Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σχεδίαση κλιμακοστασίου με διαφορετικές στάθμες οροφών


tasim

Recommended Posts

Πως αντιμετωπιζεται το προβλημα οτι σε πολυοροφα κτιρια διαφορετικων υψομετρου οροφων, ο σχεδιασμος της σκαλας αναγκαστικα διαφερει απο οροφο σε οροφο? Κραταμε ιδιο παντου τον χωρο του πυρηνα και απλα εκει μεσα τοποθετουμε την υπολογιζομενη σκαλα σε καθε οροφο?

 

Η περιπτωση που με ενδιαφερει ειναι οταν σε ενα πολυοροφο κτηριο στο ισογειο υπαρχει καταστημα με υψος 4,5μ, οι υπολοιποι οροφοι εχουν υψος 3,0μ και το υπογειο 2,5μ.

 

Ευχαριστω!

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

προσπαθείς να έχεις ελάχιστη απόσταση μεταξύ "ουρανού" της πάνω κλίμακας και "πατημάτων" της από κάτω κλίμακας 2.40μ (που θεωρείται ιδανικό σαν ελευθ ύψος-το 2.2 μ είναι σχετικά μικρό-και δυσκολεύει τις μεταφορές επίπλων-πέραν της δυσφορίας που προκαλεί στον αναβάτη της)

 

αν ικανοποίείται αυτό θα το διαπιστώσεις με τομή του κτιρίου στο ιδανικό σημείο (μέ ένα καλό πρόγραμμα)

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορέσεις να κάνεις ατό που λέει ο ΚΑΝΑ και να χωράνε και στον ίδιο πυρήνα είναι άριστα.Συνήθως το πρόβλημα είναι στους υπερυψωμένους ορόφους.Οπότε μάλλον θα πας στο 2,20 και καμιά φορά μερικά σκαλιά βγαίνουν και εκτός του πυρήνα.Συνήθως ξεκινάνε τα σκαλιά ου ισογείου πιο νωρίς σε σχέση με τη σκάλα των από πάνω ορόφων.Για το υπόγειο δεν υπάρχει πρόβλημα.Τη πας τη σκάλα όπου φτάσει

Link to comment
Share on other sites

Δημιούργησε έναν πυρήνα για τις σκάλες των ορόφων, και προέκτεινε το ένα σκέλος τις σκάλας του ισογείου μέσα στην είσοδο για να μην χάσεις χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.