Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εύρεση εργασίας στο εξωτερικό


Simon

Recommended Posts

Η εταιρία που δουλεύω είναι βρετανική πολυεθνική. Έχουν κάνει μια ομάδα να ασχολείται με το Brexit και το τι σημαίνει για εμάς τους immigrants. Με αλλά λόγια, τι θα πρέπει να κάνουμε κατά τη διάρκεια της υλοποίησης.

 

Έχουν κανονίσει conference calls για ενημέρωση και μου έστειλαν mail για προσωπική συνάντηση. Αυτό φαντάζομαι θα το έχουν στείλει σε υπαλλήλους αντίστοιχους με εμένα.

 

Μερικά γρήγορα συμπεράσματα:

- Ούτε οι ίδιοι δε ξέρουν τι θα γίνει. Αλλά επειδή λόγω νοοτροπίας θέλουν να είναι στο safe side, ενθάρρυνουν να πάμε για residency όσοι μπορούν. Αν το εχεισ, είσαι ΟΚ. Υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον 5 χρόνια εδώ.

- Τα πράγματα ίσως να σφίξουν για όσους θέλουν να έρθουν εδώ χωρίς δουλειά για να βρουν δουλεια (όπως έκανα και εγώ και τόσοι άλλοι). Δεν είναι βέβαιο όμως, όπως τίποτα ακόμα άλλωστε.

- Όσοι έχουμε δουλειά, δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε. Ίσως να μπούμε σε μια διαδικασία να πληρώσουμε βίζα. Έχω ακούσει διάφορους λεονταρισμούς από Ελληναρες του στυλ "εγώ θα φύγω αν είναι να πληρώσω βίζα". Η απάντηση μου είναι καλη τύχη στην Ελλάδα της σκληρης διαπραγματευσης και της δίκαιης ανάπτυξης του Τσίπρα ή οπουδήποτε άλλου τελοσπαντων.

 

Λεπτομέρειες από βδομάδα, που θα επιστρέψω Αγγλία και θα αρχίςω αντεπίθεση. Θα κάνω και συνάντηση με τον μάνατζερ και με αυτούς προσωπικά. Δεν ανησυχώ γιατί τον Σεπτέμβρη πάω για residency. Και από ότι έχω ρωτήσει, όλοι χαλαροί είναι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

-με τα βιογραφικα στο ιντερνετ σε αλλη χωρα ειναι δυσκολο -ωραια τα cv reviews ( innes group cvnow) κλπ -χρησιμο το tailoring του βιογραφικου-

με jobscan για key words σε σχεση με αγγελια..-εννοειται προσαρμοσμενα cover letter-συνδρομη σε linkedin-premium

ολα καλα αν δεν εχεις κονε ή προυπηρεσια/σπουδες  στην χωρα-δεν παιζει!!!!

- επειτα 70% των δουλειων δεν βγαινουν σε σαιτς, και οτι θεση βγαινει δεχεται 100δες αιτησεις...με επαφες και referrals γινεται το παιχνιδι..

τιπς εδω  https://cultivatedculture.com/how-to-get-a-job-anywhere-no-connections/

-μακρυα απο ρεκρουιτερς,απευθειας σε εταιριες,μαθαινεις ποια προτζεκτ βγαζουν και κανεις αιτησεις.

-πας στην χωρα και οσο αντεξεις μεχρι να βρεις δουλεια,εν τω μεταξυ γραφεσαι σε συλλογο μηχανικων πας κανα σεμιναριο για καμμια χρησιμη πιστοποιηση

και προσπαθεις πορτα πορτα,χερι-χερι το cv...θες χρημα ομως και απιστευτη υπομονη...

 

 

Αυτα καταλαβα απο την δικη μου μακρα αναζητηση και με μεγαλο νουμερο αιτησεων στο εξωτερικο,.

υ.γ. Παντως με τετοια εμπειρια στο job hunting πολλα τα lessons learned απο τις σφαλιαρες- για πλακα γινεσαι ανετα ρεκρουιτερ ή  σαιτ για cv...πχ ελληναρας "συμβουλος" βιογραφικων στην Αγγλια μου ζητησε 300 λιρες για να μου φτιαξει-το ηδη φτιαγμενο απο γνωστη εταιρεια cv (το εφτιαξα με πολυ λιγοτερα 70 λιρες)!!!

Edited by billaras75
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Billaras75,

 

Δεν είχα τίποτα από όλα αυτά και βρήκα δουλειά. Φαντάζομαι όπως πολλοί άλλοι εδώ μέσα, δεν ήμουν ο πρώτος και ούτε φυσικά ο τελευταίος. Ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα λοιπόν.

 

Δουλειές που δεν διαφημίζονται υπήρχαν και θα υπάρχουν. Όπως και δουλειες που έχουν ήδη δοθεί και απλά η διαφήμιση γίνεται γιατι ετσι απαιτεί το εταιρικο πρωτόκολλο (εικονικές job advertisements, θεαθήναι δηλαδή).

 

Για recruiters έχω τοποθετηθεί επανειλημμένως. Τα εταιρικά recruitments παίρνουν χρόνο και πολλές φορές μπαίνουν on hold ξαφνικά. Φίλος με αψογο ακαδημαϊκό background (Ηλεκτρολογος ΕΜΠ με extra Master και PhD) και εμπειρία και του πήρε ένα χρόνο να βρει δουλειά εδώ, με πολλές συνεντεύξεις και αποτυχίες στο παρά ένα.

 

Το job hunting είναι full time δουλειά. Θέλει υπομονή, επιμονή κ αντοχή στις στραβές.

Edited by AAlex
Link to comment
Share on other sites

Εξαρταται απο την χωρα Βελγιο και Ολλανδια απο το πρωτο ευρω.

 

https://www.expatax.nl/tax-rates-2017

 

http://www.expatica.com/be/finance/Taxes-in-Belgium_100073.html

 

Ξυριζουν οι φοροι 

 

πσ Στην Ολλανδια υπαρχει το λεγομενο 30% οπου για 8-10 χρονια πληρωνει καποιος μονο 30% ανεξαρτητα tax bracket, μονο εαν  μπορει να αποδειξεις οτι τα skills δεν μπορουν να βρεθουν στην Ολλανδικη αγορα, συνηθως για ερευνητες, βιοχημικους κλπ

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

 

- επειτα 70% των δουλειων δεν βγαινουν σε σαιτς, και οτι θεση βγαινει δεχεται 100δες αιτησεις...με επαφες και referrals γινεται το παιχνιδι..

τιπς εδω  https://cultivatedculture.com/how-to-get-a-job-anywhere-no-connections/

 

 

μεγάλη αλήθεια αυτό

 

πρώτα ψαχτείτε με networking και connections 

Link to comment
Share on other sites

Προς όσους ζουν Ελβετία (ή έστω ειναι στα διαπλεκόμενα): 120,000 CHF είναι καλά λεφτά;

 

Ένας συνάδελφος έχει πρόταση για Βασιλεία και το σκέφτεται σοβαρά.

Link to comment
Share on other sites

Καλά είναι, για αρχή. Να σκεφτείς ότι για μία γκαρσονιέρα θα πληρώνει πάνω κάτω 1000 φράγκα. Θα πρέπει να το ψάξει με το θέμα της φορολόγησης, γιατί αλλάζει από καντόνι σε καντόνι.

 

Στάλθηκε από το Lenovo A1000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Προς όσους ζουν Ελβετία (ή έστω ειναι στα διαπλεκόμενα): 120,000 CHF είναι καλά λεφτά;

 

Ένας συνάδελφος έχει πρόταση για Βασιλεία και το σκέφτεται σοβαρά.

 

Δεν ξερω την φορολογια της Βασιλειας απεξω , αν θυμαμαι καλα ειναι απτις σχετικα υψηλες (πχ σαν Βερνης).

σχετικα υψηλες στην ελβετια σημαινει καπου 16% φορος εισοδηματος για τα 120Κ (για αυτο το ποσο στη Ζυριχη θα ειναι γυρω στο 11% φορος εισοδηματος)

Για το αν ειναι καλα λεφτα θες να μου γραψεις εδω ή σε μηνυμα περιπου την θεση και την εμπειρια του? Γενικα και αοριστα ειναι καλα λεφτα αν και δεν ξερω π.χ. την φαρμακοβιομηχανια και τους μισθους της. Με το ματι μαντευω οτι ειναι ανω των 37-38?

Επισης εχει σημασια ποσες μερες αδεια εχει τον χρονο και αν του πληρωνει η δουλεια κατι αλλο (πχ καρτα απεριοριστων για τον ελβετικο ΟΣΕ που κανει κανα 4000 κλπ. )

Edited by lefe
Link to comment
Share on other sites

Lefe,

 

Έχει 10 χρόνια εμπειρία, Ιταλός και η θέση είναι Principal Process Engineer σε refinery. Ηλικία στα 34.

 

Δηλαδή η φορολογία από πόλη σε πόλη αλλάζει στην Ελβετία; Κάτι μου είχε πει ο Ιταλός, και νόμιζα ότι λέει αρλούμπες!

 

Άδειες δε ρώτησα, του πληρώνουν ενοίκιο τους 3 πρώτους μήνες και μπόνους γύρω στο 20%. Κάρτες δε μου είπε και δε ρώτησα.

 

Απλά η γενικότερη εικόνα με ενδιαφέρει και το πως είναι η δουλειά εκεί. Παρεπιπτόντως, δε μιλάει λέξη γαλλικά ή γερμανικά!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.