Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μελλοντικές διαρρυθμίσεις και σύσταση συμβολαίου οριζόντιας οριζοντίας ιδιοκτησίας


Schumi

Recommended Posts

Συνάδελφοι, ξέρω ότι το κάθε θέμα έχει ξανασυζητηθεί ξεχωριστά, όμως δεν είμαι σίγουρος αν... η σύνθεση όλων λειτουργεί σωστά αθροιστικά ως προς το συμπέρασμα! Περίπτωση, που πιστεύω θα είναι και πολύ συνηθισμένη:

 

-----

Μονοκατοικία με: Όροφο, Ισόγειο, Υπόγειο. Όλα επικοινωνούν με εσωτερική κλίμακα, ενώ η κεντρική είσοδος είναι από το ισόγειο (υπερυψωμένο). Εντός Σχεδίου και Δεν είμαστε σε οικισμό <2000 κ.

 

Υπάρχει η πρόθεση να χωριστεί ο Όροφος, με κλείσιμο της "τρύπας" από την εσωτερική σκάλα (η ακριβής τεχνική λύση είναι υπό συζήτηση ακόμα...). Θα γίνουν και κάποιες αλλαγές σε εσωτερικούς τοίχους στον Όροφο.

 

Υπάρχει η πρόθεση να κατασκευαστεί, πλέον, εξωτερική μεταλλική κλίμακα για είσοδο στον Όροφο.

 

Μετά από όλο αυτό... υπάρχει η πρόθεση να γίνει Σύσταση Οριζοντίου Ιδιοκτησίας, με σκοπό -ίσως- αργότερα τη μεταβίβαση σε ένα από τα παιδιά.

-----

 

Για τις μετατροπές-αυθαιρεσίες που περιγράφονται παραπάνω, τί πακέτο ενεργειών χρειάζεται? Η αλλαγή χρήσης του υπογείου και η εξωτερική κλίμακα μπορούν να "τακτοποιηθούν" με τον Ν.4014 (όμως η τακτοποίηση ισχύει για 30 χρόνια, ως γνωστόν...)

 

Υποθέτω το κλείσιμο της "τρύπας", μαζί με τις άλλες εσωτερικές αλλαγές θα χρειαστεί Άδεια Εργασιών Μικρής Κλίμακας ή κανονική Άδεια Αλλαγής Διαρρύθμισης?

 

Η Σύσταση Οριζοντίου Ιδιοκτησίας μπορεί να γίνει μετά από όλα αυτά ή θα "κολλάει" αιωνίως στο θέμα της εξωτερικής κλίμακας?

 

 

Νομίζω πρόκειται για πολύ κλασική περίπτωση και καλό θα είναι να υπάρχει ολοκληρωμένη σε ένα topic...

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Edited by Schumi
Link to comment
Share on other sites

Επίσης, για αποφυγή άλλων ιστοριών με την εξωτερική σκάλα, έχει προταθεί και η κατασκευή μίας εσωτερικής (μέταλλο+ξύλο), με το που μπαίνεις στο σπίτι. Δηλαδή μπαίνοντας από την κύρια είσοδο, να υπάρχει ένας προθάλαμος-κλιμακοστάσιο, κλειστός και με δεύτερη πόρτα για την είσοδο στο ισόγειο, κοινόχρηστος, αλλά πρακτικά για να ανεβαίνεις μόνο στον πάνω όροφο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να κάνεις ρυθμιση με τον Ν. 4014 διότι πρόκειται για νέες αυθαιρεσίες.

----

Η γνώμη μου είναι να γίνουν όλα νομιμά.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα ήταν το καλύτερο.

Για την εξωτερική σκάλα, όμως, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν διαθέσιμα τετραγωνικά από ΣΔ (μετρώντας σε αυτά σαν μοναδική και κύρια είσοδος, πλέον, στον Όροφο), πόσο εύκολο είναι να γίνει κάτι τέτοιο? Επίσης, η άδεια πρέπει να βγει πριν τη Σύσταση Οριζοντίου, συνεπώς στην πρώτη φάση θα αφορά ολόκληρο το κτίριο (σαν δευτερεύουσα?).

Στη μία πλευρά (αυτή που βολεύει και περισσότερο) υπάρχει παραβίαση του Δ. Μπορεί να παίξει με το μέγεθός της κάποια εξαίρεση?

Link to comment
Share on other sites

θα εξετάσεις πως μπορεί να γίνει νόμιμα, εργονομικά και δικαια για τους ενδιαφερόμενους οι αλλαγές που χρειάζονται

 

αφού θα δείξεις 2 διαμερίσματα δε θα έχεις δευτερεύουσα σκάλα (το πλάτος της σκαλας το εξετάζεις και από άποψη πυρασφάλειας)

επίσης πέρα από τη νομοθεσία υάρχει και η εργονομία πως θα ανεβασουν στον όροφο τα πράγματα αμα ειναι υπερβολικά στενή

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Αφού το ζητάς προσωπικά θα απαντήσω mr.Schumi (αυτή η F1 πια!!! εμμονή)! -- καλως σας βρήκα ξανά, ξέρω έχω χαθεί.

 

Στο δια ταύτα:

Αν:

1.Μιλάμε για αυτοτελή οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, με χρήση κατοικίας

2.Το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής υπερβαίνει τα 11,00 μ.

 

> Χρησιμοποιείς τις ευεργετικές διατάξεις των χαμηλών κτιρίων και ξεμπερδεύεις.(Συνοπτικά : Δ=2.50μ, κάλυψη 80%, ή 10% επιπλέον του επιτρεπόμενου, Εξωτερική ασκεπής κλίμακα εντός Δ που δεν προσμετράται, κτλ κτλ κτλ).

 

Ελπίζω να λύσεις ότι πρόβλημα έχει με αυτό.

 

Το κλείσιμο της οπής με αλλαγή διαρρύθμισης και αναλυτικό. αυταααααααααααααααααααα

Link to comment
Share on other sites

2.Το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής υπερβαίνει τα 11,00 μ.

Ακόμα και με ίσο με 11,00 μ να είναι μπορείς να ενταχθείς στο άρθρο 14.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά δεν παίζει όριο 11μ και υπαγωγή στο άρθρο 14... Με βλέπω να προτείνω κανονική άδεια αλλαγής διαρρύθμισης και διαχωρισμού επιπέδων με εσωτερική σκάλα σε κοινόχρηστο εισόδου και να μου λένε ότι δεν έχουν τα λεφτά να το κάνουν... :idea:

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Σε ανάλογη περίπτωση μονοκατοικίας με υπόγειο, ισόγειο, όροφο τα οποία συνδέονται με εσωτερική σκάλα και ο όροφος μπορεί λειτουργικά να γίνει ανεξάρτητο διαμέρισμα χρησιμοποιώντας τη σκάλα ως κοινόχρηστη, μπορεί να προηγηθεί η σύσταση Οριζόντιας Ιδιοκτησίας για μεταβίβαση σε παιδί της οικογένειας και μελλοντικά να δημιουργηθεί το ανεξάρτητο διαμέρισμα (με τις νόμιμες διαδικασίες)? Σημειώνω οτι απαιτούνται μόνο δυο μικρά χωρίσματα και οτι τα ΗΜ είναι ανεξάρτητα εν γένει. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Σε σύσταση ΟΙ θα χρειαστεί βεβαίωση για το σύνολο της κατασκευής ότι είναι νόμιμο και μετά πάλι βεβαίωση για την ιδιοκτησία που θα μεταβιβασθεί.Οπότε θα πρέπει να ανταποκρίνεται η πραγματικότητα με τη δεδομένη αληθινή βεβαίωση νομιμότητας.Αρα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.