Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρολογική εγκατάσταση =συναρμολόγηση ηλεκτρολογικού υλικού?


Symeonis

Recommended Posts

Κατασκευαστής φωτοβολταϊκού σταθμού από τη μία χρεώνει με τιμολόγιο ένα ποσό για " ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ " και αφετέρου χρεώνει με άλλο τιμολόγιο ένα άλλο ποσό για " ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ( ΠΙΝΑΚΕΣ -ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΤΛ. ) ".

 

Ο πελάτης ισχυρίζεται ότι τάχα ο κατασκευαστής πάει να του τη φέρει , αφού τον χρεώνει διπλά για το ίδιο πράγμα.

 

Υπάρχει περίπτωση να έχει δίκιο ? Θα ήταν εύκολο κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με το νόημα εκάστου όρου ?

Link to comment
Share on other sites

Εκδόθηκαν δύο χωριστά τιμολόγια ως εξής :

 

1ο τιμολόγιο : για ηλεκτρολογική εγκακάσταση στο Φ/Β πάρκο , ποσό 615 Ευρώ ( συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

 

2ο τιμολόγιο : για πάσσαλους και πασσαλόμπηξη , σύστημα τηλεπαρακολούθησης , εργασίες εγκατάστασης βάσεων , τοποθέτηση Φ/Β πλαισίων και αντιστροφέων, συναρμολόγηση ηλεκτρολογικού υλικού (πίνακες -καλώδια κτλ. ), τοποθέτηση γείωσης στις βάσεις, ποσό κατ'αποκοπή 7.232,4 ( συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ).

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατέχω από ηλεκτρολογικά αλλά η πρώτη μου σκέψη θα ήταν ποια είναι η άποψη του ίδιου του ηλεκτρολόγου? Τον ρώτησε ο πελάτης σας? Και εν πάσει περιπτώσει στην ελεύθερη αγορά που ζούμε όλα αυτά είναι θέμα συμφωνίας...

Link to comment
Share on other sites

H συμφωνία ήταν άτυπη. Η -ανυπόγραφη- γραπτή οικονομική προσφορά που έχει παραδοθεί στον πελάτη προβλέπει μεν υλικά και εργασίες καθώς και την αξία τους , πλην όμως τα υλικά και οι εργασίες που προβλέπονται στην προσφορά δεν αντιστοιχούν επ'ακριβώς στα υλικά και στις εργασίες που αναφέρονται στα τιμολόγια. Το συνολικό ποσό της προσφοράς ταυτίζεται σχεδόν με το συνολικό ποσό των τιμολογίων.

 

Γιάννη , ο πελάτης ούτε καν γνώρισε τον ηλεκτρολόγο... Το μόνο ίχνος που του άφησε ο ηλεκτρολόγος είναι το σχετικό τιμολόγιο ( ηλεκτρολογική εγκατάσταση -615 Ευρώ ) , το οποίο και παρεδόθη στον πελάτη διαμέσω του κατασκευαστή .

 

Η ελεύθερη αγορά καταλείπει μεγάλα περιθώρια ελευθερίας στους συμβαλλομένους , πάντως , θα συμφωνήσεις μαζί μου νομίζω , ότι δεν νομιμοποιεί να χρεώνονται οι υπηρεσίες ενός επαγγελματία δύο φορές, έστω κι αν η χρέωση τη δεύτερη φορά λαμβάνει διαφορετικό όνομα.

Link to comment
Share on other sites

Το συνολικό ποσό της προσφοράς ταυτίζεται σχεδόν με το συνολικό ποσό των τιμολογίων.

 

Ακόμα δεν έχω καταλάβει που είναι το πρόβλημα!

 

Και ξαναλέω: Γιατί δεν ρωτάτε τον ηλεκτρολόγο ή τέλος πάντων τον κατασκευαστή που σας έδωσε τα τιμολόγια?

 

edit: ckiriako, τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται!

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Το συνολικό ποσό της προσφοράς ταυτίζεται σχεδόν με το συνολικό ποσό των τιμολογίων.

 

 

Οποτε τι ακριβως ψαχνετε να βρειτε? Ακομα δεν καταλαβα

edit: δεν ειδα το ιδιο ακριβως μηνυμα του Γιαννη

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Έπρεπε μάλλον να γίνω πιο αναλυτικός εξαρχής. Ο πελάτης είχε πάρε-δώσε με τον κατασκευαστή . Την οικονομική προσφορά έφτιαξε ο κατασκευαστής. Σε εκτέλεση του έργου 1) ο κατασκευαστής παρέσχε εργασίες και προμήθευσε υλικά , κόβοντας τιμολόγια έργου και πώλησης , αντίστοιχα , 2) έτερος προμηθευτής χορήγησε υλικά , κόβοντας αντίστοιχο τιμολόγιο και 3) ο ηλεκτρολόγος έκανε την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, κόβοντας σχετικό τιμολόγιο για παροχή υπηρεσιών . Το συνολικό ποσό όλων αυτών των τιμολογιών είναι πολύ κοντά στο συνολικό ποσό της οικονομικής προσφοράς . Όμως , ο ηλεκτρολόγος χρέωσε για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση ποσό 615 Ευρώ και συγχρόνως ο κατασκευαστής χρέωσε με το τιμολόγιο έργου ποσό 7232,4 κατ'αποκοπή για τις παραπάνω αναλυτικά περιγραφείσες εργασίες , μεταξύ των οποίων και η συναρμολόγηση ηλεκτρολογικού υλικού (πίνακες -καλώδια κτλ. ) . Εάν λοιπόν ο κατασκευαστής ζητά να πληρωθεί για υπηρεσίες που έγιναν μεν αλλά όχι από τον ίδιον αλλά από τον ηλεκτρολόγο και για τις οποίες μάλιστα έχει ήδη πληρωθεί ο ηλεκτρολόγος , τότε δεν προκύπτει πρόβλημα ?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά κατάλαβα πολύ καλά. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ζητάτε εξηγήσεις από τον ίδιο τον κατασκευαστή αν έχετε απορία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.