Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Συνάδελφοι,

 

τελευταία αντιμετωπίζω έναν προβληματισμό σχετικά με την πρακτική που ακολουθείται από διαφόρους κουφωματάδες συνθετικών πάνω στο θέμα της σωστής σφράγισης των κασωμάτων κουφωμάτων με την περιβάλλουσα τοιχοποιία προς αποφυγήν δημιουργίας θερμογεφυρών, επίτευξης σωστής ηχομόνωσης και στεγάνωσης που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

 

Τα παρακάτω είναι σε προ-ΚΕΝΑΚ κατασκευές και ανακαινίσεις...

 

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω λεπτομέρειες φαίνεται να είναι κοινή πρακτική για κάποιους να στοκάρουν με αρμόστοκο - ή / και να γεμίζουν μόνο τις κόκκινες ακμές, κάποιοι άλλοι πάλι γεμίζουν όλο το ενδιάμεσο κενό ανάμεσα στην τοιχοποιία και το κάσωμα του κουφώματος (σόκκορα -β / κατωκάσι -γ / πρέκι) με διωγκούμενο αφρό πολυουρεθάνης και μετά στοκάρουν εξωτερικά με αρμόστοκο / σιλικόνη.

 

Επίσης μια λεπτομέρεια που φαίνεται πως συχνά να παραμελείται και να "αστοχεί" είναι το διάκενο του εσωτερικού αρμοκάλυπτρου -α όπου δεν χρησιμοποιείται καθόλου αρμόστοκος για "σφήνωμα" με την γωνία της τοιχοποιίας με αποτέλεσμα το αρμοκάλυπτρο να "χτυπάει" και η λεπτομέρεια να φαντάζει "φτηνή" υλοποίηση κάθε φορά που χρειάζεται κάποιος να ανεβοκατεβάσει το σκίαστρο..

 

Ποιά κατά τη γνώμη σας είναι η σωστή πρακτική και που θα μπορούσα να βρω κατασκευαστικές λεπτομέρειες που να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα από την πλευρά των κατασκευαστών κουφωμάτων;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή μας χρονιά

Δημήτρης

post-1295-0-36444300-1326140298_thumb.jpg

post-1295-0-83839500-1326140308_thumb.jpg

post-1295-0-13108400-1326140318_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι δε μπορώ να φανταστώ πως δεν έχει απασχολήσει κάποιον σας το θέμα...

 

Από την δική μου πλευρά θεωρώ το θέμα της εγκατάστασης ζήτημα ύψιστης σημασίας, καθώς φαίνεται πολλοί από εμάς να αναλωνόμαστε στα περί θεωρητικών τιμών συντελεστών θερμοαγωγιμότητας, ενεργειακών κρυστάλλων και άλλων τόσων υπό τον "βραχνά" του ισχύοντος ΚΕΝΑΚ, αλλά μένουμε στην θεωρία στο τέλος. Και στο θέμα της σωστής εγκατάστασης των κουφωμάτων έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να προσέξουμε την λεπτομέρεια της γραμμικής θερμογέφυρας που δημιουργεί τόσα προβλήματα ακόμα και στην θερμική άνεση μέσα σε ένα δωμάτιο, αλλά και στο ίδιο το επίχρισμα μετά από χρόνια.

 

Σκεφτείτε αντίστοιχα χαρακτηριστικό παράδειγμα σαλονιού με βόρειο προσανατολισμό στο οποίο υπάρχει παράθυρο με μαρμαροποδιά που τρέχει δίχως διακοπή μέχρι και την εσωτερική παρειά της τοιχοποιίας πίσω από την οποία (εντός του σαλονιού) τοποθετούμε καναπέ...Σας έχει τύχει λοιπόν να βρεθείτε με το σβέρκο σας "πιασμένο" καθήμενοι εκεί ώρα με χαμηλές θερμοκρασίες έξω;

 

...πολλοί μας δεν το σκεφτόμασταν στην πράξη αν και τώρα με τον ΚΕΝΑΚ οφείλουμε ακόμα και στην μελέτη, πόσο μάλλον την ώρα της εγκατάστασης με το να δίνουμε σωστές συμβουλές στους εγκαταστάτες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

...πολλοί μας δεν το σκεφτόμασταν στην πράξη αν και τώρα με τον ΚΕΝΑΚ οφείλουμε ακόμα και στην μελέτη, πόσο μάλλον την ώρα της εγκατάστασης με το να δίνουμε σωστές συμβουλές στους εγκαταστάτες.

άμα ο άλλος είναι ατσαμής τι οδηγία να του δώσεις! :(

ευχεσαι να ανοιγοκλείνει το κούφωμα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.