Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εκτός σχεδίου απόστασεις κτιρίου από δημοτική οδό


Vasili

Recommended Posts

Ανοίγω ξανά το θέμα, γιατί έτυχε να με ενδιαφέρει και μένα.

 

Θεωρώ πως οι αποστάσεις των κτιρίων από τις οδούς εξαρτόνται από τη θέση της οδού (εντός ή εκτός σχεδίου). Οπότε η ερώτηση διαμορφώνεται: "Ποια είναι η απόσταση από το όριο της ιδιοκτησίας με εντός σχεδίου κοινόχρηστο χώρο/οδό;"

 

Πρακτικά τι κάνουμε όταν το γήπεδο είναι εκτός σχεδίου αλλά έχει πρόσωπο σε εντός σχεδίου δρόμο;

Link to comment
Share on other sites

Τηρούμε τις κατά περίπτωση εκτός σχεδίου αποστάσεις, θεωρουμένου του δρόμου ως όριο.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, δεν είναι αυτός των παρεκκλίσεων.

Link to comment
Share on other sites

Η περίπτωσή μου είναι εντός ζώνης, (2 στρ. 5μ. πλάγιο όριο κλπ). Ο δρόμος δεν είναι Εθνικό δίκτυο για τις άλλες παρεκλίσεις, άρα δεν έχω την υποχρέωση να φύγω πίσω 15-20μ. (τι θα ίσχυε στην περίπτωση δημοτικής οδού που ενώνει πόλεις). Στα εκτός σχεδίου ξέρω ότι τηρούμε στην περίπτωσή μου, 5μ. από πλάγια όρια και θεωρούμε και πλάγιο όριο και το σύνορο με μη εγκεκριμένο δρόμο.

Στην περίπτωσή μου βλέπω ότι από μία πλευρά το γήπεδό μου περιβάλλεται από κοινόχρηστο χώρο της πόλης, κατά το πώς περιγράφεται στο άρθρο 8 1.α. του ΝΟΚ και θεωρώ την γραμμή ορίου της έκτασης του σχεδίου πόλεως ως ρυμοτομική.

Επίσης βλέπω ότι στην παράγραφο 3 η οποία περιγράφει ακόμη ακριβέστερα την περίπτωσή μου, γήπεδο εκτός σχεδίου με πρόσωπο σε δρόμο που έχει ειδικούς όρους δόμησης (οι όροι δόμησης που αφορούν αποκλειστικά τμήμα του οικισμού, θεωρούνται ειδικοί; - αυτό καταλαβαίνω από την διατύπωση της παραγράφου).

Κατά αυτή την παράγραφο, τμήμα που έχει εμβαδό ίσο με τον κανόνα της περιοχής, χτίζω σαν εντός σχεδίου (ακουμπάω στην ρυμοτομική/οικοδομική εφόσον ταυτίζονται). Στην περίπτωση που στους τοπικούς όρους δόμησης δεν τροποποιείται η θέση του κτιρίου από τους γενικούς, χρησιμοποιώ τους γενικούς; Στους γενικούς κανόνες (άρθρο 13 - θέση κτιρίου) γίνεται αναφορά αποστάσεων μόνο από άλλες ιδιοκτησίες και όχι από τον κοινόχρηστο χώρο.

 

Δεν βλέπω το λόγο αφού το συγκεκριμένο άρθρο πρακτικά φωτογραφίζει το γήπεδό μου, να μην κολλήσω στην Ρ.Γ./Ο.Γ. από την μία πλευρά. Από τις άλλες πλευρές θα φύγω πίσω 5μ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.