Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διενέργεια ελέγχου ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων πρατηρίων υγρών καυσίμων


Avdiritis

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω μια περίπτωση ενός πελάτη με πρατήριο υγρών καυσίμων, ο οποίος είχε μια ειδοποίηση απο τη διεύθυνση μεταφορών και του ζητάνε να πραγματοποιηθεί νέος έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του πρατηρίου "σύμφωνα με το άρθρο 5 της 24841/1144/2001 απόφασης του υπουργού". Κάνοντας μια έρευνα για τη συγκεκριμένη απόφαση έχει ένα ολοσέλιδο με άπειρες μετρήσεις που πρέπει να γίνουν... Έχει τύχει σε κανέναν σας κάτι παρόμοιο?

 

Και κάτι τελευταίο για το ηθικό του πράγματος, εφόσον την κατασκευή την αναλαμβάνουν οι εκάστοτε εταιρείες που συνεργάζονται με τις εταιρείες προμήθειας καυσίμων, δε θα έπρεπε να συντάσουν όλα αυτά τα έγγραφα και όχι στην ουσία να τα "πουλάνε"? και το λέω αυτό γιατί για να κάνεις όλες αυτές τις μετρήσεις είναι πολύ πιο εύκολο να τις κάνεις κατα την κατασκευή παρά τώρα που είναι τελειωμένο.

Link to comment
Share on other sites

Τα πρατήρια κανονικά ελέγχουν την ηλεκτρολογικής τους εγκατάσταση κάθε δύο χρόνια.

 

Να σου πω την αλήθεια δεν μου έχει τύχει προσωπικά τέτοιος έλεγχος (δεν ξέρω και αν ποτέ την ζητούσαν...)

 

Ακόμα όμως και να είχαν δοθεί οι αρχικές μετρήσεις από τον εγκαταστάτη ή τον μηχανικό κατά τον αρχικό έλεγχο, σίγουρα πρέπει να γίνει επανέλεγχος.

Αλλά τι μετρήσεις είναι αυτές που δεν μπορούν να γίνουν τώρα; Η εγκατάσταση από τότε που παραδόθηκε μπορεί να έχει μεταβολές, να είναι πλημμελώς συντηρημένη... άρα την εξετάζεις από την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για πρατήριο που επαναλειτούργησε εδώ και 4 μήνες και ήρθε το συνεργείο της εταιρείας και τα τσέκαρε όλα απο την αρχή, μόνο που δεν του έδωσε τη συγκεκριμένη βεβαίωση και για να του τη δώσει τώρα του ζητάει αρκετά γι αυτό και ψάχνεται ο άνθρωπος μήπως και του βγει φθηνότερα. Απο μια μελέτη που έκανα θέλει μέτρηση γειώσεως για κάθε μεταλλική επιφάνεια (δεξαμενές, στέγαστρο, αντλίες καυσίμου, αντλίες πυρόσβεσης κοκ). Άντε και το αναλαμβάνεις αυτό θα σε αφήσει η εταιρεία να ανοίξεις τις αντλίες της ή είναι ένα μέσο πίεσης για να πληρώσει ο πελάτης αυτούς μη μπορώντας να κάνει αλλιώς???

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα , πόσα δηλαδή του ζητάνε διότι σύμφωνα με τα καινούργια δεδομένα δεν είναι φθηνά διότι χρεώνετε η ώρα και το πιστοποιητικό ..... άρα το πόσα ζητάνε με το εαν είναι υπερβολικά έχει μια διαφορά.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι το κατα πόσο η εταιρεία επιτρέπει να ανοίξουμε τις αντλίες της και εφόσον γνωρίζει για την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου πιστοποιητικού το αν θα δημιουργήσει πρόβλημα. Όσο για το ποσό είναι στα 1500 ευρώ αυτά που του είπανε.

Link to comment
Share on other sites

Πες του να τους κάνει μία πρόταση για 1000 και πάλι πολλά είναι διότι εαν βάλεις 4 άτομα απο 25 ευρω την ώρα μας κάνουν 100 ευρω την ώρα για ένα 8ωρο 800 ευρω και 200 το πιστοποιητικό πολύ καλά είναι. Παρεμπιπτόντως 25Χ8=200 ευρω μεροκάματο?????? (εκεί κολλάει το και πάλι πολλά είναι) :)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε μάλλον και οι δυο μας ξεχάσαμε το σε ποια χώρα ζούμε...βρέθηκε "μαγκάκος" ο οποίος του πούλησε την υπογραφή του για 300 ευρώ χωρίς καν να ξέρει το που βρίσκεται το πρατήριο και το λέω αυτό μετά βεβαιότητος γιατί τον άνθρωπο τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά και η όλη τηλεφωνική συνομιλία τους έγινε παρουσία μου. Με τις υγείες μας λοιπόν.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά όλα γίνονται απλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εαν είναι το παλιό πιστοποιητικό να μην το δεχτεί η ΔΕΗ. Και να πάνε χαμένα τα 300 ευρώπουλα αλλά και νέα υδε να είναι ας εύχεται να μην παθει κάτι για 2 χρόνια διότι όποιος υπογράφει δεσμεύεται. Αυτά εχω να πω όπως και το 'πρόσεχε που βαζεις την υπογραφη και την ....' ......

Link to comment
Share on other sites

Της ίδιας άποψης είμαι και εγώ, να σκεφτεί κανείς μόνο ένα...ο τύπος έχει κονέ μέσα στην υπηρεσία και μαθαίνει το πότε λύγει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό του κάθε πρατηρίου, επικοινωνεί με τους πρατηριούχους και βγάζει μεροκάματο με αυτόν τον τρόπο. Καλύτερα όμως να το σταματήσω εδώ και να μη το συνεχίσω άλλο για την ψυχική υγεία όλων μας... Ευχαρηστώ πάντως για τη βοήθεια στο θέμα μου

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα συνάδελφοι, σύμφωνα με το άρθρο 5 της 24841/1144/2001 για τη Χορήγηση Βεβαίωσης Καλής Λειτουργίας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ζητάει Τεχνική Έκθεση Ελέγχου συνοδευόμενη από πίνακες έλεγχου και αποτελεσμάτων μετρήσεων.

Υπάρχει κάποιο πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσουμε?

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.