Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κουφώματα, αλουμινίου ή συνθετικά;


domie

Recommended Posts

γειά σας,θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η γνώμη σας για τα συνθετικά κουφώματα,εψαξα αλλα δεν βρήκα πουθενά θετικά και αρνητικά αλουμινένιων και συνθετικών κουφωμάτων.

Μέσα απο τις εμπειρία σας και γενικα έχετε σχηματίσει γνώμη?

ενδιαφέρομαι για το δικό μου σπίτι για να βάλω συνθετικα.

Link to comment
Share on other sites

Όχι τα σύγχρονα που είναι ενισχυμένα με μεταλλικά προφίλ.

Αλλοίωση του χρωματισμού μπορεί να υπάρχει αλλά όχι όπως γινόταν στο παρελθόν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί όσο αφορά το χρώμα και στα αλουμινίου.

Γενικά υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες, πάρα πολλά προφίλ, πολλών ειδών βαφές, μηχανισμοί και τεράστιες διαφορές στις τιμές.

 

Προσωπικά προτιμώ τα αλουμινίου. Αν είσαι βόρεια και θέλεις καλή θερμομόνωση οπωσδήποτε με θερμοδιακοπή αν επιλέξεις αλουμινίου.

Link to comment
Share on other sites

Το αλουμίνιο είναι πολύ πιο φιλικό στο περιβάλλον και με πολυ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ότι και να λένε οι εταιρείες συνθετικών. Για να

πετύχεις καλή προστασία από τις υπεριώδεις πρέπει να ανέβεις πολύ σε κοστολόγιο στα συνθετικά. Εγώ δεν θα έμπλεκα......

 

Οσον αφορά το αλουμίνιο μείνε στους 2 μεγάλους κατασκευαστές προφίλ και πρόσεξε πολύ τον τεχνίτη γιατί αυτός είναι που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο.

Υπάρχουν κάτι σχιτζίδες που νομίζουν ότι με σφυρί όλα τα προβλήματα εφαρμογής λύνονται.....

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

θα έλεγα οτι είμαι υπέρμαχος των συνθετικών κουφωμάτων....

 

θα γράψω σε σημειακή μορφή τις σκέψεις μου...

 

τα συνθετικά κουφώματα είναι πολύ φθηνότερα σε σύγκριση με του αλουμινίου ( διαφορά μέχρι 50% στη τιμή - φθηνότερα ).

 

το μοναδικό μεγάλο αρνητικό των συνθετικών είναι οτι βγαίνουν μόνο ανοιγόμενα και οχι επάλληλα. και αν βγαίνουν δεν θα είναι τόσο καλά.

 

μόνωση. το αλουμίνιο είναι καλώς αγωγγός της θερμότητας. τα συνθετικά είναι απο πλαστικό το οποίο είναι κακώς αγωγός της θερμότητας αρα είναι καλύτερα απο πλευράς θερμομονωσης.

 

ασφάλεια. τα συνθετικά έχουν συνθετικό προφίλ αλλά εσωτερικά τρέχει μια κοίλη μεταλλική διατομή για επιπλέον λόγους ασφαλείας.

 

όπως τα αλουμίνια έτσι και αυτά εχουν τις εργολαβικές και ακριβές σειρές. οι ακριβές σειρές εχουν περισσότερους θαλάμους για τον εντοπισμό του αέρα για καλύτερη μόνωση.

 

οι κατασκευαστές δίνουν πλέον εγγυήσεις. τα χρωματιστά ίσως να ξεθωριάζουν με το πέρασμα των ετων αλλά το ίδιο γίνεται και με τα πατζούρια με αλουμίνιο αφού εξωτερικά είναι απο πλαστικό

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και μεγάλες εταιρείες αλουμινίου που έχουν καθετοποιημένη παραγωγή, δηλαδή σχεδιάζουν και κατασκευάζουν το προφίλ, βάφουν, συναρμολογούν και τοποθετούν και δε χρειάζεται να πας σε κανέναν μάστορα ή "μάστορα".

Τα κουφώματα αλουμινίου όμως δεν είναι οικολογικά γιατί για την παραγωγή του αλουμινίου χρειάζονται τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Βέβαια ο χρόνος ζωής του είναι πολύ μεγάλος και το αλουμίνιο είναι ανακυκλώσιμο υλικό.

 

Τα συνθετικά όντως υπερέχουν σε θερμομόνωση και γι αυτό έγραψα για τη θερμοδιακοπή.

Σε τιμές νομίζω ότι πρέπει να συγκρίνεις όμοια ή παρόμοια προϊόντα και η σύγκριση αυτή είναι δύσκολη να γίνει.

Γεγονός πάντως είναι ότι οι εργολάβοι προτιμούν συνθετικά, ενώ βλέπω ότι όταν ο πελάτης έχει απαιτήσεις προτιμούνται αλουμινίου.

Link to comment
Share on other sites

Γεγονός πάντως είναι ότι οι εργολάβοι προτιμούν συνθετικά, ενώ βλέπω ότι όταν ο πελάτης έχει απαιτήσεις προτιμούνται αλουμινίου.

 

στην Θεσσαλονίκη γίνεται αυτό; γιατί εδώ Αθήνα δεν έχω δει ούτε ένα συνθετικό κούφωμα σε πολυκατοικία...

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον mixanikos710 και θα προσθέσω ότι σε μικρές θερμοκρασίες τα κουφωματα αλουμινίου με θερμοδιακοπη σκεβρώνουν και θέλουν ξανά ρεγουλάρισμα και καινούργια λαστιχα, όπως έγινε κάποιες χρονίες στην πόλη μου με γνωστη τοπική εταιρεία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.