Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ο ΝΟΚ στη Βουλή με αλλαγές (και στον 4030), 6μηνη παράλληλη ισχύ, κ. ά.


Recommended Posts

Το 2ο κομμάτι της παραγράφου 2, τελικά τι σημαίνει??? Τι θα ισχύει για τις άδειες του Ν.4014 που έχουν ήδη κατατεθεί?

 

Δεν πιστεύω από την στιγμή που δεν είναι σε ισχύ ακόμη. Από την άλλη οι διατάξεις του ΝΟΚ νομίζω σου δίνουν μεγαλύτερη ευχέρεια.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω είναι σαφές ότι πηγαίνεις με τον προηγούμενο και όχι το ΝΟΚ :

 

"Για τις περιπτώσεις που έχουν υπαχθεί στο αρ. 26 παρ. 2 του ν.4014/2011 οι άδειες εκδίδονται σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά τη δημοσίευση του παρόντος διατάξεις."

Link to comment
Share on other sites

Άδειες Δόμησης

 

1. Άδεια Δόμησης απαιτείται για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας δόμησης, όπως ιδίως:

 

στ. Αλλαγή χρήσης, σε χώρους που η λειτουργία τους απαιτεί έγκριση άλλου φορέα εκτός της Υπηρεσίας Δόμησης.

 

 

δηλαδή π.χ

αν από ιατρείο γίνει φαρμακείο;

ή

αν από εστιατόριο γίνει παντοπωλείο

 

πάλι χρειάζεται αλλαγή χρήσης;

 

(δεν αναφέρεται σε έγκριση από διαφορετικό φορέα, αλλά σε έγκριση άλλου φορέα)

 

 

υ.γ βρήκα και αυτό

 

 

Άρθρο 5

Χρήση κτιρίων

1. Μεταβολή της χρήσης του κτιρίου ή μέρους του επιτρέπεται μόνον αν προβλέπεται από τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις και απαιτείται έκδοση Άδειας Δόμησης και ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η κατασκευή θεωρείται αυθαίρετη.

 

2. Χώροι για τους οποίους έχει χορηγηθεί άδεια δόμησης με συγκεκριμένη χρήση, μπορούν να μεταβάλουν τη χρήση τους, χωρίς έκδοση άδειας δόμησης, εφόσον οι προϋποθέσεις για τη νέα χρήση καλύπτονται από τις επιμέρους μελέτες της υφιστάμενης χρήσης. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου.

 

3. Σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης σύμφωνα με το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο, τις ισχύουσες χρήσεις γης της περιοχής και ανεξάρτητα από τυχόν μεταβολή λοιπών όρων δόμησης.

 

4. Σε κάθε περίπτωση μεταβολής της χρήσης κτιρίου ή χώρου κτιρίου πρέπει να διασφαλίζεται υποχρεωτικά η προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου. Σε αντίθετη περίπτωση η κατασκευή θεωρείται αυθαίρετη.

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Να δείτε όταν είναι να ψηφιστεί πόσες αλλαγές , με τις τροπολογίες , έχουν να γίνουν αλλά και μετά με την έκδοση των ερμηνευτικών εγκυκλίων . Ειλικρινά , δεν ξέρω . Στα άλλα κράτη της Ε.Ε. έτσι γίνεται ; Εδώ με την διάσπαρτη πολυνομία και τις κάθε τρείς και λίγο τροπολογίες '' Χάνει η Μάνα το Παιδί και το Παιδί τη Μάνα '' . ( Τυχαίο ; Δε νομίζω ) .

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον gavrilis. Αφήστε να δούμε τι τελικά θα ψηφιστεί και μετά οι κριτικές, γιατί ως γνωστόν (και απόλυτα λογικό σε κάποιο βαθμό) το κείμενο αυτό αποτελεί σχέδιο νόμου και όχι νόμος. Ξέρεις πόσα "και "ή" κλπ. γράμματα και λέξεις θα προστεθούν ή αφαιρεθούν μέχρι το τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.