Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση οικοδομής με ρυμοτομούμενο μπαλκόνι


Recommended Posts

σε περίπτωση κτιρίου εντός σχεδίου με εξώστες εντός ρυμοτομικής (οι μπροστινοί εξώστες όχι το κυρίως κτίριο) που δεν ταυτίζεται με οικοδομική (3 μ πιο μέσα) το οποίο έχει πάρει εξαίρεση από κατεδάφιση με 1337 β φάση για ισόγειο και πρώτο και τπτ για τον δεύτερο,

 

δεν μπορώ να τακτοποιήσω το ισόγειο (υπάρχει σύσταση άρα θεωρείται άλλη ιδιοκτησία).

 

 

 

συνάδελφοι μήπως κάποιος μπορεί να μου πει την γνώμη του σχετικά

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Aφού υπάρχει εξαίρεση από κατεδάφιση έχοντας ενταχθεί στον 1337/83 υπάγεται στις εξαιρέσεις της παρ. 2 του άρθρου 23 ν. 4014 και δεν απαιτείται να δηλωθεί εκτός και αν υπάρχουν μεταγενέστερες-μη δηλωμένες-αυθαιρεσίες. Όσο αφορά για τον εξώστη εντός Ρ.Γ αν ερμηνεύω σωστά το νόμο, στην παρ. 3-δ του άρθρ. 23 αναφέρεται ότι δεν τακτοποιείται κατασκευή ή χρήση στο τμήμα εξώστη που βρίσκεται ανωθεν του κοινόχρηστου χώρου (π.χ δρόμου). Δεν διαφαίνεται απαγόρευση τακτοποίησης όταν υπάρχει μόνο ο εξώστης.

Link to comment
Share on other sites

Στο ισόγειο έχουν γίνει αυθαιρεσίες άρα πρέπει να δηλωθεί αλλά φαντάζομαι επειδή έχει γίνει σύσταση να μην δημιουργηθεί κανένα θέμα.

ο πρώτος αν και με ρυμοτομούμενο μπαλκόνι δεν χρειάζεται να δηλωθεί,

αλλά τι γίνεται με τον δεύτερο, οποίος είναι εντελώς αυθαίρετος? Μπορώ να τον τακτοποιήσω χωρίς να τακτοποιηθεί ο εξώστης οποίος είναι στατικά εξαρτημένος?

Η δεν υπάρχει πρόβλημα απο την στιγμή που στον 1337 είχε δηλωθεί και η προεξοχή της οροφής του πρώτου που μεταγενέστερα έγινε εξώστης του δεύτερου?

Η μήπως ακόμα καλύτερα δεν υπάρχει πρόβλημα με τους ρυμοτομούμενους ανοικτούς εξώστες και τον 4014?

 

Παρακαλώ τα φώτα σας

Link to comment
Share on other sites

Αν τακτοποιήσεις το διαμέρισμα του ισογείου δεν σε ενδιαφέρει τι γίνεται στην υπόλοιπη οικοδομή.Ασχολείσαι με την αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία και με τα τυχόν παρακολουθήματά της. Όσο αφορά για τις κατασκευές στο ευρός εξώστη εντός κοινόχρηστου χώρου δές και εσύ το λεκτικό του νόμου στην παραπομπή που σου ανέφερα στο #12. Δεν απαγορεύει την τακτοποίηση εξώστη, αλλά κατασκευής ή χρήσης εντός του εύρους του το οποίο είναι πάνω από κοινόχρηστο χώρο. Τέλος ότι έχει δηλωθεί με τις διατάξεις του 1337/83 δεν απαιτείται να υπαχθεί στο νόμο και εντάσσεται στις εξαιρέσεις του άρθρου 23, αρκει να μην υπάρχουν επιπλεόν αυθαίρετες κατασκευές από αυτές που έδειχναν τα τότε σχέδια.

Link to comment
Share on other sites

Να σε καλά. Αλλά φαντάζομαι ότι αυτό αναφέρεται για την περίπτωση που ο εξώστης νομίμως είναι εκτός ρυμοτομικής γραμμής π.χ. νομίζω όταν ρ.γ. και ο.γ ταυτίζονται και αυτός δεν προεξέχει περισσότερο από 1/10 του δρόμου ή κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλά.

 

 

4. Εξώστες που κατασκευάζονται πάνω από κοινόχρηστους χώρους ή χώρους παραχωτημένους σε κοινή χρήση, κατα το Αρθ-226, πρέπει να βρίσκονται σε ύψος τουλάχιστον 3 μ από κάθε σημείο της στάθμης του πεζοδρομίου ή της οριστικής στάθμης του παραχωρημένου χώρου.

5. Εξώστες που κατασκευάζονται πάνω από κοινόχρηστους χώρους σε ύψος μικρότερο από 5 μ πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 0,50 μ μέσα από το άκρο του κρασπέδου του πεζοδρομίου σε οριζόντια προβολή.

 

ξέρει κανείς αν αυτά ισχύουν με την προϋπόθεση να ταυτίζεται ο.γ και ρ.γ?

Edited by gmazanakis
Link to comment
Share on other sites

Το 4 και το 5 ισχύει για το τμήμα του εξώστη που είναι έξω από τη ρυμοτομική.Δεν σε νοιάζει αν ταυτίζεται ή όχι με την οικοδομική γραμμή.Αν όμως δεν ταυτίζεται τότε ο εξώστης δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 2 μ. από την οικοδομική γραμμή και έξω.Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι η ύπαρξη εξώστη έξω από τη ρυμοτομική , γίνεται μόνο στην περίπτωση που ταυτίζονται οι 2 γραμμές.

Link to comment
Share on other sites

αυτό έχω καταλάβει και γω άρα μάλλον δεν μπορεί να τακτοποιήσει τον όροφο εκτός και αν τον τακτοποίησει χωρίς τον εξώστη

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

καλησπερα, έστειλα και στα dowloads το ιδιο μήνυμα..αλλα μαλλον καλυτερα να τοι γραψω εδω....

 

υπαρχει σε καποιο επισημο σιτε αυτο το εγγραφο?! δεν μπορω να το βρω με τιποτα!!!!!!

 

του υπεκα ισως...διαύγεια ισως?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Αρχικό Οικόπεδο (σε ορεινό οικισμό):120τ.μ.

Ρυμοτομούμενο: 27τ.μ. (στενή λωρίδα κατά μήκος όλου του προσώπου του οικοπέδου  κατά 0,50μ)σχέδιο

Τελικό Οικόπεδο: 93τ.μ. (οι αριθμοί είναι στο περίπου)

 

Βγήκε άδεια το 2008 για 3 διώροφες κατοικίες με μεσοτοιχία, τριών ιδιοκτήτων.

Μετά την κατασκευή 2009, σήμερα οι ιδιοκτήτες διαμένουν στις κατοικίες το καλοκαίρι και έχουν κάνει σύσταση καθέτων διαιρεμένων ιδιοκτησιών.

Σήμερα θέλουν να πάρουν ρεύμα. Έχουν ακόμη εργοταξιακό. Η ΔΕΗ ζητά να υπογραφεί η περάτωσης του έργου από το μηχανικό, αλλά ο μηχανικός δεν την δίνει γιατί υπάρχουν παραβάσεις.

 

Το ρυμοτομούμενο τμήμα είναι όπως είπα μια λεπτή λωρίδα, σε όλο το πρόσωπο του οικόπεδου. Οι βεράντες του υπερυψωμένου ισογείου, ενώ ήταν στην άδεια να βγουν 1,00μ έγιναν 1,30 με αποτέλεσμα αυτά τα επιπλέον 0,30μ να βρίσκονται μέσα στο ρυμοτομούμενο τμήμα. Επίσης κτιστήκαν από κάτω οι βεράντες μέχρι το έδαφος (επόμενος δεν είναι στον αέρα). Οι βεράντες του ορόφου είναι μεν και αυτές μεγαλωμένες πιο έξω αλλά είναι πάνω από 3,00μ από το έδαφος που είναι το ρυμοτομούμενο.

Η πρόσβαση στις 3 κατοικίες λόγο της κλίσης του εδάφους γίνετε με σκαλάκια που αρχίσουν από το δρόμο και μέσω του ρυμοτομούμενου τμήματος ανεβαίνουν στην βεράντα. Φώτο

Ευχαριστω

  • Μπορω να κανω τακτοποιησ των τμηματων των μπαλκονιων; (που βρισκονται μεσα στο ρυμοτομουμενο);
  • Η πρόσβαση με τα σκαλάκια μέσα στο ρυμοτομούμενο (δεν μπορεί να γίνει από άλλου) είναι παράνομη;
  • Μήπως αυτές οι υπερβάσεις που είναι εντός ρυμοτομούμενου τμήματος "δεν μας ενδιαφέρουν" και έτσι ο μηχανικός δεν θα έχει πρόβλημα να δώσει έτσι βεβαίωση περαίωσης καλώς για το ακίνητο ώστε να πάρει ρεύμα;

φοτο.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.