Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ καταστήματος με πατάρι


nik

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 228
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνήθως τα πατάρια χρησιμοποιούνται ως β.χ., οπότε δεν έχουν τις απαιτήσεις φωτισμού του χ.κ.χ.

Α ok ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μην μπερδεύεις την νομιμοποίηση με την ενεργειακή επιθεώρηση. Η ουσία βρίσκεται στη πραγματική χρήση. Αν το πατάρι χρησιμοποιείται ως χώρος κύριας χρήσης ή όχι. Αφού έχει σύστημα θέρμανσης, είναι χ.κ.χ.

Θ.Ε.=Σ.Ε.=2*40τ.μ.=80τ.μ., Θ.Ο.=Σ.Ο.=2*40*3=240κ.μ., αριθμός ορόφων 2, ύψος τυπικού ορόφου=3μ. Θερμικές ζώνες-> ανάλογα με τη χρήση και τα η/μ συστήματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θέλω να κάνω ενεργειακό πιστοποιητικό σε κατάστημα με υπόγειο και πατάρι όλα επικοινωνούν με σκάλα , το πατάρι είναι κατασκευασμένο από μεταλλική κατασκευή, σε αυτήν την περίπτωση αθροίζονται τα τετραγωνικά του υπόγειου, ισογείου και παταριού;  και δεύτερον αν είναι αυθαίρετο το πατάρι μπορούμε να το μελετήσουμε;

Link to comment
Share on other sites

Το λέμε για πολλοστή φορά

Στην ενεργ. επιθεώρηση ΔΕΝ μας ενδιαφέρει η νομιμότητα του κτίσματος. Αποτυπώνουμε και μελετάμε ό,τι πραγματικά υπάρχει.

Το πώς θα χειριστείς τον κάθε χώρο εξαρτάται από τη χρήση του.

Στο παρόν φόρουμ υπάρχει άφθονο υλικό, ώστε να λυθούν οι όποιες απορίες σου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Η δική μου περίπτωση είναι ένα ισόγειο κατάστημα με πατάρι. Στο πατάρι είναι η τουαλέτα και ένας μικρός βοηθητικός χώρος. Εγώ θεώρησα συνολική επιφάνεια τα τ.μ καταστήματος + παταριού και θερμική ζώνη το ισόγειο του καταστήματος και ένα μη θερμ. χώρος τα τ.μ. του παταριού.

Τώρα στο ΤΕΕ ΚΕνακ έχω 2 διαχωριστικες επιφάνειες  που μου ζητάει να ορίσω γ, u, a, e και συντ/στες σκίασης. σε αυτά τι τιμές είναι δεδομένου ότι είναι μέσα στον όγκο του καταστήματος δλδ. εσωτερικές επιφάνειες?

 ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

<<Στην περίπτωση διαχωριστικής επιφάνειας μιας θερμικής ζώνης με ένα μη θερμαινόμενο χώρο (Μ.Θ.Χ.) ή ηλιακό χώρο ποιοι συντελεστές δηλώνονται;

Όταν επάνω στη διαχωριστική επιφάνεια μεταξύ ζώνης και μη θερμαινόμενου ή ηλιακού χώρου προσπίπτει στη διάρκεια της ημέρας ηλιακή ακτινοβολία, τότε πρέπει να προσδιοριστούν και οι ακόλουθες παράμετροι :
1. Οι συντελεστές σκίασης, οι οποίοι ισούνται με 0 όταν δεν ηλιάζεται η επιφάνεια, ενώ όταν ηλιάζεται υπολογίζονται ανάλογα με τις γωνίες θέασης.
2. Ο προσανατολισμός γ, ο οποίος δεν ορίζεται όταν δεν ηλιάζεται η επιφάνεια, ενώ όταν ηλιάζεται παίρνει τιμή ανάλογα με τον προσανατολισμό της διαχωριστικής επιφάνειας.     
3. Οι τιμές των συντελεστών α και ε, οι οποίοι δηλώνονται μόνο στην περίπτωση κατά την οποία η διαχωριστική επιφάνεια δέχεται ηλιακή ακτινοβολία>>
.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ!

και u?? Μπαίνει θερμομόνωση στην τοιχοποιία μεταξύ πατάρι και υπόλοιπου καταστήματος?

Link to comment
Share on other sites

Σιγά μην βάζουν. Αν είναι μετά το 2010 (με ΚΕΝΑΚ) τότε ναι.

 

Πάντως μου κάνει εντύπωση που το Κ.Α. θα πάρει σε κάθε περίπτωση τιμή 0,90 για τις σκιάσεις των κατακόρυφων αδιαφανών (πλην αυτών από ορίζοντα που θα είναι ίδιες με του εξεταζόμενου)ακόμα και για τις διαχωριστικές προς μ.θ.χ. Για τα διαφανή, αν υπάρχουν, δεν καταλαβαίνω τι σκιάσεις θα πάρει αν δεν οριστεί ο προσανατολισμός (γωνία γ)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! προχωρώντας ένα πεα καταστήματος με πατάρι μου γεννήθηκε η εξής απορία...ο μη θερμαινόμενος χώρος που όρισα πέρα από τις διαχωριστικές, οι υπόλοιπες επιφάνειες που θα μπορούσα να εισάγω στη καρτέλα μ.θ.χ. έρχονται σε επαφή με θερμαινόμενους χώρους. Άρα δεν εισάγω τίποτα στις αδιαφανείς επιφάνειες??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.