Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η μη κατασκευή στέγης ενώ προβλέπεται από την άδεια?


Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ή κατασκευή στέγης ενώ προβλεπόταν από την άδεια (λόγω έλλειψης χρημάτων απο τον ιδιοκτήτη )δεν έγινε, μπορεί να αντιμετωπισθεί με αναλυτικό προϋπολογισμό με τον Ν.4014/11 ώστε να βάλει φωτοβολταϊκά πάνελ που σκέφτεται?

Link to comment
Share on other sites

Πλάκα οροφής έχει έτσι, θελω να πω δεν είναι με την ομπρέλλα... :grin:

Η μη κατασκευή αυθαίρετο αυθαίρετο δεν είναι. Δε ρωτάς την πολεοδομία μήπως και δεν έχει πρόβλημα. Αλλιώς με αναλυτικό, ναι.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν για ΦΒ μέχρι να βγεί κάποια εγκύκλιος, δεν είναι σίγουρο ότι σε καλύπτει η τακτοποίηση... δεν μιλάω για τη δική σου περίπτωση, αλλά γενικά να ξέρεις ότι η τακτοποίηση δεν αντικαθιστά βεβαίωση νομίμως υφιστάμενου...

 

Αν ξέρεις κάτι παραπάνω, σε παρακαλώ να μου πείς γιατί έχω πελάτες που περιμένουν για τα ΦΒ και δεν ξέρω τι να κάνω...

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω εχω πελατη που θελει να βαλει ΦΒ στο σπιτι του, πληρως αυθαιρετο εκτος σχεδιου

Αλλα επειδη εχει συνολο 4-5 κτισματα-αποθηκες και το προστιμο για την τακτοποιηση ολων αυτων εκτοξευεται, σκεφτεται να τακτοποιησει ΜΟΝΟ το σπιτι (το οποιο και εχει αδεια αποθηκης αλλα αλλαχθηκε η χρηση του σε κατοικια) ωστε να βαλει ΦΒ εκει....

Link to comment
Share on other sites

Ρε παίδες, η μη αποπεράτωση δεν είναι αυθαρεσία!

Αν θεωρήθηκε η άδεια με τεχνική έκθεση που αναφέρει την μη περάτωση / μη κατασκευή της στέγης, όλα είναι νόμιμως τελεσθέντα και δεν υπάρχει αυθαιρεσία.

Νόμιμη είναι ακόμη και η μη περάτωση κάποιοιυ ορόφου: Σε πολλές οικοδομές, ελείψει χρημάτων, κάποιοι όροφοι μέναν στα μπετά και έβγαινε τμηματική θεώρηση για ηλεκτροδότηση μόνο των περατωμένων. Νομιμότατα. Οποιαδήποτε στιγμή θέλει ο ιδιοκτήτης βγάζει νέα άδεια (εφόσον δεν έχει επ' αόριστον ανανέωση της ισχύος) και αποπερατώνει.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά όσα λέει ο AlexisPap, με μόνη ένσταση, ότι αν η στέγη είναι υποχρεωτική από τους όρους δόμησης της περιοχής, τότε θα πρέπει να την κατασκευάσει με έκδοση νέας οικοδομικής άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Αν η στέγη είναι υποχρεωτική τότε πρέπει υποχρεωτικά να προηγηθεί των εργασιών μετά τα μπετά, να ενημερωθεί η πολεοδομία και μετά συνεχίζει.

Link to comment
Share on other sites

Ενα λεπτό! Η μή αποπεράτωση δεν είναι αυθαιρεσία... και σωστά κατά τη γνώμη μου....

 

Η μή κατασκευή όμως;;;; Γιατί σε άλλη συζήτηση που είπα ότι ο πελάτης είχε ένα υπογειάκι στην άδεια αλλά τελικώς δεν έγινε, μου είπαν ότι πάω στη κατηγορία 13 με αναλυτικό!!! Δεν στέκει, έτσι δεν είναι;

 

Αλλο ισχύει για τη στέγη και άλλο για το υπόγειο;

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

για τμηματα που δεν ειναι υποχρεωτικα βαση κανονισμου το θεωρω υπερβολη να πληρωνεις και προστιμο......δλδ καποιοι δνε φτιαξανε τις ξυλινες περγκολες πουχε η αδεια...προστιμο?.....αλλος δεν εφτιαξε 100 τ.μ υπογειο κατω απο το περιγραμμα αλλα μονο 50 τ.μ προστιμο?...αλλος δεν εφτιαξε ολες τις μπετονιενες περγκολες πουχε σαν προεξοχες στους εξωστες προστιμο?

 

οτι παρεις 500 εχει γινει το θεμα!!

 

αφηστε που κανονικα θαπρεπε και το 500αρικο να αυξανει η να μειωνεται βαση χρονολογιας και βαση τ.ζ !!

Link to comment
Share on other sites

Η μη κατασκευή τμήματος του φέροντος οργανισμού μπορεί να συνιστά αυθαιρεσία, εφόσον δεν εμπίπτει στην κατηγορία "μη αποπεράτωση". Εννοώ δηλαδή ότι εφόσον έχει αποπερατωθεί ο φέρον οργανισμός (έχει κατασκευαστεί -ας πούμε- η πλάκα επικαλύψεως) και του λείπουν κομάτια (ας πούμε το υπόγειο), έχουμε αυθαιρεσία. Πάντα εφόσον δεν υπάρχει αναθεώρηση.

 

Λέω "μπορεί", διότι υπάρχουν μικροτροποποιήσεις που δεν θέλουν αναθεώρηση, ενίοτε ούτε και ενημέρωση φακέλου. Επίσης κατασκεταστικά σφάλματα -όπως ας πούμε μεγαλύτερο πάχος πλακών, λάθος κατηγορία σκυροδέματος κλπ- δεν μπορούν να ονομαστούν "αυθαιρεσία".

 

Γενικώς ας ξεκαθαρίσουμε τι είναι η αυθαιρεσία, τι η παρανομία, τι το κατασκευαστικό σφάλμα, γιατί βλέπω πολλούς να βρίσκονται μπλεγμένοι στο τέλος του έτους λόγω δηλώσεων του 4014...

 

Αλλά επειδή το θέμα του νήματος είναι η στέγη, κι επειδή έχει ήδη απαντηθεί, ας μην επεκταθούμε.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.