Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα για ενεργειακη επιθεωρηση


katrmp

Recommended Posts

Εγώ χρησιμοποιώ το Epacad της tisoft και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Για απλές περιπτώσεις όπου τα η/μ είναι εύκολο να εισαχθούν χρησιμοποιώ το προαναφερόμενο πρόγραμμα μόνο για το γεωμετρικό μοντέλο (όψεις , προσανατολισμοί , σκιάσεις κλπ) και στη συνέχεια κάνω εξαγωγή το xml και το ανοίγω με το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ για να αλλάξω τυχών ονόματα δομικών υλικών μα κυρίως για εισάγω το η/μ και να είμαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα είναι ίδιο με αυτό που που θα βγει στο buildingcert.

Από την άλλη αν κάποιος δεν κάνει μελέτες παρά μόνο επιθεωρήσεις πρέπει να μπορεί να κάνει την επιθεώρηση μέσω ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ και μετά να χρησιμοποιήσει πρόγραμμα για ευκολία διότι αν πάει κάποιος από το μηδέν να χρησιμοποιήσει κάποιο πρόγραμμα νομίζω πως θα τα βρει σκούρα.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που προσφέρουν τα εμπορικά προγράμματα, είναι η ταχύτητα ως προς τους συντελεστές σκιασμού.

Επειδή όμως έχουν μιαν αχρείαστη πολυπλοκότητα, και μπορείς (ακόμη κι έμπειρος να είσαι) να κάνεις λάθος, το καλύτερο είναι αφού το λύσεις με το εμπορικό, να το ξαναδείς με το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ με το οποίο έχεις καλύτερη εποπτεία, και να φτιάξεις με αυτό τα σενάρια.

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

T-911 έχεις δικαίωμα να αμφισβητείς ότι θέλεις.

Εγώ προσωπικά ένα συνηθισμένο διαμέρισμα, ως προς την εισαγωγή και επεξεργασία των δομικών του στοιχείων πάνω από ένα μισάωρο δε χρειάζομαι με τα εξελάκια.

Αντε.. τρία τέταρτα αν πίνω καφέ και κάνω τσιγάρο ενδιάμεσα.

Αν δε το πιστεύεις, δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό.

Πιστεύω ότι εμπορικό πρόγραμμα σε ΠΕΑ είναι περιττό (και για τις ΜΕΑ το ίδιο πιστεύω αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση).

 

Για τις παγίδες τώρα του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ, δεν το πολυκατάλαβα. Πιστεύω ότι τα περισσότερα προγράμματα είναι αυτά που κρύβουν τις παγίδες και σε καθοδηγούν με λάθος τρόπο, ειδικά στα ΗΜ.

Edited by hkamp
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Προσωπική γνώμη ότι τα προγράμματα για ΠΕΑ είναι πεταμένα λεφτά, όπως είπε και η πλειοψηφία των συναδέλφων. Εγώ έτρεξα και τα σκασα για εμπορικό πρόγραμμα με το που βγήκε εδώ και 2 χρόνια και τα έχω κλάψει. ΜΕΑ δεν έχει προκύψει παρά μόνο 2-3 θερμομονωτικές επάρκειες που καλύτερα να είχα καθυστερήσει την πρώτη με word, excel και να το βρισκα μπροστά μου, παρά αυτό το πράγμα που τραβάω. Δύσχρηστες αναδυόμενες λίστες, μπελάς να εισαγάγεις δύσκολες γεωμετρίες, ρετουσάρισμα μετά στο word κλπ.

Kαλύτερα το χρόνο που θα χαλάσει κάποιος για να μάθει το πρόγραμμα να τον χαλάσει στο να ξαναδιαβάσει τις ΤΟΤΕΕ (είναι φοβερό το πόσο πράγματα θα δει ότι του έχουν ξεφύγει σε κάθε ανάγνωση) και τα χρήματα σε ΤΣΜΕΔΕ, τσίπουρα, έρανο ότι θέλει καθένας.

Για ΜΕΑ δεν ξέρω...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

hkamp έχεις δίκιο, τα περισσότερα προγράμματα έχουν παγίδες, αλλά όχι όλα.

Πιστεύεις οτι οι περισσότεροι επιθεωρητές ξέρουν όλες τις λεπτομέρειες του ΚΕΝΑΚ?

Ειδικά εκείνοι που σπάνε τελείως τις τιμές δεν ασχολούνται με λεπτομέρειες. Δεν ξέρουν πότε πρέπει να βάλουν δάπεδο ή οροφή σε διαμέρισμα ανάλογα με τι συνορεύει. Δεν ξέρουν πότε ο τοίχος θεωρείται αδιαβατικός κλπ. Δεν ξέρουν ποιά η διαφορά μεταξύ όμορου Μ.Θ. και κλιμακοστασίου Μ.Θ. Έχω ακούσει τρελά πράγματα σε σεμινάριο του ΤΕΕ από ανθρώπους που ήταν ήδη επιθεωρητές.

Ένα καλό πρόγραμμα τους δίνει λύσεις αυτόματα (τουλάχιστον αυτό που χρησιμοποιώ εγώ). Το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ βάζει ότι του πεις.

Το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ στο θέμα εισαγωγής στοιχείων είναι απλό εξελόφυλλο, δεν είναι πρόγραμμα.

 

Δεν αναφέρομαι λοιπόν στους έμπειρους και προσεκτικούς αλλά στους υπόλοιπους.

Link to comment
Share on other sites

Αυτός όμως που κάνει τα χαρτιά του να γίνει ενεργειακός επιθεωρητής εξυπακούεται ότι έχει την εμπειρία, είναι προσεκτικός και ξέρει τις λεπτομέρειες της ΤΟΤΕΕ και του ΚΕΝΑΚ ώστε να βγάζει σωστά ΠΕΑ. Αλλιώς δεν πρέπει να το κάνει.

Αυτός που δεν ξέρει πως να κάνει την επιθεώρηση, δεν θα το ξέρει είτε με εμπορικό πρόγραμμα είτε χωρίς.

 

Τι γίνεται στην πραγματικότητα είναι άλλο θέμα.

Και το τι <<ακούστηκε>> σε σεμινάρια συνάδελφε είναι... Βιβλία μπορούν να γραφούν :smile: . Αλλά κι αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ xlάκια .Έτσι είμαι εντελώς σίγουρος για το τί κάνω,δεν υπάρχουν "μαύρα κουτιά" και με τον καιρό γίνομαι συνεχώς πιο γρήγορος-αποτελεσματικός.Το μόνο ζόρι είναι αν πας να κάνεις καμιά μεγάλη μονοκατοικία (όπως μου έχει τύχει τώρα) ή πολυκατοικία,που θα φας αρκετές ώρες για να υπολογίσεις 435656576 αδιαφανή & διαφανή με τις 546786445 σκιάσεις τους,αλλά οκ και πάλι μια χαρά βγαίνει... 8-)

Link to comment
Share on other sites

Τ-911 μάλλον δεν διάβασες καλά το πόστ....Λέω ότι ΔΕΝ είμαι Αρχιτέκτονας για να κάθομαι να σχεδιάζω κατόψεις και δεν έχω ιδέα..Ασε που δεν βλέπω τον λόγο τη στιγμή που έχω μπροστά μου την κάτοψη...

Στο θέμα της ώρας....Με εξελάκια για U και σκιάσεις, είμαι έτοιμος σε μισή ώρα...Το 1 μέρα εννοώ ότι δεν θα το κάνω το πρωί και θα το πάω το απόγευμα....Το πάω την επόμενη....

Αν με αμφισβητείς σε προσκαλώ να πιούμε καφέ και να σου κάνω και ένα ΠΕΑ....Με ΤΕΕ-Κενακ

Εν πάση περιπτώση πολύ κακό για το τίποτα...Αμα σε βολεύει το AutoΚενακ, με γεια και χαρά σου...

Αλλά γιατί τέτοια επιμονή μπας και έχεις ποσοστά πωλήσεων? :smile:

Link to comment
Share on other sites

εξελακια και παλι εξελακια....

 

ασε που θεωρω οτι τρωει πολυ χρονο σε σχεδιασμο το προγραμμα....

Edited by akius
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.