Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ο ΝΟΚ στη Βουλή με αλλαγές (και στον 4030), 6μηνη παράλληλη ισχύ, κ. ά.


Recommended Posts

....

....

- Ενοποιεί σ’ ένα κείμενο την οικοδομική Νομοθεσία

....

....

Αυτό ναι προς το παρόν ισχύει, αλλα στοίχημα ότι σε λίγους μήνες θα έχουν βγει δεκάδες ερμηνευτικά και τροποποιητικά και αυτού του νομου, διάσπαρτα πολλές φορες σε άσχετους νομους με την δόμηση.

 

Η ουσία είναι μια.

Ανοίγει ένα νέο τεράστιο κεφαλαιο με τον νέο ΓΟΚ.

Όλοι ακόμα και οι πλέον έμπειροι ξανά στο διάβασμα και στον σχεδιασμό δειγμάτων εφαρμογής των διατάξεων.

 

Κάθε νέος ΓΟΚ δημιουργεί μια μεγάλη αναταραχή και λογικό είναι στην τελική.

Σε συνδυασμό με τον νέο τρόπο έκδοσις οικοδομικών αδειων και την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων η αναταραχή είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Αν δε συνεκτιμήσουμε ότι τα εφαρμoστηκά ζητήματα ακόμα δεν είναι έτοιμα τότε θα είχαμε τραγική αναταραχή.

Ευτυχώς ή δυστυχώς όλα αυτά είναι σχετικά ανώδυνα αυτή την περίοδο που η έκδοση νέων οικοδομικών αδειων είναι σε μηδενικά επίπεδα από την οικονομική κρίση.

 

Εγώ με μια πρώτη στα πεταχτά ανάγνωση, βρήκα αρκετές αντικρουόμενες διατυπώσεις και θα χρειαστώ ερμηνεία στην εφαρμογή τους.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Διάβασμα δε λες τίποτα! Ένα reset ήταν αναγκαίο να γίνει κάποια στιγμή, θα δούμε όμως αν όλο αυτό που γίνεται είναι για καλό ή για κακό...

Link to comment
Share on other sites

Eίναι ο τρίτος ΓΟΚ που θα δουλέψω μετά του 73 και του 85 . Οταν μπήκε σε ισχύ ο γοκ/85 υπήρχε γιά 2 μήνες παράλληλη ισχύ , όπου μπορούσες να πάρεις όποιο κομμάτι ήθελες , αρκεί να ήταν ενιαίο κεφάλαιο .

 

Πρώτη ερώτηση . Μπορούμε σε άδειες σε ισχύ να κάνουμε αναθεώρηση και να πάρουμε τα τμ των κλιμακοστασίων σε κύρια χρήση ?

Link to comment
Share on other sites

...

 

Πρώτη ερώτηση . Μπορούμε σε άδειες σε ισχύ να κάνουμε αναθεώρηση και να πάρουμε τα τμ των κλιμακοστασίων σε κύρια χρήση ?

χε χε χε πονηρούλη, σ άρεσε αυτό ε?

 

Έχει και αλλα "όμορφα", από την μια τα επικροτώ από την άλλη με ανησυχούν τι διαδικασίες τακτοποίησης θα πρέπει να ανακαλυφθούν μετά από 30 χρονια για τα καθ "ερμηνεία" εφαρμογή τους.

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω . Στην παράλληλη περίοδο 73/85 , είχα πάρει την μεγαλύτερη κάλυψη σε πρώην πανταχόθεν ελεύθερο μαζί με τους ημιυπαίθριους και τους μεγαλύτερους εξώστες , αλλά πήρα και τα τμ του δώματος , της απόληξης και έκανα και βοηθητικό κτίριο . Τότε όμως ήμουν πολύ νέος και τα διάβαζα εύκολα . ενώ τώρα βαριέμαι . Οπότε ρίχνω ιδέες και περιμένω από τους νεότερους το διάβασμα .

 

Η συνεργασία πάνω από όλα .

Link to comment
Share on other sites

Από τους ορισμούς...

 

6. Δρόμοι ή οδοί είναι οι κοινόχρηστες εκτάσεις, που εξυπηρετούν τις ανάγκες κυκλοφορίας των οχημάτων.

 

Δηλαδή κάποιος που δεν διαθέτει όχημα από που θα πάει μέχρι το... περίπτερο για τσιγάρα;

Τουλάχιστον στον ΓΟΚ 85 μετά το εξυπηρετούν είχε και ένα κυρίως... τις ανάγκες κυκλοφορίας των οχημάτων.

Μήπως πρέπει να προστεθεί και η έννοια του πεζοδρομίου;

 

 

BAS

 

Όπως θα έχεις παρατηρήσει στο Forum υπάρχουν πολλά "αετόπουλα" ... αυτοί θα μας οδηγήσουν!!!

Edited by georg coco
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 12 ΝΟΚ

δ) Ο υποχρεωτικός ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου αφήνεται σε επαφή, με ένα ή περισσότερα όρια του οικοπέδου, έχει διαστάσεις τουλάχιστον Δ και πρέπει να είναι προσπελάσιμος από τους χώρους κοινής χρήσης του κτιρίου.

 

 

 

Δηλαδή οι χώροι που προσδιορίζονται με δ (παρακάτω) δεν αφαιρούνται από την κάλυψη (ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ);

 

Άρθρο 14

Θέση κτιρίου και εγκαταστάσεων

 

α) Η όψη του κτιρίου στο πίσω όριο του οικοπέδου απέχει κατ’ ελάχιστο απόσταση Δ = 3,00+0,10Η απο αυτό.

β) Όταν στο κοινό πλάγιο όριο όμορων οικοπέδων υπάρχει κτίσμα σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου από το κοινό όριο, το κτίριο οφείλει να έχει κατ’ ελάχιστο απόσταση δ = 2,50μ.+0.05Η από το κοινό πλάγιο όριο, όπου Η είναι:

το μέγιστο πραγματοποιούμενο ύψος του κτιρίου, σε περίπτωση που εξαντλείται ο συντελεστής δόμησης, ή το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος, σε περίπτωση που δεν εξαντλείται ο συντελεστής αυτός

δ) Όταν το όμορο οικόπεδο είναι αδόμητο, το κτίριο επιτρέπεται να εφάπτεται ή να απέχει πλάγιο κοινό όριο απόσταση δ = 2,50μ.+0.05Η, σύμφωνα με το παραπάνω εδ. β.

ε) Σε περίπτωση που λόγω των υποχρεωτικών αποστάσεων Δ ή δ, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί μήκος πλευράς κτιρίου 9.00μ. τότε το κτίριο τοποθετείται μέσα στην υποχρεωτική απόσταση Δ ή δ μέχρι την εξασφάλιση των 9.00μ και εάν το τμήμα της υποχρεωτικής απόστασης που απομένει είναι μικρότερο του ενός μέτρου, το κτίριο μπορεί να εφάπτεται του αντίστοιχου ορίου.

στ) Σε γωνιακά οικόπεδα αφήνεται υποχρεωτικά ακάλυπτος ΔχΔ στην απέναντι της γωνίας θέση του οικοπέδου με την επιφύλαξη της προηγούμενης παραγράφου.

ζ) Εάν το όριο του οικοπέδου είναι κοινό με περισσότερα του ενός οικόπεδα το κτίριο τοποθετείται σε απόσταση Δ ή δ εφόσον μόνο ένα εκ των ομόρων βρίσκεται σε απόσταση από το κοινό όριο.

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα προστεθεί (κάποια στιγμή) το ή δ ... ή για να είμαστε πιό σωστοί το με την επιφύλαξη του άρθρου 14 (όπως στο στ του 14, όπου μπορεί να υπάρχει και απόσταση < δ).

Link to comment
Share on other sites

στ. Όταν τα οικόπεδα των παραπάνω περιπτώσεων α,β,γ,δ δημιουργούνται από συνένωση οικοπέδων εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα είναι άρτιο κατά παρέκκλιση ή ρυμοτομούμενο, ή τυφλό, ή μη οικοδομήσιμο, παρέχονται τα παραπάνω κίνητρα με εφαρμογή των αντίστοιχων τύπων όπου Α=1 για κάθε λόγο Β.

 

συνάδελφοι το παραπάνω ισχύει για την εξής περίπτωση;

 

Έχω οικόπεδο που ρυμοτομείται (λόγω διάνοιξης οδού) και δεν αποζημιώθηκα ακόμη (λόγω μη προσδιορισμού ακόμη τιμής μονάδας)

 

Το οικόπεδο μου μετά την ρυμοτόμηση είναι άρτιο και μη οικοδομήσιμο και βάσει αναλογισμού προσκυρώνεται στο διπλανό (άρτιο κατά παρέκκλιση)

 

Μπορώ να σταματήσω τα δικαστήρια (α΄ δικάσιμο και εφετείο) και να κτίσω βάσει των παραπάνω;;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.