Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Καθυστέρηση στην πληρωμή των παραγωγών από φωτοβολταϊκά


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Κατ' αρχήν καλημέρα σε όλους,

 

το όνομα μου είναι Πέτρος, είμαι 47 ετών, ζώ και εργάζομαι στήν Γερμανία. Με μεγάλη ανησυχία διάβασα κατά τύχη αυτό το Topic. Όπως καταλαβαίνετε λόγω του ότι είμαι από 1998 πάλι στην Γερμανία, έχω απομακρυνθεί κάπως από την ελληνική πραγματικότητα. Χρειάζομαι βοήθεια και την συμβουλή ανθρώπων που είναι τώρα στα πράγματα και ξέρουν τι μέλη γενέστε.

Είχα σκοπό να ξεστήσω εδώ τα τσαντήρια μου και να επιστρέψω Ελλάδα. (Θα μου πείτε όλοι λενε να την κάνουνε και αυτός ο χαζός έρχεται Ελλάδα;). Τέλος πάντων........ Με βαση αυτό το σκεπτικό κατέθεσα πέρσυ αίτηση για ένα 100ρι φ/β πάρκο. Μόλις θα εγκρίνονταν η άδεια, είχα σκοπό κατευθείαν να αρχίσω με την κατασκευή του πάρκου.

Διαβάζωντας τώρα τις συζιτήσεις σας, τρομοκρατήθηκα κάπως. Όπως καταλαβενεται η επένδυση είναι αρκετά μεγάλη και δεν σκοπεύω να χάσω τα χρήματα μου. Είναι δυνατόν συμβάσεις που έχουν γίνει με την ΔΕΗ (κράτος) να μην τιρούνται ; Πως τα βλέπετε τα πράγματα, υπάρχει ελπίδα να ομαλοποιηθούν τα πράγματα.

Δεν μπορώ να πάρω την τύχη της οικογένειας στον λαιμό μου εάν δεν έχει χαϊρι.

 

Φιλικά

Πέτρος

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 140
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μάλλον οι λόγοι είναι πολλοί και όσοι δεν έχουνε (με) ζήσει εκτός πατρίδας δεν μπορούν (με) να κατανοήσουν (με)

Αγαπητέ Πέτρο κάτι τέτοιο απο την στιγμή που έχεις υπογράψει δεν είναι πολύ πιθανό αλλά επειδή και αλλά μη πιθανά έχουν συμβεί δεν μπορεί να στο αποκλείσει κανένας.

Κάποιοι ποντάρανε και σε Ομόλογα και χάσανε τώρα τι να σου πω, εγώ πάντως είναι μια επένδυση που έκανα και θα έκανα και άλλη με κλειστά τα μάτια.

Επίσης ένα haircut στι υπογεγραμμένες ταρίφες στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι έχει να προσδόσεις τόσα savings όσα πχ θα είχε στην Γερμανία όπου η εγκατεστημένη ισχύς είναι πολύ μεγαλύτερη, επίσης όταν στην Ελλάδα ψάχνουμε επενδυτές θεωρώ απίθανο να μπέι τέτοιο αυτογκόλ αλλά είπαμε το τι μπορεί να συμβεί είναι δύσκολο να το προδικάσεις!

Link to comment
Share on other sites

Πάντως η Γερμανία άλλαξε και δεν θα κλείσει τα πυρηνικά εργοστάσιά της. Ηταν ένα καθαρά προεκλογικό παιχνίδι της Μερκελ.

Link to comment
Share on other sites

@ kusta80

 

όπως είπε ο jsk οι λόγοι είναι πολλοί. Μεταξύ άλλων όμως κηρίος η ψυχική και η σωματική κούραση/υγεία. Τα κατορθώματα των τελευταίων 30 ετών μιάς μικρής ολιγαρχίας και πολιτικών της Ελλάδος, κατάφεραν να μας ξεφτιλίσουν παγκοσμίος και να φέρουν την χώρα μας στο χείλος του γκρεμού. Ακόμα και τώρα, τις δύσκολες αυτές στηγμές, δεν λένε να ξεχάσουν για λίγο της μικροκομματικες διαφορές και τα προσωπικά ενδιαφέροντα, να μπούνε σε μιά βάρκα τραβώντας το ίδιο κουπί, να γίνουν επιτελους "ανθρωποι" και να πράτουν για το καλό της χώρας και του λαού. Κατάφεραν να αισθανόμαστε (οι Έλληνες του εξωτερικού), όπως τους εβραίους το 36. Αναρωτιέμε πότε θα έρθει η μέρα που κάποιος τρελλός φανατικός θα μου κολλήσει κανένα άστρο στην τζαμαρία μου και θα γράφει "μη ξοδεύετε τα λεφτα σας στο Έλληνα". Αυτά εν ολιγις κάποιοι από τους λόγους μου, και μιά ελπίδα μέσα μου, ότι η χώρα μας εχει την ιστορική δυνατότητα να πατήσει το reset και να γείνουμε επι τέλους "κράτος". Ούτε στο Κονγκό δεν γείνονται αυτά επι 40 και παραπάνω χρόνια να μοιράζονται την εξουσία 2 με 3 οικογένειες.

 

@ jsk

 

όπως λές και εσύ "μη πιθανά έχουν συμβεί". Σκέφτικα το παρακάτω σενάριο: Υπογράφω π.χ με 40 cent/kWh. Έχω επενδύσει 250 χιλιάρικα και το καλοκαίρι η επόμενη κύβέρνηση αποφασίζει να βγούμε απο το ευρώ και επιστρέφουμε στήν δραχμή. Τί γίνεται με της συμβάσεις που υπογράφτικαν με βάση το ευρώ ; Τί με το κεφάλαιο και την αξία της μονάδας; Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή μπορεί να έχουμε και εβδομαδιαίες υποτιμήσεις της δραχμής, με αποτέτελσμα η ίδια μονάδα να κοστίσει (πληρώνοντας σε συνάλλαγμα) τα μισά η και πιο λίγα. Τα 40 cent/kWh θα αλλάξουν σύμφωνα με την τότε ισοτιμια και θα εξισώνεται η τιμή με βάσει του πληθωρισμου που μπορει να γίνει και ανεξέλεγχτος ;

 

@ υπόλοιποι

 

ευχαριστώ γιά τις ενημερώσεις

 

 

Φιλικά

Πετρος

Edited by Iassonas
Link to comment
Share on other sites

Πέτρο Καλημέρα,

ότι πλάνα κάνω βασίζονται στο γεγονός ότι δεν θα έχουμε έξοδό μας απο το Euro αν συμβεί κάτι τέτοιο πραγματικά το τελευταίο που θα σκεφτώ είναι τι θα κάνουν οι ταρίφες στην Ελλάδα. Ναι στα Business plan έχω σαν παράμετρο κάποια haircuts να δώ τι γίνεται αλλά το καταστροφικό σενάριο το έχω ή καλύτερα προσπαθώ, και μέχρι στιγμής το καταφέρνω να το απεμπολώ απο τις σκέψεις μου.

Αν αυτοί οι ντενεκέδες που μας κυβερνούν δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και συμβεί κάποιο τέτοιο γεγονός τότε πολλοί θα βρεθούν/με αουσλεντερ στην Γερμανία :smile:

Link to comment
Share on other sites

Πετρο,

δεν μπορω να καταλαβω τους λογους που θελεις να γυρισεις πισω γιατι οι περισσοτεροι ψαχνουν να βρουν λογο να μεινουν εδω,με συγχωρεις γι'αυτο.

Εχω θειο στο Παρισι 35 χρονια τωρα,και ειναι η μοναδικη χρονικη περιοδος που δε σκεφτεται να επιστρεψει.Αντιθετα με ψηνει να παω να τον βοηθησω,οντας συναδελφος.

Εσυ ξερεις καλυτερα.

Οσο για την επενδυση σου,πιστευω οτι ειναι η καλυτερη επενδυση αυτη τη στιγμη αν δεν γινει κατι συνταρακτικο (οχι απιθανο).

Link to comment
Share on other sites

Τί να πώ βρε παιδιά,

 

έχω μπερδευτεί τελείως :confused: . Να χώσω τα λεφτά σε κανένα ακίνητο εδώ στο Τζέρμανι και να περιμένω να δώ πώς θά εξελιχθούν τα πράγματα στο "Ελλάντα" ;

 

Τό πρόβλημα είναι ότι θα χάσω σίγουρα και την 2η μου άδεια. Πριν 2 χρόνια είχα καταθέσει χαρτιά γιά τό ίδιο πάρκο και ο νόμος τότε ήθελε για ένα 100ρι κάποια α΄ στρέμματα χωράφι (δέν θυμάμαι τώρα πόσα ακριβώς). Το μόνο κατάλληλο που είχα ήταν μέσα σε μιά βιομηχανική περιοχή μέσα σε ποτιστικο δύκτιο. Όπως καταλαβένετε εκείνο έχει ούτως ή άλλως μια α΄ αξία. Μετά φοβόμουν μπάς και χτήσει καποιος δίπλα κάτι ψηλό και μου φάει π.χ. 30% από τόν ήλιο. Τέλος πάντων ο νόμος τότε ήταν αυτός και το κατάλληλο χωράφι πού είχα επίσεις αυτό. Μετά από λίγο καιρό αλλάζει πάλι ο νόμος (Greek like) και ξαφνικά επιτρεπόταν και πιο λιγα στρέμματα για 100ρι. Και τσάφ, νά την η άδεια και η ΔΕΗ μου έδεινε 6 μήνες προθεσμία να καταθέσω περίπου 20χιλ Ευρώ για να υπογράψουμε την σύμβαση.

 

Να που όμως με τα νέα δεδωμένα είχα ένα άλλο πολύ πιό ιδανικό χωράφι, σε έναν λόφο (μπαϊρι) και να τό βαράει όλη την ημέρα ο ήλιος χωρίς φόβο να μου τον κλείσει κάποιος.

Πάω εγώ στήν ΔΕΗ με το σκεπτικό να κάνω τράμπα το χωράφι και να βάλω μπρώς. Να που λογάριασα όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Τίποτα η ΔΕΗ.. λεέι πρέπει να κάνω καινούργια αίτηση με το άλλο χωράφι :evil: . Βρέ αμάν, 1χμ εναέρια απόσταση απο τό πρωτο, πού είναι το πρόβλημα; μόνο τα χωράφια θα αλλάξουμε...... τίποτα αυτοί :grin: . Μάλλον από τα μπατζάκια τους τρεχουνε τα χρήματα σκέφτωμαι εγώ και φεύγω. Ήταν επίσεις τον καιρό πριν έρθουν τά φράγκα από την Ευρώπη και ήταν ήδη απλήρωτοι καποιοι κλάδοι και ΔΥ. Να φανταστήτε ότι έτοιμα χρήματα έφερνα και θά έβαζα αμέσως μπρώς την κατασκευή της μονάδας. Όχι όπως κάποια λαμόγια που δεν είχαν ουδέ ποτέ το σκεπτικό να στήσουν μονάδα, που πήραν άδειες και τροποποιούν καθε τόσο και λιγάκι το καταστατικό και πάιρνουν παράταση με τό σκεπτικό νά βρούν κάποιον χαζό να την πουλήσουν με γερό καπέλο. Αλλά ακόμη και αυτό μάλλον είναι Ελλάδα. Εδώ ταλαιπωρούν εμάς σαν Έλληνες και μας κάνουν τις δουλειές δύσκολες, τοτε πώς περιμένουν να ερθουν ξένοι-ξένοι γιά να επενδύσουν σε αυτό το μπάχαλο.

 

Τελος πάντων, ξανά μανά τα ίδια, μελέτη, μηχανικός, σχέδια και κατάθεση της νέας αίτησης (δηλαδή τζάμπα χρήματα). Περνάει το εξάμηνο και χάνω τήν πρώτη άδεια. Και τώρα είμαι στό περίμενε. Καί διαβάζωντας αυτό το άρθρο καλαταβένετε οτι ανησύχησα πάρα πολύ.

 

Φιλικά

Πέτρος

Edited by Iassonas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.