Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΕΙ


Recommended Posts

Στις περισσότερες χώρες δεν υπάρχουν ΕΔ συνδεδεμένα με την 3βάθμια εκπαίδευση (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) με την έννοια που τα ζούμε εδώ. Ίσως στην Αφρική, Τατζικιστάν, Καζακσταν κτλ να υπάρχει κάτι αντίστοιχο...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 156
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να προσθέσω επίσης στο συλλογισμό μου, ότι από τη στιγμή που η Πολιτεία δεν δίνει ΕΔ σε κάποια Τμήματα τότε το προφανές συμπέρασμα είναι ότι δεν τα χρειάζεται η κοινωνία, οπότε ας τα κλείσει (να μην μπούμε στην ίδια συζήτηση, ας πάρει η μπάλα και μερικά Πανεπιστήμια).

Επιπλέον, όταν η Πολιτεία καθορίζει σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ΕΔ που αντιστοιχούν σε επίπεδο που δεν αφορά επιστημονική γνώση, τότε το προφανές συμπέρασμα είναι ότι η κοινωνία χρειάζεται περισσότερους επαγγελματίες-τεχνικούς. Άρα κλείσε αυτές τις σχολές στις οποίες αποδίδεις τέτοιου είδους ρόλο και ίδρυσε σχολές επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 

'Ολη αυτή η ιστορία όπου χρυσώνουμε το χάπι πρέπει να σταματήσει. Ή χρειάζεσαι επιστήμονες και θα έχεις τέτοιου επιπέδου σπουδές και αντίστοιχα ΕΔ ή χρειάζεσαι καταρτισμένους επαγγελματίες, τεχνίτες, τεχνικούς κλπ οπότε δημιούργησε αντίστοιχες σχολές με αντίστοιχα ΕΔ.

 

Αν θέλεις εξειδικευμένους επιστήμονες αυτό πρέπει να εξυπηρετείται από τα μεταπτυχιακά τα οποία θα οδηγούν σε αντίστοιχη διαμόρφωση των ΕΔ του επιστήμονα.

 

Τέλος να πω ότι συμφωνώ ότι αυτή η ιστορία με τα 5 έτη πολυτεχνείου, όπου βγαίνουν οι υπερ-επιστήμονες που τα ξέρουν όλα και υπογράφουν τα πάντα, επίσης δεν συμβαδίζει με την λογική που εξυπηρετεί η ανώτατη εκπαίδευση και τα ΕΔ. Όποιος έχει σχέση με την πραγματικότητα το βλέπει και στην πράξη κάθε μέρα. Βγαίνει ο 23χρονος τελείως άπειρος επιστήμονας και μπορεί να μελετήσει και να υπογράψει από ουρανοξύστη έως το φράγμα του Χούβερ.

Η ιστορία με την υπερεξειδίκευση των ΤΕΙ σε 4 χρόνια πρέπει επίσης να σταματήσει.

Πιστεύω ότι το σύστημα 3+2 ή 4+1 εξυπηρετεί πολύ καλύτερα την κοινωνία.

 

Αλλά αν είσαι ήδη Μηχανικός Ιατρικών Οργάνων, τι θα κάνεις στο μεταπτυχιακό σου, το καινούριο μοντέλο αξονικού τομογράφου που θα κατασκευαστεί στο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού στα Τρίκαλα;;;; ή μήπως κάτι σχετικό με τη δουλειά σου που θα είναι να πουλάς απλά τίποτα μικροσκόπια και βαριά-βαριά να συντηρείς και κανέναν εξοπλισμό;

 

Με αυτήν ακριβώς τη λογική ζητάω το κλείσιμο των ΤΕΙ. Για να καταδείξω την σαπίλα και το πρόβλημα του όλου συστήματος.

Τόσα χρόνια όμως το δείχνουμε με λάθος τρόπο. Πρέπει να μιλήσουμε πλέον τεκμηριωμένα και σοβαρά.

Edited by candus
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει υπερεξειδίκευση στα ΤΕΙ. Δεν έχω άποψη για το τμήμα σου συγκεκριμένα αλλά οι ειδικότητες των μηχανικών ως επί το πλείστων οι ειδικότητες οι ενδεδειγμένες.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω επίσης στο συλλογισμό μου, ότι από τη στιγμή που η Πολιτεία δεν δίνει ΕΔ σε κάποια Τμήματα τότε το προφανές συμπέρασμα είναι ότι δεν τα χρειάζεται η κοινωνία

 

Γιατι φυσικα η πολιτεια ειναι αδιαφθορη, αδεκαστη, κοιταει μονο το κοινο ωφελος και δεν την ακουμπανε πιεσεις απο ομαδες πιεσης

που κοιτανε να καβατζωθουν και να εξασφαλιστουν...

 

Η πολιτεια δεν δινει επισης αξιοπρεπεις συνταξεις και μισθους σε πολλους συμπολιτες μας, ισως γιατι δεν τους χρειαζεται η κοινωνια?

Ομοιως η πολιτεια αφηνει ατιμωτητους τους διεφθαρμενους δημοσιους υπαλληλους, για το καλο της κοινωνιας ε?

 

Σοβαρεψου γιατι πετας μπαρουφες.

Edited by MScEng
Link to comment
Share on other sites

Γενικα σε αυτο που ειπες για την μεταρρυθμιση συμφωνω απλα ο λογος που επικαλεισαι για το γεγονος οτι παρα

πολλες σχολες δεν εχουν ΕΔ ειναι αστειος εως προβοκατορικος.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.