Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φάση Β' Αυθαιρέτων: Προσαρµογές στο σύστηµα δηλώσεων και βεβαιώσεων


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 433
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Manolis gon δεν θα ξεφύγουμε, αλλά θεωρώ πρέπον να προτείνω στους συναδέλφους πως, αντί για το ένα ή και τα δύο χέρια να βάλουμε και τα πόδια, για να τους μουτζώνουμε με τα τέσσερα.

Παραπέμπει σε ζώα, διότι και ως ζωα μας συμπεριφέρονται και ως ζώα ενεργούν....

Link to comment
Share on other sites

Άποψή μου ... τίποτε δεν πρέπει να σκεφτόμαστε για τη φάση Β' αν δεν ξεκαθαρίσει η φάση Α' :

 

http://www.iekemtee.gr/el/ενημέρωση/ελλάδα/3865-ζεστό-χρήμα-στα-δημόσια-ταμεία-από-την-«οριστική-λύση»-για-τα-αυθαίρετα

 

περιμένουμε τις 40; μέρες ... την επ' αόριστο παράταση ... και βλέπουμε ...

 

Μέχρι τότε, έχουμε χρόνο να περάσουμε ... καλές γιορτές !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα, έχω μερικές απορίες...

1)ο μηχανικός πρέπει να ανεβάσει μέχρι τον Ιούνιο τα στοιχεία που έχει online και μετά βγαίνει η τελική βεβαίωση?αν θέλει ο πελάτης να έχει μια βεβαίωση πιο πριν τι κάνω?

2)οι κατόψεις μπορούν να ανέβουν και σκιτσαρισμένες πάνω στο παλιό σχέδιο ή κάνετε πάντα καινούργιες? και αν σκιτσάρω στο πελάτη δίνω την κάτοψη με σκίτσο πάνω, πόσο καλό θα του φανεί αυτό, θα νομίζει ότι το έκανα γιατί βαριέμαι.

3)δέχονται φωτογραφίες τελικά ή μόνο σκαναρισμένα σχέδια?

Link to comment
Share on other sites

1) Οι δύο διαδικασίες είναι ανεξάρτητες. Μπορείς να περαιώσεις την δήλωση και να δώσεις βεβαίωση, άσχετα εάν έχεις ανεβάσει τα απαιτούμενα έγγραφα. Φυσικά εξυπακούεται ότι έχεις προσδιορίσει επακριβώς την κατάσταση και δεν πρόκειται κατά την υποβολή να ανακαλύψεις κάτι που είχες ξεχάσει.

2) Στο σύστημα ανεβάζω, γενικά, σκαναρισμένα τα σχέδια της αδείας με χειρόγραφα αποτυπωμένες τις σημειώσεις και υπογραφή μου. Ωστόσο, εάν το αποτέλεσμα δεν είναι ευκρινές ή σαφές, είτε επεμβαίνω ηλεκτρονικά στο σχέδιο, είτε ετοιμάζω συνοδευτικά καινούριο. Για τον πελάτη/συμβολαιογράφο εργάζομαι ανάλογα με την περίπτωση. Ένας ημιυπαίθριος που έχει κλείσει φαίνεται και σε ένα διορθωμένο σχέδιο. Ένα υπόγειο που άλλαξε σε κατοικία θέλει καιν κάτοψη. Το νέο αυτό σχέδιο, όμως, δεν το ανεβάζω απαραίτητα στο σύστημα, αφού δεν απαιτείται.

3) Οι οδηγίες λένε πως μπορείς να εισάγεις τα έγγραφα με οποιονδήποτε τρόπο, αρκεί να είναι ευκρινή και (θα προσθέσω εγώ) αναλλοίωτα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ.. και η βεβαίωση που δίνω είναι το χαρτί που εκτυπώνω από πάνω δεξιά στο σύστημα, δίπλα από τον υπολογισμό προστίμου,δεν υπάρχει κάποιο άλλο?με αυτό δηλαδή μπορεί να κάνει μεταβίβαση ή όποια πράξη θέλει, αρκεί να λέει ότι έχει εξοφληθεί το παράβολο και το 30% του προστίμου

 

κάτι ακόμα αν έχω δηλώσει και αποπληρώσει το παράβολο, μέχρι πότε πρέπει να πληρώσω την πρώτη δόση, γιατί έχω πελάτες που αδυνατούν να πληρώσουν και δεν τους περνάω σε προσωρινή φάση για αυτό το λόγο?

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Αυτό το χαρτί είναι η βεβαίωση περαίωσης της δήλωσης και είναι και αυτή προσκομισθέα σε μία μεταβίβαση.

Η βεβαίωση μεταβίβασης βρίσκεται στα πρόσθετα στοιχεία, πάνω από την ημερ. αυτοψίας. Σήμερα, η δημιουργία της ενεργοποιείται μόνο μετά την περαίωση (δηλ. εξόφληση προστίμου) της δήλωσης, συνεπώς αν βρίσκεσαι σε πληρωμή του 30% δεν μπορείς να την εκδόσεις. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι μία νέα, κενή δήλωση 4014, συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία και κατάλληλα την ΤΕ σχετικά με τη σύνδεση του ακινήτου με την άλλη σου δήλωση, χωρίς ΦΚ, να την υποβάλλεις και να επιλέξεις τον σωστό τύπο εξαγόμενης βεβαίωσης (έχεις 3 επιλογές, εσύ θέλεις αυτήν με τις εξαιρούμενες αυθαίρετες κατασκευές). Στην πίσω σελίδα της βεβαίωσης αυτής θα συμπληρώσεις κείμενο στο οποίο θα αναφέρεις τα σχετικά με την απεραίωτη ρύθμιση. Συνεννοήσου με τον συμβ/φο για κάποιες λεπτομέρειες που θα θέλει και ενημέρωσέ τον ότι ο μοναδικός αριθμός ακινήτου που αναγράφεται στη βεβαίωση που θα του δώσεις τώρα είναι διαφορετικός από αυτόν της δήλωσης ρύθμισης και της βεβαίωσης που θα του δώσεις στο μέλλον (διότι είναι μοναδικός της βεβαίωσης και όχι του ακινήτου).

 

Μπορείς να κάνεις υποβολή σε αρχική υποβολή μέχρι την τελευταία μέρα διορίας του 4014. Η πρώτη δόση ή εφάπαξ εξόφληση θα μπορεί να γίνει ένα μήνα μετά.

Edited by sagiasd
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.