Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εισφορές ΤΣΜΕΔΕ


GIANNIS9480

Recommended Posts

Ας μη ξεχναμε ομως και το ´τυρακϊ...

 

Δηλαδη καποιος ΕΕ αιτειται...( αν εχει και τις υπολοιπες προυποθεσεις), για να φορολογηθει σαν μισθωτος....

 

Αν για καποιο λογο δεν θελεις να φορολογηθεις σαν μισθωτος ειναι πανευκολο να το αποφυγεις νομιμοτατα.

 

Κοβεις στν γιαγια σου χωρις συμβαση, μια Απυ 5€ για ελεγχο του θερμοσιφωνα και καθαρισες....

Πολύ σωστά αλλα για πιο λόγο να μην θέλεις να φορολογηθεις σαν μισθωτός αφού τα κριτήρια είναι καλύτερα; Στην περίπτωση μου βλέπω τρελή διαφορά κατα αν κόψω μια ΑΠΥ και φορολογηθώ σαν ΕΕ...

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ... ισως δεν θα θέλει ο εργοδότητς σου !!!! ... κι εσύ τι θα κάνεις ... θα τον καρφωσεις με την Υπ. Δηλ. του νόμου ... και μετά τι ...

 

 

Επίσης:

Δες και το παράκατω για άνω πενταετίας:

Σαν Ε.Ε. για φορολογητέο 20.000 ετήσιο π.χ. θα ασφαλισθείς με 436,31€ το μήνα (τουλάχιστον μέχρι 31/12/2020 ... μετα βλέπουμε ... οπότε πάει στα 642,50€). Επίσης δεν θα αποτελει η διαφορά (642,50 μείον 436,31€) ασφαλιστική οφειλή.

[Στην περίπτωση αυτή το ασφαλιστέο σου θα είναι μειωμένο σε 13.796,51€ και όχι 20.000€.]

 

Σαν μισθωτός μηχανικός δεν έχεις μειωμένο ασφαλιστέο και θα έχεις εσύ εισφορές 292,84€ και ο εργοδότης σου 356,33€ άρα συνολικά = 649,17€ που ... προφανώς ... πάλι εσύ θα τα επιβαρυνθείς ... έμμεσα... αφού κατά πάσα πιθανότητα θα .. βρει τρόπο ... να στα αφαιρέσει ...

 

Οπότε ....

 

 

Αρα το τυρακι ειναι προαιρετικό αν θες να το δοκιμασεις.

Γιατι και πιο κατω αν το δοκιμασεις και το δωσεις στον αντισυμβαλλομενο και δεν του αρεσει ... σε οδηγει να το δωσεις στεγνά.

Θαυμάζω γενικα την ελληνική γλωσσα στην εγκυκλιο.

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

 

 

δηλαδη πώς να το δωσεις στεγνα ?

 

Μάλλον ξέχασα να βάλλω το "ν" στο λεκτικό "το" και ίσως δεν έγινα κατανοητός.

 

Δίνεις στεγνότατα τον εργοδότη, δες στο άρθρο 4 την δεύτερη παράγραφο.

 

"Στην περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος [εταιρεία] δεν υποβάλει ΑΠΔ, προκειμένου ο παρέχων σε αυτόν υπηρεσίες ασφαλισμένος [μηχανικός] να υπαχθεί στην οικεία ρύθμιση, ο εν λόγω ασφαλισμένος [μηχανικός] οφείλει να υποβάλει στον ΕΦΚΑ υπεύθυνη δήλωση περί πλήρωσης των νόμιμων προϋποθέσεων, όπως αυτές περιγράφονται ως άνω, δηλώνοντας ταυτόχρονα το ΑΦΜ του/των αντισυμβαλλομένου/ων του και προσκομίζοντας τυχόν άλλα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσής του [αρα καρφώνει τον εργοδοτη]. "

 

και μετά λίγο παρακάτω στην εγκύκλιο ... ο ΕΦΚΑ το κοινοποιεί στον εργοδότη ... και μετα ο εργοδότης υποβάλλει αντιρρήσεις ...

και μετα΄να δεις χαρά ο εργοδότης !!!! και μετά να δεις χαρά εσύ !!!!

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Διευκρινίζουν για ποια ΔΠΥ καποιος θεωρειται ως μισθωτος?

λενε για 1-2 εργοδοτες φυσικα και νομικα πρόσωπα, αλλα διευκρινίζουν εαν αυτο περιλαμβάνει ΠΕΑ κτλ?

εαν μια επιχειρηση σε βαλει να βγαλεις αδεια δομησης, να κατασκευασεις τους επαγγελματικους χωρους κτλ και ειναι ο μοναδικος σου εργοδοτης, θα θεωρεισαι ως μισθωτο

 

εαν εχεις υπογραφεις συμβασεις για δημοσια εργα με τον ιδιο φορεα καθ'ολη την διαρκεια του χρονου και αυτος αποτελει τον μοναδικο εργοδοτη σου και συντρεχουν οι αλλες προυποθεσεις να εισαι μισθωτος (πχ εχεις ως γραφειο την οικια) τοτε το δημοσιο θα πληρωσει τις εισφορες σου?

Link to comment
Share on other sites

Ο διαχωρισμός γίνεται μόνο στο πλήθος των εργοδοτών.

Και δεν νομίζω ποτέ να βγάλουν κάτι σχετικό με διαχωρισμό αναφορικά στην αιτιολόγηση που αναγράφουμε στο παραστατικό. Εϊναι πρακτικά μη εφικτό.

Μην ξεχνάς ότι ο νόμος και η εγκύκλιος δεν αφορά μόνο μηχανικούς. Αλλά και αν αφορούσε μηχανικούς πάλι δεν θα ήταν εφικτό.

 

edit: Από την άλλη, τώρα το κατά πόσο αν μοναδικός εργοδότης σου είναι ο ΕΦΚΑ ... σε μελλοντική δημοπρασία !!!, αν ο  ΕΦΚΑ θα σου πληρώσει τις εισφορές !!!  είναι ένα θέμα !!!!

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

και πώς θα ξερουν εαν τα εσοδα αφορουν εργασια μηχανικου ωστε να την "φορολογησουν" με 38% και οχι καποια αλλη οποιαδηποτε εργασια για να την φορολογησουν με 27% ?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

θελω να πω ότι ως μηχανικοι θα φορολογουμαστε με 38% πχ για ΔΠΥ για αδεια δομησης

 

εαν ομως καποιος ειναι και μελος σε εταιρεια που εχει εμπορικη δραστηριοτητα πχ εμποριο δομικων υλικων,

τοτε δεν μπορει να "φορολογηθει" με 38% το μερισμα του απο την εταιρεια, αλλα με 27% ?

 

εαν η εταιρεια ειναι κατασκευαστικη, πχ ανεγεργση πολυκατοικιων, παλι θα θεωρηθει ως εμπορικη και αρα θα φορολογηθει το μερισμα του με 27% ?

 

εαν ομως η εταιρεια ειναι και ΕΔΕ, τοτε θα θεωρηθει ως εργασια μηχανικου και το μερισμα θα φορολογηθει με 38% ?

 

και εαν η εταιρεια εχει εσοδα απο ολες τις ανωτερω δραστηριοτητες, πώς θα ξεχωρισουν ποια εσοδα θα "φορολογηθουν" με 27% και ποια με 38% ?

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, πλέον είτε θα φορολογηθεις σαν μισθωτός και παράλληλα θα ασφαλιστεις σαν μισθωτός (έστω και αν αναγκαστικά ο εργοδότης θα πρέπει να πληρώνει ένα μέρος των εισφορών), είτε θα φορολογηθεις σαν ΕΕ και θα πληρώνεις τις εισφορές όλες μόνος σου σωστά; Όποτε η κανεις τον κινέζο και πηγαίνεις σαν ΕΕ άσχετα αν έχεις έναν και μόνο εργοδότη (αλήθεια αυτό πως μπορεί να γίνει αν δεν κόψεις έστω και μια ΑΠΥ στον βρόντο;) η αν θέλεις ντε και καλά να πας μισθωτός μπλοκάκιας όπως θα έπρεπε θα έρθεις σε κόντρα με τον εργοδότη που είτε θα σου μειώσει τα καθαρά είτε θα σε στείλει σπίτι σου αν το παρατραβηξεις σωστά πάλι;

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν μην γράφεις φορολογησουν είτε φορολογησουν με εισαγωγικά γιατι μπερδευει.

 

Τι να πω για το ερώτημά σου ... ξέρω 'γω.... ίσως μέσω των ΚΑΔ να κάνουν κάποια αντιστοιχία ... ίσως τα αντιστοιχήσεις εσύ σε κάποια φόρμα στο τέλος του έτους ... δεν ξέρω ...

ή αν πάς ως μισθωτός κάποια επιλογή στην ΑΠΔ και ανάλογη στο αίτημα που θα υποβάλλεις ... τι νά πω ... 

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, πλέον είτε θα φορολογηθεις σαν μισθωτός και παράλληλα θα ασφαλιστεις σαν μισθωτός (έστω και αν αναγκαστικά ο εργοδότης θα πρέπει να πληρώνει ένα μέρος των εισφορών), είτε θα φορολογηθεις σαν ΕΕ και θα πληρώνεις τις εισφορές όλες μόνος σου σωστά; Όποτε η κανεις τον κινέζο και πηγαίνεις σαν ΕΕ άσχετα αν έχεις έναν και μόνο εργοδότη (αλήθεια αυτό πως μπορεί να γίνει αν δεν κόψεις έστω και μια ΑΠΥ στον βρόντο ;) η αν θέλεις ντε και καλά να πας μισθωτός μπλοκάκιας όπως θα έπρεπε θα έρθεις σε κόντρα με τον εργοδότη που είτε θα σου μειώσει τα καθαρά είτε θα σε στείλει σπίτι σου αν το παρατραβηξεις σωστά πάλι;

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

 

Μην μπερδεύεις το φορολογικό με το ασφαλιστικό.

 

Και στις δύο περιπτώσεις έχεις την ιδιότητα του ελ. επαγγ.

 

Αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις φορολογικά αντιμετωπίζεσαι ως μισθωτός και υπό άλλες-διαφορετικές συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφαλιστικά αντιμετωπίζεσαι ως μισθωτός.

 

Π.χ. με την ιδιότητά σου ως ελ. επαγγ. υπάρχει περίπτωση φορολογικά (αν συντρέχουν οι προυποθέσεις του ΚΦΕ) τότε υποχρεωτικά αντιμετωπιζεσαι ως μισθωτός και υπό άλλες προυποθέσεις (που απ' ότι καταλαβάινω από το άρθρο 4 της ασφαλιστικής εγκυκλίου, είναι δυνητικές) ασφαλιστικά αντιμετωπίζεσαι είτε ως μισθωτός είτε ως μη μισθωτός.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.