Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Λεβητοστάσιο αερίου κάτω απο κλιμακοστάσιο


electrical_salonika

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η άδεια είναι υπο έκδοση και ο αρχιτέκτονας τα σχεδίασε όπως ανέφερα παραπάνω (κουζίνα να εφάπτεται στο λεβητοστάσιο με κοινό τοίχο).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Συνάδελφοι, μου έχει τύχει μια περίπτωση τακτοποίησης αυθαιρέτου και απαιτείται τεχνική έκθεση από μηχανολόγο.

Για κακή μου τύχη ο λέβητας που έχουν είναι 35 KW και βρίσκεται στο υπόγειο σε χώρο που δεν είναι χαρακτηρισμένος ως ''λεβητοστάσιο'' αλλά ειναι σε κάθε περίπτωση χώρος βοηθητικής χρήσης.

Δεν ικανοποιείται καμία απαίτηση όσο αφορά διαστάσεις, θύρες, εξαερισμό λεβητοστασίου.

 

Δεν έχω όμως ισχύ < 25 KW για να μπορώ να δεχτώ πως μπορεί να τοποθετηθεί ''εντός κατοικίας'' όπως αναφέρει ο κτιριοδομικός (για < 25 KW δεν είναι υποχρεωτικές οι διατάξεις που ισχύουν για λεβητοστάσια με εγκατεστημένη ισχύ > 45 KW αλλά ''συνιστάται'' η εφαρμογή τους).

 

Θυμάται κανένας τί ισχύει για ισχύ μεταξύ 25 και 45 KW; Συνιστάται η εφαρμογή των διατάξεων του κτιριοδομικού ή απαιτείται συμμόρφωση;

Link to comment
Share on other sites

Για <45KW ο χωρος δε χαρακτηριζεται λεβητοστασιο οποτε δεν ισχυουν οι σχετικοι περιορισμοι.

 

Δε μπορεις να ονομασεις το χωρο "Η/Μ χωρος"?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ναι μπορώ να τον ονομάσω όπως αναφέρεις, ή να το θεωρήσω ως χώρο βοηθητικής χρήσης (αποθήκη) όπως φαίνεται και στην άδεια.

Το θέμα είναι πως μεταξύ 45 και 25 KW μπορεί να μην ισχύουν οι απαιτήσεις του κτιριοδομικού (δεν μας το ξεκαθαρίζει αλλά λέει πως για < 25 KW συνιστάται η συμμόρφωση), εξακολουθεί όμως να ισχύει το 2ο μέρος της ΤΟΤΕΕ2421/86 που έχει απαιτήσεις για διαστάσεις και αερισμό, οχι όμως όμοιες με αυτές του πρώτου. Λόγω της ισχύος των 35 KW σκέφτομαι να εξετάσω τη συμμόρφωση με την ΤΟΤΕΕ και όχι με τον κτιριοδομικό ο οποίος όπως σωστά αναφέρεις δεν μας υποχρεώνει σε κάτι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μετά από ερώτηση στην οικία πυροσβεστική υπηρεσία Ελληνικού αλλά και τηλεφωνική επικοινωνία με το αρχηγείο της πυροσβεστικής τα λεβητοστάσια αερίου ΕΙΝΑΙ επικίνδυνοι χώροι και ουδέποτε έχει εκδοθεί καμία διευκρινιστική ή οτιδήποτε άλλο για αυτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

slalom αν διαβάσεις όλο το θέμα θα δεις ότι κάποιος συνάδελφος αναφέρει πως κάπου έχει δει μία διευκρινιστική που δεν τα θεωρεί επικίνδυνους χώρους και επειδή ο συγκεκριμένος συνάδελφος δεν είναι μετεωρίτης το έψαξα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.