Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαμερισμάτωση (Ν.4042 άρθρο 50 παρ7.)


Recommended Posts

Σόρυ αυτό που λέει ο nzerman δεν το πολυκατάλαβα τι εννοεί. Άκυρο. Πότε χωρίστηκαν τα μαγαζιά σε 5? Σε συμφέρει 5 δηλώσεις αλλά και μία μπορεί να γίνει. Συμβολαιογραφικά τι ισχύει? 5 ιδιοκτησίες? Ίδιος ιδιοκτήτης και για τα 5? Και με άδεια ίσως

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Περίπτωση σε πολυόροφη οικοδομή: δύο διαδοχικές καθ' ύψος ιδιοκτησίες ανήκουν 100% έκαστη, η μεν (οροφοδιαμέρισμα), στο σύζυγο, η δε (οροφοδιαμέρισμα), στη σύζυγο. Οι δύο ιδιοκτησίες(και πολεοδομικά δύο) συνενώθηκαν τελικά και αποτελούν μία μεζονέτα. Σε κάθε όροφο υπάρχουν αυθαίρετοι χώροι που θα ρυθμιστούν. Καλύτερα μία δήλωση ή δύο ? Εάν τακτοποιηθεί σε μία θα έχω: τμ χώρων κάθε ορόφου + 1 πολεοδομική παράβαση για οπή και δε νομίζω πως υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Το μόνο που στο 5 φυλλο θα αναγράφονται 50%-50% οι ιδιοκτήτες ενώ είναι 100-100 έκαστη, οπότε στην Τ.Ε. μια περιγραφή του ιδιοκτησιακού. Εάν το πάω με δύο: σε κάθε δήλωση τα τμ του αντίστοιχου ορόφου + 1 πολεοδομική παράβαση για οπή μόνο όμως στη μία από τις 2 δηλώσεις και μνεία σ' αυτήν που δεν θα δηλωθεί ότι δηλώθηκε και τακτοποιήθηκε με την α/α δήλωση ...4014? ή και στις στις δύο δηλώσεις ένα 500άρι για την συνένωση? Χαζά μου φαίνονται αυτά. Καλύτερα μία δήλωση!

Για νομιμοποίηση πέραν του 4014 υπάρχει άλλη οδός?

Με άδεια θα μπορούσε να πάει ή θα μπλέξω με τις απαραίτητες μελέτες μία από τις οποίες θα είναι και τα στατικά και μελέτη θέρμανσης και ειδικά λόγω στατικών καλύτερα να το αποφύγω? Οπότε με 4014 χωρίς πολλά πολλά και ΔΔΤ για οπή Κατηγορία 1?

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Η άδεια πότε είναι και πότε έγινε ο διαχωρισμός? Γνώμη μου είναι δες πόσο παλιά άδεια, τοι μελέτες θα απαιτήσει η ΥΔΟΜ. Βγάλε τα κόστη και με τους 2 τρόπους, ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες και κρίνε.

Διαφορετικά θεωρώ πως μπορείς είτε σε 1 είτε σε 5 δηλώσεις

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

#1151

Ιαμβλιχε

καθε οροφοδιαμερισμα φαινεται "αυτοτελες" στην οικοδομικη αδεια και αποτελει ξεχωριστη οριζοντια ιδιοκτησία στα συμβολαια.

Αρα, καθε διαμερισμα τακτοποιειται ξεχωριστα...απο τον ιδιοκτητη του...

 

Εχεις και την διανοιξη ...την τακτοποιει ο ενας...

Link to comment
Share on other sites

Αν οι 5 ιδιοκτησίες με τους 5 διαφορετικούς ιδιοκτήτες βρίσκονται στον ίδιο όροφο, τότε η διαφορετική διαμερισμάτωση ρυθμίζεται με μια και μόνο δήλωση 4014.

Link to comment
Share on other sites

αν ομως εκτος του χωρισματος του ενιαιου καταστηματος(6 μετρα υψος) σε 5 καταστηματα, υπαρχει και κατασκευη παταριων σε καθε ενα απο τα πεντε μαγαζια, τοτε τι γινεται? καλυπτομαι απο τη διαμερισματωση?μπορω στην ιδια δηλωση να συμπεριλαβω και αλλες παραβασεις?

Edited by pantsel
Link to comment
Share on other sites

όχι βέβαια εκεί τακτοποεί ο καθένας την αυθαιρεσία του

 

Δημήτρη συμφωνώ μαζί σου εάν το πάμε με το γράμμα του νόμου, όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν ακολουθούμε το γράμμα του νόμου γιατί είναι θολό το τοπίο. Ποιο το πρόβλημα να γίνει μία? Είσαι απόλυτος σε αυτή τη θέση σου? Το ότι είναι αντρόγυνο με οικογένεια δε σε πτοεί καθόλου? :)

 

 

Διότι τότε και στην περίπτωση του pantsel δεν γίνεται με μία όπως λέω και εγώ και ο φίλος Ιάσονας.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Όχι, η δήλωση διαμερισμάτωσης ρυθμίζει απλώς τη διαφορετική διαμερισμάτωση έναντι αυτής που προβλέπονταν με την ΟΑ.

Όλες οι υπόλοιπες αυθαιρεσίες (π.χ. τα πατάρια κ.λπ.) μπορούν επίσης να ρυθμιστούν μέσω του 4014 η καθεμία με τον δικό της "τρόπο - πρόστιμο" που της αναλογεί (π.χ. ΥΔΒΧ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.