Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κουφώματα, αλουμινίου ή συνθετικά;


domie

Recommended Posts

εκτος κι αν ειναι ασπρα οποτε δεν σε νοιαζει το ξεθωριασμα....

Αν είναι άσπρα μπορεί να κιτρινίσουν.

 

ε τοτε....παρτε κιτρινα. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε λύσεις για όλα τα προβλήματα! :lol:

 

Από πλευράς οικολογικής δόμησης προτιμότερο είναι τα από αλουμίνιο παρά από PVC.

Βλέπε: http://www.greenpeace.org/greece/137368/137396/138760

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε λύσεις για όλα τα προβλήματα! :lol:

 

Από πλευράς οικολογικής δόμησης προτιμότερο είναι τα από αλουμίνιο παρά από PVC.

Βλέπε: http://www.greenpeace.org/greece/137368/137396/138760

 

είδα το σχετικό πίνακα και το ενα είναι νούμερο 3 και το άλλο νούμερο 4. δηλαδή και τα 2 είναι στις τελευταίες θέσεις. απλά το ενα είναι λίγο χειρότερο απο το άλλο.

 

 

ας συνεχίσω να γράφω και άλλα θετικά για τα συνθετικά κουφώματα.

 

τα συνθετικά κουφώματα δεν υπάρχουν σήμερα γιατί εμείς τα μάθαμε σήμερα.

 

τα συνθετικά κουφώματα υπάρχουν εδω και μερικές δεκαετίες απλά τα χρησιμοποιούσαν στις βόρειες χώρες. εδω γίνεται μεγάλη χρήση τους στη βόρεια ελλάδα. γι αυτό άλλωστε τα ελληνικά εργοστάσια που υπάρχουν για τη παραγωγή της πρώτης ύλης είναι στη βόρεια ελλάδα ( δράμα).

 

γίνεται μεγάλη εισαγωγή πρώτης ύλης - ράβδων προφιλ απο τη γερμανία και την αγγλία καθώς απο εκεί πάνω ξεκίνησαν να έρχονται προς τα εμας τα συνθετικά κουφώματα.

 

προσωπικά για τις ράβδους του προφίλ θα προτιμούσα τα εισαγόμενα καθώς αυτά που υπάρχουν στην ελλάδα υπάρχει μια φήμη οτι τα υλικά που χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη δεν είναι τόσο καλά οσο τα εισαγόμενα.

 

στα αλουμίνια πιστεύω οτι ολες οι εταιρείες πουλάνε πολύς καλής ποιότητας υλικά. εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι με τον τεχνίτη. οι εταιρείες πουλάνε ράβδους και οι τεχνίτες σε κάθε γειτονιά τις κόβουνε. στο αλουμίνιο εαν ο τεχνίτης δεν κόψει καλά το φάλτσο ( εκεί φαίνεται ο καλός τεχνίτης) τότε τα αλουμλινια εχουν κενά. απο την άλλη πλευρά στα συνθετικά δεν υπάρχχει τέτοιο πρόβλημα. κόβεται το φάλτσο αλλά η ένωση πέρα απο τοους μεταλικούς συνδέσμους γίνεται και με θερμοκόληση. δηλαδή στην ένωση τα 2 κομμάτια λιώνουν και κολούνται. οπότε οποιο κενό υπήρχε ενώνεται...

 

εαν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και κουρμπαριστά παράθυρα ( ελλείψεις κτ.λ.) απλά πρέπει να περιμένουμε κανα 3 μηνο καθώς η παραγγελία γίνεται στο εξωτερικό - εκεί υπάρχει αυτό το ειδικό μηχάνημα.

 

στην ελλάδα υπάρχουν πολλές πιστοποιημένες εταιρείες που ανήκουν σε μεγάλες πολυεθνικές που σας παρέχουν ολες τις εγγυήσεις που χρειάζεστε.

 

αυτά τα ολίγα........

Link to comment
Share on other sites

...θα προσθέσω ότι σε μικρές θερμοκρασίες τα κουφωματα αλουμινίου με θερμοδιακοπη σκεβρώνουν και θέλουν ξανά ρεγουλάρισμα και καινούργια λαστιχα, όπως έγινε κάποιες χρονίες στην πόλη μου με γνωστη τοπική εταιρεία...

Νομίζω ότι πλέον με τα νέα πολυαμίδια που χρησιμοποιούνται για θερμοδιακοπές δεν αντιμετωπίζονται τέτοια προβλήματα.

Τουλάχιστον στα καλά προφίλ γνωστών εταιρειών του κλάδου.

 

Ένα πρόσθετο συν για τα κουφώματα αλουμινίου είναι ότι αλουμίνιο και προφίλ παράγονται στην Ελλάδα από Ελληνικές εταιρείες. Αντιθέτως, όπως ειπώθηκε, τα συνθετικά προφίλ εισάγονται.

 

Και μια νεότερη πληροφορία για τα συνθετικά. Σύντομα μεγάλη γερμανική εταιρεία θα εισάγει προφίλ συνθετικά με ανθρακονήματα που δεν θα έχουν εσωτερικά ενίσχυση από σιδερένιες λάμες, U κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

 

Ένα πρόσθετο συν για τα κουφώματα αλουμινίου είναι ότι αλουμίνιο και προφίλ παράγονται στην Ελλάδα από Ελληνικές εταιρείες. Αντιθέτως, όπως ειπώθηκε, τα συνθετικά προφίλ εισάγονται.

 

 

παράγονται και συνθετικά στην ελλάδα απλά υπάρχει φήμη οτι αυτά που εισάγονται απο το εξωτερικό έχουν καλύτερες πρώτες ύλες.

 

παρόλα αυτά παραμένουν πολύ ανταγωνιστικά οικονομικά προς το αλουμίνιο.

 

χάρη, καλό αυτό για τις ελληνικές εταιρείες αλλά θεωρώ οτι εχει πεθάνει προ πολλού. εδω υπάρχει γρανιτοπλακάκι κινέζικο με 3 ευρω το τ.μ.!!!!

 

οι κατασκευαστές κοιτάνε μόνο το κέρδος - ελεύθερη αγορά κ.τ.λ.....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

To PVC (πολυβινιλοχλωρίδια) έχει αποδειχτεί πολύ επικίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον. σύνδεσμος: http://www.greenpeace.org/international/campaigns/toxics/polyvinyl-chloride

 

Η ανακύκλωση του PVC είναι ποιο δύσκολη/ ακριβή διαδικασία. Δεν γνωρίζω αν γίνεται καν ανακύκλωση PVC στην Ελλάδα. Το αλουμίνιο είναι ποιο φιλικό στον άνθρωπο κια στο περιβάλλον. ¨Έχει μεν υψηλή πρωτογενή ενέργεια, αλλά ανακυκλώνεται στην Ελλάδα.

 

Το PVC έχει μικρότερο συντελεστή αγωγιμότητας αλλά τα νέου τύπου κουφώματα αλουμινίου διαθέτουν θερμοδιακοπή. Τα PVC κουφώματα καλής ποιότητας κοστίζουν όσο τα αλουμινίου, συχνά και ακριβότερα.

 

Στην Ελλάδα έχουμε καλές εταιρίες στο τομέα του αλουμινίου. Στα PVC οι καλές έιναι ξένες. Ακόμη κια στο αλουμίνιο ότι πληρώσεις θα πάρεις. Σύγκρινε π.χ. μια διατομή αλουμινίου της Εlvial και μια της Europa και θα δεις πως η πρώτη είναι σαφώς καλύτερη. Φυσικά μη ξεχνάτε και τους περιορισμούς και διαφοροποιήσεις στους τύπους και πρόσθετα (ρολά, παντζούρια, σίτες, κλπ) για να γίνεια μια σωστή επιλογή.

Σε μεγάλα ανοίγματα PVC οι διατομές εσωτερικά έχουν ενίσχυση με μεταλλικά στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hi παιδια!!!Βλεπω οτι οι περισσοτεροι μηχανικοι ειναι ενημερωμενοι σχετικα με τα κουφωματα, αλλα θα ηθελα να πω κι εγω την γνωμη επειδη γνωριζω πολυ καλα τη δουλεια.Το αλουμινιο ειναι καλυτερο και απο θεμα εμφανισης αλλα το βασικοτερο εναι η αντοχη του κουφωματος.Οι γερμανοι δινουν εγγυηση για τα PVC διοτι στην Γερμανια το καλοκαιρι η μεγιστη θερμοκρασια ειναι 25-30 βαθμους ενω στην Ελλαδα ειναι 40 και πανω.

Δεν πρεπει παντα να κοιτας την τιμη γιατι απλα υπαρχουν ποιοτητες υλικων τα οποια μπορει να ειναι και κινεζικα και να μην το καταλαβαινεις διοτι δεν το γνωριζεις. Απλα τα συνθετικα πουλανε λογω τιμης διοτι ο κοσμος δεν εχει λεφτα. Εγω ενα πραγμα ξερω οτι αυτος που κανει καλη δουλεια δεν θα ξεμεινει απο δουλεια. Διοτι η ποιοτητα και η εξυπηρετηση ειναι το παν στις μερες μας. Αυτα τα λιγα!!!!!!Οποιος εχει να πει κατι αλλο ας προσθεσει την απαντηση του.

Γιωργος

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Λοιπόν... ένα-ένα με τη σειρά...

 

Οι σοβαρές εταιρίες συνθετικών κουφωμάτων (κυρίως τους εξωτερικού) έχουν δοκιμάσει το υλικό των προφίλ που φτιάχνουν και διαθέτουν εγκεκριμμένα πιστοποιητικά UV Resist και 5-10τη εγγύηση.

 

Για τα συνθετικά κουφώματα απαιτείται ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ενέργεια απ'ότι για το αλουμίνιο. Επίσης μέσω της πολύ χαμηλότερης θερμο-διαπερατότητας τους βοηθούν στην καλύτερη μόνωση και την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για πολλά χρόνια. Η ανακύκλωσή τους, δεν έχει προκύψει ακόμη ως ανάγκη στην χώρα μας, πάντως γνωστή μάρκα συνθετικών κουφωμάτων του εξωτερικού, διαθέτει μεταξύ άλλων και σειρές απο ανακυκλωμένα προφιλ.

 

Με βάση και την παραπάνω φιλοσοφία (της καλύτερης δυνατής μόνωσης) και με δεδομένο οτι αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιούνται σε παρα πολύ μεγάλο ποσοστό σε χώρες οπου γίνονται ΣΟΒΑΡΕΣ ενεργειακές μελέτες κτηρίων, αποφεύγονται τα συρόμενα-χωνευτά (για ευνόητους λόγους) και τα επάλληλα υποκαθιστώνται απο συστήματα "επικαθήμενα" και "φολκσβάγκεν". Γι'αυτό και οι θερμοκολλήσεις.

 

Η θερμοδιακοπή στα προφίλ αλουμινίου, σίγουρα είναι "κάτι", αλλά όχι και ό,τι το καλύτερο... Σε τεχνικό επίπεδο, σε αρκετές επώνυμες φίρμες "σπάει" ή "λυγίζει" κατα την συναρμολόγηση ή την τοποθέτηση και καθίσταται "άχρηστη"...

 

Για παραθαλάσσιες περιοχές ουτε να το συζητάμε για αλουμίνιο πάλι για ευνόητους λόγους...

 

Τα πενταθαλαμικά συνθετικά μερικών εταιριών μπορούν να "φιλοξενήσουν" μέχρι και 48mm υάλωσης... (είναι λίγο υπερβολή, αλλά προφανώς καλύπτει κάποιες ανάγκες! βλ. Σουηδία ή αλεξίσφαιρα κλπ)

 

Να ξεκαθαρίσω οτι ενώ θεωρώ τα συνθετικά ΑΡΚΕΤΑ καλύτερα απο τα αλουμινίου σαν προφίλ κουφωμάτων, ωστόσο θεωρώ οτι σε πατζούρια-ρολά κλπ το αλουμίνιο είναι πιο ανθεκτικό στατικά για πιο "λεπτές" κατασκευές (πχ ρολά), αρκεί όμως και το "κουτι" να είναι συνθετικό και μονωμένο για διατήρηση της θερμομόνωσης...

 

Σχετικά με τις τιμές: "ό,τι δώσεις, αυτό θα πάρεις"! Υπάρχει αρκετή ποικιλία υλικών, ποιοτήτων, διαστάσεων, μηχανισμών κλπ... Εγώ πάντως είμαι φανατικός του 5θαλαμικού με χαλύβδινη μπάρα στα 68mm συνολικού πάχους διατομής...

 

...και όλα τα παραπάνω βέβαια έχουν νόημα ΜΟΝΟ αν συνδυαστούν με τον κατάλληλο τύπο υάλωσης (τζάμια) το οποίο είναι απο μόνο του θέμα για ξεχωριστό thread...

 

...αυτά!!! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.