Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μητρώο Συντελεστών Ιδιωτικών Έργων


kan62

Recommended Posts

Σε πολυνομοσχέδιο του Μεταφορών (στις επιτροπές της Βουλής) υπάρχει η παρακάτω σύσταση "Μητρώου Συντελεστών Ιδιωτικών Έργων" :

 

Η περίπτωση γ΄ της παραγράφου 8 του άρθρου 22 του ν. 1577/1985 (Α΄ 210), που προστέθηκε με την παράγραφο 5 του άρθρου 19 του ν. 2831/2000 (Α΄ 140) αντικαθίσταται ως εξής:

«γ) Συνιστάται Μητρώο Συντελεστών Ιδιωτικών Έργων, το οποίο τηρείται από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ή άλλο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που μπορεί να καθορίζεται με το π.δ. του επόμενου εδαφίου και στο οποίο εγγράφονται και πιστοποιούνται υποχρεωτικά τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθορίζονται ειδικότερα η υπηρεσία του Υπουργείου ή άλλο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που τηρεί το Μητρώο, τα δικαιολογητικά και οι διαδικασίες εγγραφής, τα όργανα πιστοποίησης και ελέγχου των εγγραφομένων και προβλέπονται οι κυρώσεις σε σχέση με την εγγραφή, αν διαπιστωθεί παραβίαση των επαγγελματικών υποχρεώσεων των εγγεγραμμένων, οι οποίες σχετίζονται με την καλή και έντεχνη εκτέλεση των έργων. Με το π.δ. μπορεί να παρέχεται περαιτέρω εξουσιοδότηση για την έκδοση υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες ρυθμίζονται επιμέρους τεχνικά ζητήματα.»

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όλα αυτά είναι ημίμετρα! Ο μοναδικός αλάνθαστος τρόπος να δώσεις την χαριστική βολή σε κάποιον ο οποίος είναι διασωληνωμένος σε κώμα εδώ και 4 χρόνια (στην συγκεκριμένη περίπτωση ...η οικοδομή) είναι να βγάλεις τα σωληνάκια ή ίσως να ρίξεις εξ επαφής με δίκανο στον κρόταφο....

 

Μα τι να συζητήσουμε τώρα γι' αυτό? Ότι έχουν γίνει επεξεργασίες επί επεξεργασιών για την σύσταση του ΜΗΚΙΕ? Για την ρεμούλα που επικρατούσε στην οικοδομή την εποχή των "παχιών αγελάδων"? Όλα αυτά περάσανε...Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει οικοδομή!!! Τώρα θα συσταθεί το μητρώο???

Link to comment
Share on other sites

Η νέα οικοδομή ετοιμάζεται . Μόνο που θα έχει πολύ λιγότερες θέσεις . Ανακατασκευή δομημένων ΟΤ και οργανωμένη εξοχική κατοικία θα είναι το μέλλον .

Link to comment
Share on other sites

Ήταν θέμα χρόνου...

Το προεδρικό διάταγμα με τις διαδικασίες έχει εκδοθεί?

 

Ακόμη και αυτό δεν είναι ακόμη νόμος, τα εφαρμοστικά διατάγματα σίγουρα θα γίνουν μετά τις εκλογές και μάλλον μετά και το καλοκαίρι ...

 

@Γιάννη,

όλα αυτά θα γίνουν όχι γι' αυτή την οικοδομή (αυτή πάει πέθανε) ... αλλά για τη κόρη της ...

 

@BAS,

με πρόλαβες ...

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

Δεν πειράζει . Το θέμα είναι αν θα προλάβουμε εμείς το μέλλον και την νέα οικοδομή , γιατί θα είναι γιά μεγάλα πορτοφόλια και μάλλον μόνο γιά τις τράπεζες .

Link to comment
Share on other sites

Δεν πειράζει . Το θέμα είναι αν θα προλάβουμε εμείς το μέλλον και την νέα οικοδομή , γιατί θα είναι γιά μεγάλα πορτοφόλια και μάλλον μόνο γιά τις τράπεζες .

 

Φοβάμαι ότι το να μπούμε εμείς στο μητρώο αυτό θα είναι σαν τιμητική αποστρατία ... δεν θα το ζήσουμε ποτέ ...

Όσο για τα πορτοφόλια που λες κι' ακόμη μεγαλύτερα απ' αυτά ... προσπάθησε να τερματίσεις προς τα πάνω το "λυσάρι για μεγαλοκατασκευαστές"...

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και αυτό το μέλλον που συζητάτε, το βλέπω σε ~ 10 χρόνια από τώρα.

 

Εγώ προσωπικά που αμφιβάλλω αν θα το ζήσω ... θέλω άλλα 15 στο επάγγελμα ... άρα μάλλον αισιόδοξος είσαι !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.