Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τι ειδος θερμανσης προτεινετε?


harisf

Recommended Posts

air exchange οπωσδήποτε. Τώρα εαν μετράς σε θερμογέφυρα προφανώς και θα έχεις απόκλιση. Ο σένσορας θερμοκρασίας είναι πάνω στην μονάδα. Για τα pellets ισχύει. Ρώτα οπωσδήποτε τιμές και θα καταλάβεις. Ορισμένα απορροφούν πολύ υγρασία. τα πράγματα είναι απλά κοίτα εδώ για τις προδιαγραφές. Επίσημα θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό ΕΝ 15234, 14961-1. Πρόσεξε η επεξεργασία μπορεί ακόμα να προσδίδει μέχρι και αρσενικό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στο σπίτι έχω αντλία της Hitachi και σταθερή θερμοκρασία 21 βαθμούς.

κ. Καθηγητά, εννοείτε αντλία θερμότητας;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

κε Καθηγητά, η αντλία είναι συνδεδεμένη με τα καλοριφέρ του σπιτιού σας; Ρωτάω γιατί κι εμένα μού πρότειναν αντλία συνδεδεμένη με υφιστάμενα σώματα, αλλά μού φάνηκε ακριβή η προσφορά και θέλω πριν προχωρήσω να είμαι σίγουρος ότι αξίζει. Τα €92/μήνα που λέτε τα πληρώνετε ως κατανάλωση ρεύματος;

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλα διαφέρει απο σπίτι σε σπίτι, απώλειες, απο περιοχή σε περιοχή, προσανατολισμό, κλπ. Πάντως δεν πιστεύω οτι είναι ακριβή σαν λύση. Πλήρωσα 9000 μαζί με την εγκατάσταση εαν θυμάμε καλά η μονάδα είχε κοντά στις 7500. Υπολόγισα τα 92Ε συγκρίνοντας με λογαριασμό χωρίς την αντλία και βρίσκοντας τα KWH και πολλαπλασιάζοντας με την τιμή σήμερα. Τώρα μπορεί να έχασα και κανένα 10ευρό αλλα ΟΚ δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο. Το βασικό είναι οτι τα pellets είναι φαινομενικά φθηνότερα αλλα άντε να βρείς τα σωστά και να στα φέρουν, αντε να συντηρήσεις σωστά και γενικά επειδή υπάρχουν αετονύχηδες λέω δεν πειράζει να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το άλλο που μου άρεσε με την αντλία είναι οτι αναφέρεσαι σε μεγάλες εταιρίες και το service είναι καλό.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα η αντλία θερμότητας είναι η καλύτερη λύση απο πλευράς οικονομίας. Παρέα με ενα ενεργειακό τζάκι θα λύσεις το πρόβλημα.

κε Καθηγητά, εννοείτε και τα δύο, δηλ. και αντλία θερμότητας και ενεργειακό τζάκι;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι απαραίτητο αλλα πιστεύω οτι βοηθάει εαν μπορείς να αγοράσεις φθηνό ξύλο. πχ σε κάποια χωριά ή και πόλεις πουλάνε ακόμα και 100Ε τους 2,5 τόνους.

Link to comment
Share on other sites

γεια σας!!

επειδη λιγο πολυ ολοι ψαχνουμε πανω στα ιδια εγω για 125 τ.μ σκεφτομαι το ενεργειακο τζακι,φλερταρω με κατι που να καιει ξυλο και πελλετ και να συνδεεται με καλοριφερ σαν καυστηρας!τι λετε γι αυτο?

βεβαια να ξυλωσω το απλο τζακι και να βαλω κατι τετοιο το κοστος ειναι στα 5000ευρω,υψηλο για τετοια εποχη!

προς το παρον το παλευω με 2 σωματα κονβεκτορς 1800w στις παιδικες κρεβατοκαμαρες με θερμοστατη(καλυπτουν πολυ καλα)και σε συνδιασμο με νυχτερινο ρευμα τα λειτουργω βραδυ,το τζακι καιει 24ωρο στον ενιαιο(οσο εχω δικα μου ξυλα) και καλοριφερ αραια!

αντλια θερμοτητος που λετε πιο πανω τι ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.