Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισχύς και αναθεώρηση Ο.Α με τον Ν.4030


Recommended Posts

1)Ναι

2)Όλες οι μελέτες και τα σχεδια που τροποποιούνται λόγω της προσθήκης

3)Ναι συμπληρωματικά για τα επιπλέον τετραγωνικά που προσθέτεις (αστείο ποσό θα βγεί στην περίπτωσή σου αλλά τυπικά πρέπει να γίνει)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γνωρίζει κάποιος το διάστημα ισχύος της έγκρισης δόμησης, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, μέχρι την άδεια δόμησης? Η άδεια μπορεί να εκδοθεί οποτεδήποτε μετά την έγκριση? Νομίζω είναι 1 έτος ή όχι?

Link to comment
Share on other sites

melissa

παρόλο που αυτά που αναφέρεις ισχύουν κατά το άρθ 6 παρ 1

δυστυχώς στο άρθρο 5 του ίδιου Ν 4030 άλλα αναφέρονται

 

3. Ο φάκελος για την έκδοση άδειας δόμησης υποβάλλεται μέσα σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία χορήγησης της έγκρισης δόμησης, σύμφωνα με τις γενικές και ειδικές πολεοδομικές διατάξεις και κανονισμούς που ισχύουν  κατά τη χορήγησή της.(σ.σ  μήπως εδώ έπρεπε  να γράφει που ίσχυαν κατά τη χορήγηση της ε.δ -κατά τον ορισμό της, του άρθ 1?-αλλιώς πιο το νόημα της έκδοσης της ε.δ!)

Link to comment
Share on other sites

3. Ο φάκελος για την έκδοση άδειας δόμησης υποβάλλεται μέσα σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία χορήγησης της έγκρισης δόμησης, σύμφωνα με τις γενικές και ειδικές πολεοδομικές διατάξεις και κανονισμούς που ισχύουν  κατά τη χορήγησή της.

ένα δίκιο το έχεις. Ίσως θα ήταν πιο σαφές αν έγραφαν "από την χορήγηση της έγκρισης δόμησης". 

Δεν έχει νόημα όμως, αφού δεν ελέγχονται αρτιότητες-όροι δόμησης κτλ κατά την έκδοση άδειας δόμησης, Αυτά ελέγχονται στην έγκριση δόμησης. Στην άδεια ελέγχεται η πληρότητα και τα φορολογικά μόνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

συνάδελφοι, ομολογώ πως έχω μπερδευτεί λιγάκι και θα ήθελα τη γνώμη σας. 

Οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2007, με τον 795Δ/1993, μπορεί να είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα; Υπόψη πως εως τώρα, δεν έχει ξεκινήσει καμία εργασία.

Ευχαριστώ πολύ.

Edited by Arkaitz
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ο.α. εκδόθηκε το 2008 οπότε με τα σημερινά δεδομένα είναι σε ισχύ και λήγει το 2018. Οι οικοδομικές εργασίες ξεκίνησαν πριν από την 01.03.2012. Σήμερα η άδεια αυτή πρέπει να αναθεωρηθεί προκειμένου να πραγματοποιηθεί προσθήκη. Κτά την εγκύκλιο 18/2012 η άδεια θα αναθεωρηθεί σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν.4030/2011 (μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα του Ν.4495).

 

Συνάδελφοι τι σημαίνει αυτό? Η αναθεώρηση θα γίνει με την παλιά διαδικασία (έλεγχος μελετών) και η αναθεώρηση θα γίνει στα παλιά έντυπα? Επίσης θα χρειαστώ ελεγκτή δόμησης καθώς λογίζεται ως προσθήκη?

 

Γνώμη μου είναι ότι σύμφωνα με το έγγραφο 481/2012 δε θα χρειαστώ ελεγκτή δόμησης γιατί οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από τις 01.03.2012. Ωστόσο ΥΔΟΜ και ΤΕΔΚ διαφωνούν. Ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως προσθήκη.

 

Έχει τύχει σε κανέναν άλλο παρόμοια περίπτωση?

Edited by Dim84
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.