Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση με τον Ν.4014/11


Recommended Posts

Ναι , Cristos , τις έχω δει τις σημειώσεις της Λέμπεση , αλλά και αυτές δεν αποτελούν νόμο , απλά μια υπόθεση κάνει . Εξάλλου και η ίδια είναι άνθρωπος (πριν μερικά χρόνια , όταν ήταν στο υπουργείο , είχε εκδώσει εγκύλειο που έλεγε πως τα προστίματα των πριν '83 πάνε με το ΠΔ του '83 και την ΥΑ του '85 για 2x ειδική εισφορά και η ίδια λίγο αργότερα στο βιβλίο της υποστήριζε πως είχε πάψει να ισχύει η ΥΑ του '85) . Αλλά ας αφήσουμε καλλύτερα τη Λεμπέση , μιας και η προσφορά της ήταν τεράστια και - αν μη τι άλλο - της έχουμε ευγνωμοσύνη .

Edited by iliekater
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το ΙΚΑ, όταν πληρώνεις το παράβολο, ένα μέρος του προστίμου πάει στο ταμείο. Αν πας για νέα άδεια - ή για αποπεράτωση ημιτελούς - τότε ναι εμπλέκεται το ΙΚΑ.

 

Iliekater προφανώς και οτιδήποτε δεν είναι ΦΕΚ ή Εγκύκλιος δεν είναι νόμος, το έγραψα κι εγώ ότι είναι μπούσουλας. Αλλά σκέψου πως από την Λεμπέση και όλες τις πλείστες όσες ερωταπαντήσεις, πόσοι έχουν δράσει με αυτά (κι εγώ ανάμεσά τους). Αν βγάλουν τώρα ανακοίνωση ότι 'ξέρετε, η έκδοση άδειας τελικά είναι υποχρεωτική για εκεί που μπορεί' θα τους πάρουν με τις ντομάτες, και θα έχουν και δίκιο. Από τη στιγμή που δε το καταστήσανε σαφές ούτε σε ΦΕΚ ούτε σε FAQ ούτε πουθενά, πώς θα ζητήσουν ρέστα από εκείνους που επέλεξαν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του προστίμου αντί να πάνε για άδεια;

 

Και για να το κάνω και πιο σύνθετο: η επιλογή να βγάλεις ή όχι άδεια ανά φύλλο καταγραφής μπήκε αργότερα στο σύστημα. Κάποιος που είχε δύο αυθαιρεσίες π.χ. στο ίδιο ακίνητο αλλά μπορούσε να πάει με άδεια μόνο την μία, δεν είχε δυνατότητα να το κάνει αν ολοκλήρωσε τη διαδικασία το Νοέμβριο.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι μπήκε αργότερα στο σύστημα οφείλεται στην προσπάθεια του ΤΕΕ να πολεμήσει (όσο μπορούσε) την κατάσταση (όπως μας είπαν από το ΤΕΕ , δεν είχαν πληρωθεί και άλλα πολλά) . Φυσικά αυτό δεν εμπόδισε όσους ήθελαν να τα νομιμοποιήσουν , να το πράξουν . Από εκεί και πέρα το θα γίνει με το μπάχαλο που έχει προκληθεί είναι κάτι που ούτε εγώ ούτε και εσύ μπορούμε να πούμε σιγουριά από τώρα . Πιστεύω όμως πως δεν θα δημοσιευτεί κάποια εγκύλειος από το υπουργείο που να λέει πως "Αντε , καλά , εντάξει . Αφού το κάνατε όπως το είπε η Λεμπέση ή όπως το είπε ο Christos ή ο Iliekater , συγχωρείστε ." . Απενατίας , στο τέλος οι νόμοι είναι αυτοί που θα συνεχίζουν να ισχύουν .

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το ΙΚΑ, όταν πληρώνεις το παράβολο, ένα μέρος του προστίμου πάει στο ταμείο. Αν πας για νέα άδεια - ή για αποπεράτωση ημιτελούς - τότε ναι εμπλέκεται το ΙΚΑ.

 

Μιλάμε για την περίπτωση που δηλώνει κάποιος το νομιμοποιήσιμο αυθαίρετό του, κι ακολουθεί την διαδικασία που περιγράφεται και είναι σύμφωνα με το άρθρ 26, παρ 2 και το άρθρ 24, παρ22, του Ν-4014.

Link to comment
Share on other sites

Δε διαφωνώ iliekater σχεδόν σε τίποτα. Μόνο που οι νόμοι που ισχύουν, είναι ασαφείς. Και αν δε διευκρίνισαν κάτι μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο θέμα, πεποίθησή μου είναι ότι δε θα το πράξουν ούτε στο μέλλον - εκτός κι αν η διευκρίνιση καλύπτει τους πάντες, και αυτούς που πληρώσανε πρόστιμα και αυτούς που επιλέξανε να πάνε για άδεια.

 

Περί ΙΚΑ: Επειδή δεν είμαι σίγουρος και είμαι και αρκετά πτώμα Κυριακάτικα, δεν επιμένω μπορεί να είμαι λάθος. Για αυτό που είναι σίγουρο ότι εμπλέκεται το ΙΚΑ είναι για τα ημιτελή (στα μπετά) αυθαίρετα, κάτι που περιγράφεται σαφώς στο άρθρο 49, παρ. 10 του 4030.

Edited by Christos
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως έκανα μία ακόμα ενθαρυντική σκέψη . Όπως είπα και εχθές (ή προχθές , δεν θυμάμαι πια) το σύστημα του ΤΕΕ συνεχίζει να δέχεται κανονικά τα προς νομιμοποίηση αυθαίρετα . Φυσικά αυτό από μόνο του δεν αρκεί , διότι ούτως ή άλλως το σύστημα δεν βγάζει τα προστίματα του άρθ. 27 , κάτι που σημαίνει πως απλά θα μπορούσε να τα δέχεται απλά έτσι ώστε να μην τους επιβάλει το "ενιαίο ειδικό πρόστιμο" , δηλαδή το πρόστιμο της τακτοποίησης . Όμως είναι και κάτι άλλο : Δηλώνοντας τα προς νομιμοποίηση αυθαίρετα , προκύπτει επιπλέον παράβολο · πράγμα που σημαίνει πως γίνεται δεκτό με τις διατάξεις του άρθ. 26 . Διαφορετικά ένα προς νομιμοποίηση αυθαίρετο δεν θα είχε νόημα να υποβληθεί και στο σύστημα του ΤΕΕ και πληρώσει άσκοπα το παράβολο , αν ήταν να πάει να πληρώσει συγχρόνως και τα προστίματα του άρθ. 27 .

Ελπίζω με αυτό να συνέβαλα και σε ενα χαλαρωτικό ύπνο (μιας και είπες πως είσαι πτώμα ! ) .

 

Συμπλήρωση :

Μπορεί κάποιος να μας επιβεβαιώσει αν όντως ακόμα το σύστημα του ΤΕΕ αυξάνει το παράβολο λαμβάνοντας υπόψη τα εμβαδά από τα προς νομιμοποίηση αυθαίρετα ; Πιθανολογώ πως έτσι γίνεται , καθώς η τροποποίηση αυτή στο σύστημα επήλθε κάπου με το νέο έτος , αλλά καλό θα ήταν να μας έλεγε κανένας από πρόσφατη περίπτωσή του .

Edited by iliekater
Link to comment
Share on other sites

Άμα δε βλέπω εφιάλτες να με κυνηγάνε οι συνιδιοκτήτες των εξ αδιαιρέτων - εκεί έχω τα μεγάλα άγχη σήμερα! Ευχαριστώ όμως για τη συνεισφορά σου :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.