Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φύλλο ελέγχου λέβητα


johnjohn1

Recommended Posts

Παιδες μια ακομα βοηθεια θα θελα...

Περιπτωση αερολεβητα πετρελαιου που θερμαινει super market στην Κοζανη.

Ο λεβητας δε χρησιμοποιειται τα τελευταια 2-3 χρονια (και οταν χρησιμοποιειτο ειχε προβληματα), το super market εκλεισε και επαναλειτουργει νεο τωρα, οποτε και θελουν ΠΕΑ

Περαν της αναγραφομενης ισχυος στο ταμπελακι του αερολεβητα δε βρηκα κατι περαιτερω, φυλλο ελεγχου δεν υπαρχει.

Αυτη τη στιγμη στην Κοζανη υπαρχει ΜΟΝΟΝ ενας ανθρωπος που μπορει να υπογραψει φυλλο ελεγχου του λεβητα, υστερα απο μετρηση.

 

Ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το φυλλο ελεγχου του λεβητα για να εισαγω τα στοιχεια του στην αντιστοιχη καρτελα του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ ή και μονο με τη μετρηση και το αντιστοιχο αποκομμα που προκυπτει απο το μετρητικο μηχανημα ειμαι καλυμμενος ως προς τα στοιχεια που μου χρειαζονται?

Επι της ουσιας ΜΟΝΟΝ την αποδοση χρειαζομαι.

Οι 180.000 θερμιδες θα προκυψουν λιγες στον ελεγχο υπερδιαστασιολογησης για ενα διωροφο κτηριο 15Χ21 και πλακα 315 τ.μ. κατασκευης του 1967, αμονωτο, οποτε θεωρω οτι θα μπορουσα να χρησιμοποιησω και την ισχυ που αναγραφεται στο ταμπελακι και μονο....

 

Αποψεις?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 647
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν καταλαβαίνω. Αφού θα μετρήσει ο αδειούχος εγκαταστάτης-συντηρητής καυστήρων, τι τον εμποδίζει να συμπληρώσει και να υπογράψει το φύλλο ελέγχου και να στο στείλουν με fax ή email; Που για να μην ξεχνιόμαστε, είναι "φύλλο ελέγχου και ρυθμίσεων".

Στο απόκομμα δεν φαίνονται πληροφορίες για τα στοιχεία του ακινήτου, του λέβητα και του καυστήρα. Μόνο οι μετρήσεις, ημερομηνία και ώρα και το ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο του συντηρητή, φαίνονται. Σφραγίδα και υπογραφή του ...δεν.

 

Και στο νομό Κοζάνης βλέπω δύο τεχνίτες καυστήρων πετρελαίου.

Εκτός κι αν πάει να μετρήσει ο πάσα ένας.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Κοιτα, μετρηση θελω, οχι συντηρηση.

Δεν εχω ιδεα αν χρησιμοποιηθει ο λεβητας και σε τι κατασταση ειναι, τι προβληματα θα βγαλει και τι αντικαταστασεις θα θελει να γινουν προκειμενου να λειτουργησει.

Συν τοις αλλοις, δεν ξερω αν θα τον χρησιμοποιησουν οι επομενοι ενοικιαστες οποτε, δεδομενου οτι το κοστος δεν το αναγνωριζουν οι ιδιοκτητες, δε θα τα βαλω απο την τσεπη μου.

 

Φυλλο ελεγχου μπορει να κοπει και μετα απο μετρηση-καυσαναλυση μονο χωρις να συντηρηθει το μηχανημα.

Δε χρειαζεται να ειναι ολα στην εντελεια, δε με απασχολει αν ειναι εντος η εκτος οριων, ουτε αυτον επισης. Εχω παραλαβει κι αλλες φορες φυλλα ελεγχου απο λεβητες υστερα απο μετρηση, χωρις συντηρηση, με παρατηρησεις στα αντιστοιχα πεδια.

 

Ο ενας, λοιπον, στην Πτολεμαιδα δε δεχεται να ασχοληθει γιατι θελει να κλεισει τα βιβλια του οποτε μεσα στο 2017 δε θελει να φανει ενεργος.

Παει αυτος.

Υπαρχει ενας ακομα, Ναυπηγος Μηχανικος, που ειναι αδειουχος αλλα, επειδη απο οτι καταλαβα δουλευει ψιλομονοπωλιακα εκει, δε δεχεται να υπογραψει φυλλο ελεγχου αν δε δουλευει στην εντελεια ο λεβητας.

Οποτε μου ζητησε να συντηρηθει, να διορθωθουν οι οποιες βλαβες ενδεχομενως θα εχουν παρουσιαστει λογω της μη χρησης του τα προηγουμενα χρονια, με ενα ενδεικτικο κοστος 300€+ΦΠΑ, πλεον των ανταλλακτικων....

 

Οπως καταλαβαινεις, αρνηθηκα. Εκτος του οτι το θεωρω εκβιαστικο να μη δεχεται να κανει τη δουλεια που χρειαζομαι, ειναι παντελως αχρηστη η συντηρηση ενος λεβητα μετα απο χρονια ο οποιος και πιθανοτατα δε θα χρησιμοποιηθει εκ νεου ποτε, μονο και μονο για να καταχωρηθει στο προγραμμα του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ.

 

Ο εγκαταστατης στην Πτολεμαιδα που θα κλεισει τα βιβλια του δεχεται να ερθει και να τον μετρησει, ομως φοβαται να υπογραψει φυλλο ελεγχου για το λογο που ανεφερα πιο πανω, οποτε δινει μονο το χαρτι της καυσαναλυσης.

 

Και ως εκ τουτου βρισκομαι σε αδιεξοδο....

Σκεφτηκα μοναχα να παρω το αποκομμα της καυσαναλυσης, απο το οποιο επι της ουσιας χρειαζομαι την αποδοση. Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ισχυς του λεβητα φαινεται στο ταμπελακι, 180.000 θερμιδες ειναι και στον ελεγχο υπερδιαστασιολογησης του λεβητα για κτηριο 15Χ21 με υψος 8,50μ εχω απαιτησεις 380 kW οποτε ετσι κι αλλιως φαινεται να ειναι μικροτερος, δε θα προκυψει μειωτικος συντελεστης υπερδιαστασιολογησης.

Δεν ξερω πού αλλου θα μου χρησιμευε ενα φυλλο ελεγχου αντι του αποκομματος της καυσαναλυσης....

Link to comment
Share on other sites

Με ένα απόκομμα ανάλυσης καυσαερίων που μπορεί να αντιστοιχηθεί με ένα λέβητα που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε; Και το βασικότερο, αφού οι ιδιοκτήτες έτσι κι αλλιώς έχουν καβούρια στη τσέπη, ενώ ήδη έχουν πάρει ένα καλό ενοίκιο, δεν ασχολείσαι. Πριν πας, δεν είχες ρωτήσει αν υπάρχει φ.ε.;

Δεν μπορεί να μην ήξεραν. Ένα κατάστημα είναι, όχι πολυκατοικία να ψάχνουν μέσω του διαχειριστή.

Τελικά, εσύ αποφασίζεις εξηγώντας τους και δείχνοντάς τους ότι απαιτείται. Κάλεσαν εσένα από Θεσσαλονίκη, ας φέρουν και συντηρητή από Βέροια ή Νάουσα.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Τρέχα γύρευε είναι η φάση...

10 παππούδες ιδιοκτήτες, στα μαχαίρια μεταξύ τους όλοι, εκπροσωπουνται από πληρεξουσια δικηγόρο η οποία βρήκε συνεργάτη μου Κοζανιτη Α τάξης επιθεωρητή όμως κι έτσι πήγα εγώ...

Όταν ρώτησα τι θέρμανση έχουν, δεν ήξερε κανείς.

Κι έτσι πήγα, ήτανε καλή κι η αμοιβή αν μη τι άλλο...

 

Μάλλον θα πάρω τηλέφωνο την ΕΥΕΠΕΝ για να ρωτήσω αύριο...

 

Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα... Το κτήριο δεν έχει ρεύμα, από τότε που ξενοικιαστηκε. Οπότε ο πίνακας του λεβητοστασιου χρειάζεται ρεύμα και δη τριφασικο προκειμένου να λειτουργήσει ο λεβητας και να μετρηθεί.

 

Το θεωρώ πάντως εντελώς εκβιαστικο το να απαιτεί ο άλλος να συντηρηθει το μηχάνημα προκειμένου να δώσει φύλλο ελέγχου ενώ κάλλιστα μπορεί να κάνει μια μέτρηση.

 

Είναι σα να πηγαίνεις για ΠΕΑ σε πελάτη και να απαιτεις 4178 προκειμένου να βγάλεις ΠΕΑ και σε αυθαίρετους χώρους...

Link to comment
Share on other sites

Για το εκβιαστικό του πράγματος δεν διαφωνώ, αλλά αφού η πληρεξούσια είναι δικηγόρος, μια χαρά θα καταλάβει από νομοθεσία και θα τους στριμώξει να βρούνε τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Ή μια χαρά θα βρει κάποιο "συνάδελφο" να τους το κάνει κάνοντας στραβά μάτια, φτηνότερο κιόλας....

Γιατί κάτι μου πετάξανε απέξω απέξω ότι μια ανηψιά του ενός ιδιοκτήτη μπορεί να το υπογράψει κλπ....

Και σκέψου ότι, πέραν των μεταφορικών μου εκεί, έφαγα 4 ώρες μετρώντας σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός με 10εκ χιονι...

Και το ΠΕΑ είναι σχεδόν έτοιμο και περιμένω τα στοιχεία του ΦΕ να εκδόσω....

 

Εμένα ποιός θα με αποζημιώσει αν μου πούνε "άκυρο"?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα. Σε καινούριο, μη χρησιμοποποιημένο καυστήρα, μπορώ να χρησιμοποιήσω τις ονομαστικές τιμές του, αντί για μέτρηση; Αυτός που μένει, χρησιμοποιεί το A/C, το οποίο όμως μάλλον δεν καλύπτει τις απαιτήσεις του χώρου. Εγώ είμαι αρκετά σίγουρος ότι μου λέει την αλήθεια, καθώς δεν του είπα γιατί ρωτάω ότι ρωτάω, αλλά στο μέλλον μάλλον δεν θα μπορέσω να αποδείξω το παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει νόημα να το κουράζουμε, εφόσον υπάρχει νομοθεσία (οι ΤΟΤΕΕ έχουν θέση νόμου ως εφαρμοστικές οδηγίες του ΚΕΝΑΚ), και εφόσον η ΤΟΤΕΕ 20701/2010 είναι σαφής.

Οι τιμές ngm των προδιαγραφών του κατασκευαστή, χρησιμοποιούνται μόνο στην φάση της μελέτης και για τις υφιστάμενες μονάδες, μόνο για τους επίτοιχους λέβητες αερίου (υγραερίου ή φυσικού αερίου).

Ας αλλάξουν την νομοθεσία, αφού υπάρχουν προβλήματα, ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.