Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Σωστά Σταύρο. Αυτό είναι το έγγραφο από την ΔΟΥ.

 

Δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού εγγραφής σε επιμελητήριο. Πως άλλωστε?... μιας και η εετεμ δεν είναι επιμελητήριο,αλλά ένα ΝΠΙΔ.

 

Τελικά η απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο Αναπτυξης βγήκε; το σχετικό έγγραφο έχει ημερομηνία έκδοσης 13 Μαρτίου 2002!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 95
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγκύκλιος Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 1/2017 Ενιαίοι κανόνες υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων από 01/01/2017

(Ενιαίοι κανόνες υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων από 01/01/2017)

Κατηγορία: Ασφαλιστικά ΕΦΚΑ

Αθήνα, 20/01/ 2017

Αρ. Πρωτ.:ΔΙΕΙΣΦΜΜ/26/87160

 

Γ.1 Ειδικές ρυθμίσεις για ασφαλισμένους ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΕΤΑΑ κάτω 5ετίας (αρθρ.39 παρ.1β)

 

Εμπίπτουν πρόσωπα τα οποία υπάγονται ή θα υπάγονταν, σύμφωνα με τις γενικές ή ειδικές διατάξεις, όπως ίσχυαν ως την έναρξη ισχύος του Ν.4387/2016, στην ασφάλιση του ΕΤΑΑ, καθώς και αυτοαπασχολούμενοι απόφοιτοι σχολών ανώτατης εκπαίδευσης, που είναι εγγεγραμμένοι σε επιστημονικούς συλλόγους ή επιμελητήρια που έχουν τη μορφή Ν.Π.Δ.Δ. (ΟΑΕΕ, Οικονομολόγοι).

 

Για τα πρόσωπα αυτά προβλέπεται καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Σύνταξης ως εξής:

 

• Για τα δύο (2) πρώτα έτη ασφάλισης ποσοστό 14%.

 

• Για τα επόμενα (3) τρία έτη ασφάλισης ποσοστό 17%

 

• Μετά το 5ο έτος της υπαγωγής τους στην ασφάλιση ποσοστό 20%.

 

Στις περιπτώσεις αυτές ως ελάχιστη μηνιαία βάση υπολογισμού εισφορών λαμβάνεται η μειωμένη (ποσοστό 70% επί της κατώτατης).

 

Οι διαφορές που προκύπτουν: α) από την μειωμένη καταβολή ασφαλίστρου και β) από την μειωμένη κατώτατη βάση (αρθρ.234 παρ. του 2ν.4389/2016), αποτελούν ασφαλιστική οφειλή, η οποία προσαυξάνεται κατά την ετήσια μεταβολή μισθών, όπως αυτή θα καθοριστεί από την ελληνική Στατιστική Αρχή. Εξοφλείται δε από τον ασφαλισμένο κατά 1/5 κατ' έτος, για τα έτη κατά τα οποία το ΚΦΑ από την άσκηση δραστηριότητας κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος υπερβαίνει το ποσό των 18.000,00 € και σε κάθε περίπτωση μέχρι την συμπλήρωση 15 ετών ασφάλισης. Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσουν σχετικές οδηγίες.

 

 

Που εντασσόμαστε εμείς συνάδελφοι; τι πρέπει να παρουσιάσω στον αγαπητό ΕΦΚΑ για την μειωμένη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών;;

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σε ολους μια ερωτηση να κανω.Αυτη η εναρξη που γινεται στην νομαρχια ειναι για αυτους που θελουν να δουλεψουν σαν ελευθεροι επαγγελματιες για να ανοιξουν δικο τους γραφειο?Εγω ειμαι μηχανολογος μηχανικος ΤΕ πρεπει μετα αφοτου παρω το πτυχιο πρεπει να παω να βγαλω καποιες αδειες για να μπορεσω να δουλεψω?Δεν μιλαω για δικο μου γραφειο εννοω γενικοτερα..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμα του μηχανικού.Εγώ τελείωσα Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. πρίν από τρία χρόνια.Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το αντεικείμενο επειδή εργαζόμουν σε άλλους τομείς.Εάν θέλω να εργαστώ τώρα θα πρέπει φαντάζομαι να κάνω  άδεια άσκησης επαγγέλματος.Για να την κάνω θα πρέπει να έχω εργαστεί ως μηχανικός?Και να την κάνω εάν δεν βρώ δουλειά πάνω  σε αυτό τι γίνεται μετά?Παρακαλώ εάν γνωρίζει κάποιος ας με ενημερώσει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Μόνο αν κάνεις έναρξη σαν αυτοαπασχολούμενος θέλουν να κάνεις εγγραφή στην ΕΕΤΕΜ (χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για να τα παίρνουν και αυτοί).

Απ την στιγμή που δεν έχεις καθόλου εμπειρία δεν θα σου πρότεινα να δουλέψεις σαν αυτοαπασχολούμενος

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα.Τώρα εάν βγεί κάποια προκύρηξη για Πολιτίκων Μηχανικών Τ.Ε. θα μπορούσα να διεκδικήσω κάποια θέση μόνο με το πτύχιο από την στιγμή που δεν έχω δουλέψει πότε ως πολιτικός μηχανικός? Η χρειάζεται να έχεις εμπειρία στον συγκιεκριμένο κλάδο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.