Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σκιάσεις


Inzaghi

Recommended Posts

  • 1 month later...

Καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σας για τα παρακάτω.

  1. Σε κεκλιμένη στέγη (δίρριχτη) για επιφάνεια βάζω την κεκλιμένη ή την προβολή αυτής ?
  2. Σκιάσεις από την ίδια την στέγη λόγο της κλίσης της υπάρχουν?
  3. Σε προκατασκευασμένο του 1990 τι U προτείνεται σε τοίχους και πλάκες και ξύλινης στέγης που είναι λογικά από σκυρόδεμα με μόνωση? (δεν έχω μελέτη θερμομόνωσης).
    α) Από πίνακα 3.4 για ανεπαρκή μόνωση κατα ΚΘΚ είμαι ΟΚ?
    β) ή από απο πίνακα 3.5 καλύτερα?
    γ) ή να πάω πολεοδομία?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

1. Την κεκλιμένη επιφάνεια εφόσον θα περάσεις την στέγη στις αδιαφανείς επιφάνειες. Αν είχες πλάκα οροφής και ΜΘΧ κάτω απο την στέγη θα περνούσες μόνο την οροφή προς ΜΘΧ

2. Ναί, σκίαση απο πρόβολο στα σημεία που υπάρχει.

3. Σε περίπτωση που δεν μπορείς να βρεις την μελέτη (που και πάλι μόνο από έλεγχο στα πάχη των τοίχων δεν είναι ασφαλής τεκμηρίωση της υφιστάμενης θερμομόνωσης) η ασφαλέστερη επιλογή είναι ο πίνακας 3.4 με ανεπαρκή.

Edited by hkamp
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

To γ είναι ο προσανατολισμός του συλλέκτη ως προς το Νότο (1800) , το β η κλίση του συλλέκτη ως προς το οριζόντιο επίπεδο του δώματος πχ 30 - 40 - 450

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το [3*((Hu/2) +h1) + (d/2)] /3 = Hμέσο, πως σου φαίνεται για την μια πλευρά του τριγώνου; Δεύτερη πλευρά η χορδή του τόξου και τρίτη η απόσταση από το μέσο του ύψους του κουφώματος ως την άκρη του τόξου.

Edited by panos-vicious
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δηλαδή στην περίπτωση αδιαφανούς δ.σ. με U<.6 βάζουμε Ffinh=Ffinc=.9 (και οι υπόλοιποι συντ/ες μονάδα) ανεξάρτητα από το εάν υπάρχει πλευρική προεξοχή που να σκιάζει το δ.σ. ή όχι; 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μπορείς να κάτσεις να υπολογίσεις όλες τις σκιάσεις ή να βάλεις παντού 0,9. Η λογική είναι ότι συνολικά με αυτό το U επιρρεάζουν λίγο το αποτέλεσμα και για αυτό μας δίνεται το δικαίωμα της απλοποίησης. Άλλα δομικά στοιχεία θα έχουν σκίαση για <0,9, άλλα για >0,9. Επιλέχτηκε το 0,9 σε όλα τα δ.σ. για τον οποιοδήποτε λόγο (μάλλον εκτιμούν ότι συνήθως θα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, ως συνολική σκίαση του κτιρίου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

καλησπερα διαφωτιστε με με κατι ευκολο θεωρω.εχω οικια υψους 3 μετρα ,και απεναντι σε αποσταση 1ο μετρων υπαρχει οικια υψους 6μετρων.και να ρωτησω γιστι μπλοκαρα.για να βρω σκιαση απο οριζοντα του τοιχου σε βα προσανατολισμο αφαιρω το υψος της εναντι οικοδομης μειον το μισο του τοιχου μου(1,5 δηλαδη) και αυτο το διαιρω με την αποσταση μεχρι απεναντι δηλ 10 μετρα? το αποτελεσμα που βρισκω το μετατρεπω σε συνεφαπτομενη?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.