Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα με ψηφιακό δέκτη mpeg4


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους!

Έχω το εξής πρόβλημα, μετά από κεραυνό σε μια περιοχή κάηκε ο κεντρικός ενισχυτής σε μια οικοδομή. Αφού τον αντικαταστήσαμε και πιάνουν όλοι καλά και αυτοί που έχουν αναλογικό σήμα αλλά και αυτοί που έχουν ψηφιακό σε έναν πελάτη που έχει έναν εξωτερικό αποκωδικοποιητή mpeg4 ενώ δείχνει τα κανάλια κανονικά εμφανίζει στην οθόνη κάθε 2-4 sec το μηνυμα Υπερφόρτωση! Ο Δέκτης ειναι εκτός. Προχωρώντας ενα βημα παρακάτω τον δοκιμάζω και σε αλλη εγκατάσταση όπου βρισκεται σε άλλη οικοδομή και εμφανίζει ξανά το ίδιο μηνυμα, ξερεις κανεις συνάδελφος τι ειναι αυτη η ενδειξη και πως μπορούμε να την εξαλείψουμε? Η μάρκα του είναι Digital Sat.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, το έκανα αλλά δεν έγινε κάτι επίσης το δοκίμασα και στην δικιά μου εγκατάσταση και πάλι τα ίδια έκανε.. Κάποιος κύριος που εμπορεύεται αλλά και εγκαθιστά αποκωδικοποιητές μου είπε να πάω μενού και κάνω απενεργοποίηση στο Τάση κεραίας ή να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων κτλπ ωστόσο λόγω χρόνου δεν το έχω κάνει ακόμα.

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στον δέκτη και στον αποκωδικοποιητή στο ψηφιακό σήμα των τηλεοπτικών προγραμμάτων υπάρχει η πιθανότητα για να προκύψει λάθος στα ξεχωριστά bit ή στην ομάδα των bit . Κάθε λάθος διαστρεβλώνει την λήψη του μηνύματος αλλά σε ποιο μεγάλο αριθμό λαθών η λήψη της πληροφορίας γίνεται μη χρησιμοποιούμενη . Η πιθανότητα για λάθος αυξάνεται με την φθορά στην σχέση S/N στην είσοδο του δέκτη .Υπάρχουν πολλά γεγονότα , τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στα λάθη στον αποκωδικοποιητή στο ψηφιακό σήμα .Συνήθως αυτά τα λάθη προκαλούνται από το σύνολο αυτών των γεγονότων . Ένα από τα γεγονότα που οφείλετε στην πλευρά του δέκτη είναι και ο θερμικός θόρυβος ο οποίος προκαλείται στα εσωτερικά επίπεδα του δέκτη . Άλλο γεγονός είναι οι γραμμικές διαστρεβλώσεις στην φόρμα του σήματος αλλά και από την περιορισμένη ταινία της συχνότητας που προκύπτει στο κανάλι σύνδεσης του δέκτη . Ένα άλλο γεγονός είναι ο θόρυβος στην συσκευή για τον συγχρονισμό που οφείλεται στις γεννήτριες ή στους συνθέτες του πομπού και του δέκτη , αλλά και στον phase jitter στην ικανοποίηση του φερόμενο σήματος και στους χρονικούς παλμούς του . Με απλά λόγια όταν τα σήματα I και Q δεν έχουν σταθερή φάση και πλάτος με συνέπεια να οδηγούν σε αποσταθεροποίηση του διαγράμματος του διανύσματος . Όλα αυτά τα γεγονότα ενδέχεται να οφείλονται και να επηρεάζουν το πρόβλημα που έχεις .

Edited by IAN
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.