφρενικο και δεν εχει καθολου λογικη - αν καταλαβαινα τι κανουν, γιατι τα επιπλα πηγαινοερχονται και τι μπορει να ριχνουν ολη μερα στο πατωμα, νομιζω θα ηρεμουσα λιγο..

 

Nicolas_civil φοβαμαι τις τιμες που θα ακουσω οταν παω να ρωτησω.. Αλλα σκεφτομαι οτι η προοπτικη οτι θα μπορω να διορθωσω τη κατασταση θα με βοηθησει να κανω κι αλλη υπομονη μεχρι να εχω τα χρηματα.. :|

Link to comment
Share on other sites

Οι ηχομονωσεις δεν κάνουν σχεδόν τίποτε σε τέτοιες extreme περιπτώσεις.

αν εννοεις "τα αδερφια" της απο πανω ... ε τι να σου κανει μια ηχομονωση???

 

αν εννουμε θορυβο προφανως και το λυνει το ζητημα

 

Aν αποκλείεται η λύση του δικηγόρου, δυστυχώς νομίζω ότι θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για ικανοποιητικά αποτελέσματα...Και η όχληση που θα δημιουργηθεί στο χώρο σου θα είναι μεγάλη κατά την κατασκευή...

Καλό κουράγιο!!

 

βαθια το χερι στην τσεπη οχι καθως δεν μιλαμε για πληρη ηχητικη μελετη κατασκευη. ουτε box in a box.

και οταν μιλαμε για στουντιο μην παει το μυαλο σας παντα στα extreme!

βαλτε την εικονα ενος στουντιο ραδιοφωνικου σταθμου.

αλλα και παλι δεν παμε να κανουμε στουντιο το σπιτι.

αλλα ακομη κ ετσι να ηταν το κοστος ειναι αναλογο παντα της ποιοτητας ηχου που θες να πετυχεις.

επειδη αποκοπη του εισερχομενου θορυβου θελει μονο, κι αυτο δεν το θελει 100%!!!! , απλα να πεσει η σταθμη σε λογικα πλαισια.

( ουτε ηχοαπορροφητικα θελει ουτε ανακλαστηρες ουτε ηχοπαγιδες ουτε ουτε.......!!)

δεν ειναι τοσο ακριβο για το επιπεδο που ζηταμε.

προσωπικη εκτιμηση για χωρο 30τμ απο 1500-3000.

προφανως εννοω οτι και με 500 μπορει να σου πει καποιος οτι το στηνει αλλα αστο καλυτερα

οπως και με 10000 γινεται αλλα δεν εισαι σε τετοια επειπεδα απαιτησεων

 

 

και η οχληση κατα την κατασκευη θα ειναι μεγαλη???? με τι μετρο συγκρινομενο?? δλδ οταν φερνεις να σου βαλουν τα aircondition που βαρανε 2 ωριτσες ειναι παραπανω η παρακατω????

το ζητημα ειναι μιας μερας δουλεια. και πολυ λεμε...

 

για την ηχοαπορροφητικη οροφη μια και στο ειπαν να εχεις υποψη σου οτι κανει ακριβως αυτο που λεει. απορροφαει τον ηχο εντος του χωρου σου! δεν εχεις αντανακλαση (κι αυτο οχι 100% παντα. οτι πληρωνεις περνεις)

δεν σημαινει ομως οτι επειδη δεν αντανακλαει τον εσωτερικο ηχο οτι αποκοβει τον εξωτερικο.

Link to comment
Share on other sites

... καθως δεν μιλαμε για πληρη ηχητικη μελετη κατασκευη. ουτε box in a box.

και οταν μιλαμε για στουντιο μην παει το μυαλο σας παντα στα extreme!

βαλτε την εικονα ενος στουντιο ραδιοφωνικου σταθμου.

αλλα και παλι δεν παμε να κανουμε στουντιο το σπιτι...

 

σωστο κι αυτο, εχουν τοσες εναλλακτικες και εγω (ελπιζω) δε παω για το σουπερ ηχοαπομονωμενο χωρο αλλα για λογικα πλαισια.. το θεμα της κατασκευης και αν θα μου προκαλεσει αναστατωση, θα το φανταστω οταν μου πουν τι θα κανουν, αν δηλαδη πρεπει να βγουνε τα παντα μεσα απο το σπιτι ειναι ενα θεμα.. αλλα και παλι, αυτη τη στιγμη δε με νοιαζει αυτο και σιγουρα δε θα με σταματησει - ευκαιρια και για λεπτομερεστατη καθαριοτητα :P

αυτο που λες για την ηχοαπορροφητικη οροφη το εχασα λιγο.. ειναι κυριως για να μην ενοχλω εγω τους γυρω;

 

γενικα παντως νομιζω οτι ισχυει το χιλιοειπωμενο: "μια δοκιμη θα σας πεισει"!

 

πραγματικα αυτο που δε μονωνουν τα κτιρια εδω μπορει να με σκασει (ηχομονωση-θερμομονωση)..

Link to comment
Share on other sites

αυτο που λες για την ηχοαπορροφητικη οροφη το εχασα λιγο.. ειναι κυριως για να μην ενοχλω εγω τους γυρω;

 

οχι. ουτε αυτο ισχυει καθως ο ηχος μπορει να περναει εξω. απλα δεν αντανακλα πισω.

σκεψου ενα αδειο δωματιο πως ακους... . την αντανακλαση και την ηχο που δημιουργει.

αυτο φευγει οταν βαλεις επιπλα και κυριως κουρτινες!

με την ηχοαπορροφητικη οροφη απλα δεν αντηχει. χωρις να γεμισεις το δωματιο (edit. χρειαζεται κατι αντιστοιχο προφανως και για τους τοιχους)

 

και με αφορμη το παραδειγμα αυτο υπαρχουν απειρα συστηματα ηχοαπορροφησης

 

απο ενα απλο σεντονι στο ταβανι μεχρι συστηματα αναρτημενων πανελ υπο διαφορετικες γωνιες μεσω ντιζων με αναρτηση ωστε να απορροφουν το ηχητικο κυμα.

 

καταλαβαινεις για τι διαφορα κοστους μπορουμε να μιλαμε αλλα και βεβαια το τι επιπεδο ποιοτητας ηχου εχεις μετα.

 

στην περιπτωση σου αντιστοιχα, οχι με την ηχοαπορροφητικη οροφη το ξανατονιζω

οι απαιτησεις ειναι χαμηλες και το κοστος οχι τοσο υψηλο

Edited by fear1976
Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και δεν αποτελεί επιστημονική/κατασκευαστική λύση, αλλά μήπως να επικοινωνούσες με τον ιδιοκτήτη του άνωθεν διαμερίσματος (φαντάζομαι ότι πρόκειται για ενοικιαστές) και να τον ενημερώσεις για όλα αυτά, εξηγώντας του ότι είναι πολύ πιθανό όλες αυτές οι μετακινήσεις επίπλων κλπ να έχουν προκαλέσει και φθορές στο διαμέρισμά του, μπας και τους πετάξει εκείνος έξω; Τραβηγμένο, ξέρω, αλλά δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.