Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Συνάδελφοι, κυρίως μηχανολόγοι... Μπορεί να ακουστεί χαζή ερώτηση, αλλά θα την κάνω γιατί πρέπει να παραδώσω το ΠΕΑ αύριο.

A/C Sanyo παλιό, σε διαμέρισμα παλιό, στο πινακάκι αναφέρει input 22/24/26W. Το EER μου βγαίνει 120.  :shock: Κάτι δεν καταλαβαίνω; Κάποιον άλλον υπολογισμό πρέπει να κάνω; ;Έχω χαζέψει; Μήπως εννοεί 2200W; (τότε το EER βγαίνει χαμηλό αλλά πιο νορμάλ...) Πάντως πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο.

Ορίστε και το πινακάκι για του λόγου το αληθές... Έχει 2 τέτοια και ένα άλλο με ανθρώπινο input 1700W.

20170721_134827a.jpg

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς κάνεις την πράξη 2,64/0,022. Το 2,64 είναι σωστό αλλά όχι τα 22 W. Πάρε καλύτερα το EER βάσει παλαιότητας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ. Είπα μήπως κάτι μου διαφεύγει λόγω ειδικότητας. Μπορεί να είναι των '80s αυτό το μοντέλο; Γιατί έχει αυτό το μπεζωπό χρώμα του αρχαίου πλαστικού, και δεν βρήκα ούτε υποψία manual σε κανένα site. 

Link to comment
Share on other sites

καλυσπέρα, πάρε στοιχεία από το εξωτερικό μηχάνημα στο εσωτερικό αναφέρεται η ισχύς του ανεμιστήρα και της πλακέτας γι' αυτό έχει τρείς τιμές! Δεν είναι η απορροφούμενη ισχύς της συσκευής.

Edited by ioannis_g
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά προλαβαίνω να το κάνω αυτό αφού είναι το πιο κοντινό στο σπίτι μου ΠΕΑ που έχω αναλάβει. Εν τω μεταξύ τις είδα τις εξωτερικές μονάδες και δεν τράβηξα φωτογραφίες γιατί θεώρησα ότι ήμουν ΟΚ. Ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση σεναρίου σε ΠΕΑ θερμομόνωσης δώματος ,ζωνη Β,κατασκευης 1961

Α.ποιο ειναι το επιθυμητο U?

β.πως περιγράφουμε τιε θερμογέφυρες?

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

Α. Θα έλεγα αυτά του πίνακα 3.3α. της ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010 (έκδοση Νοεμβρίου 2014). Ή, εάν θες να καλύπτει το σενάριο τις απαιτήσεις του νέου ΚΕΝΑΚ (2017), πας με τον πίνακα για Γ2.

Β. Εφόσον το έτος έκδοσης της οικοδομικής άδειας του κτιρίου / τμήματος κτιρίου είναι μετά το 2010, ή εάν υπάρχουν περισσότερα από ένα έτη έκδοσης όλα είναι μετά το 2010, τότε εμφανίζεται ένας επιπλέον πίνακας - γραμμή, στον οποίο εισάγονται συγκεντρωτικά τα δεδομένα για τις θερμογέφυρες των αντίστοιχων δομικών στοιχείων.

Τις ομαδοποιείς σε θερμογέφυρες:

- αδιαφανών δομικών στοιχείων και

- εσωτερικών διαχωριστικών επιφανειών

και καταχωρείς τα αντίστοιχα αθροίσματα στα σχετικά κελιά των αντίστοιχων καρτελών του λογισμικού. Στο λογισμικό δεν τις περιγράφεις. Απλώς καταχωρείς α παραπάνω συγκεντρωτικά αποτελέσματα του υπολογισμού τους.

Σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού και διαχωρισμού τους, μελετάς την ΤΟΤΕΕ 20701-2/2010 και το -πολύ επεξηγηματικό- "Παράδειγμα Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων" του ΤΕΕ.

 

Αλλά, υποθέτω πως θα έχεις την ΜΕΑ του κτιρίου που εξετάζεις, οπότε μπορείς να δεις (και) από εκεί πως υπολογίζονται.

Ερώτηση: Δεν έγινε ενεργειακή επιθεώρηση όλου του κτιρίου ή πρόκειται για ριζικά ανακαινισμένο τελευταίο όροφο, οπότε πρέπει να ασχοληθείς μόνο με αυτή την κτιριακή μονάδα;

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ενα απλο σεναριο για ΠΕΑ διαμερισματος τελευταιου οροφου κανω ....,οποτε βαζω U απο 3.05 σε 0.45 και κοστος 40ευρω/τ.μ.?

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση σεναρίου σε ΠΕΑ θερμομόνωσης δώματος ,ζωνη Β,κατασκευης 1961

Α.ποιο ειναι το επιθυμητο U?

β.πως περιγράφουμε τιε θερμογέφυρες?

 

Σε κτήριο κατασκευής 1961 δεν περιγράφουμε αναλυτικά τις θερμογέφυρες. Αν θεωρήσουμε/διαπιστώσουμε ότι στα δομικά στοχιεία του κτηρίου έχει θερμομόνωση (που για 1961 το βλέπω εξαιρετικά απίθανο), τότε στο TEE-KENAK κλικάρεις το κουτάκι "θερμομόνωση κατακόρυφων δομικών στοιχείων" και το πρόγραμμα προσθέτει 0.1 W/m2 K στα δομικά στοιχεία για να λάβει υπόψη του τις θερμογέφυρες. Στην περίπτωση που το κήριο είναι αμόνωτο δεν το κλικάρεις.

 

Όσον αφορά το σενάριο, και με το δεδομένο ότι το 1961 δεν υπήρχε ΚΘΚ, άρα το κτηρίο είναι χωρίς μόνωση, γνώμη μου ειναι, αφού επιλέξεις το U του δομικού στοιχείου, να το προσαυξήσεις κατά 0.1 (μόνο αυτό) για να λάβεις υπόψη σου και τις θερμογέφυρες που θα προκύψουν με τα υφιστάμενα δομικά στοιχεία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.