Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χρήση κτιρίου


spyrosanagn

Recommended Posts

Η αποθήκη θα πρέπει να εξεταστεί κανονικά σαν μ.θ.χ. με πλήρη περιγραφή της, αν μιλάμε για μονοκατοικία-ολόκληρο κτήριο.

 

Στάλθηκε από το GT-I8260 μου

Βασικά αυτό είναι που με μπερδεύει λίγο. Δε μου έχει τύχει απλά το σκεφτόμουν. Δηλαδή αν η αποθήκη είναι άλλου ιδιοκτήτη στο ισόγειο, είναι πάλι μονοκατοικία; Η αν ας πουμε έγινε η αποθήκη με μια άδεια και μετά έγινε με προσθήκη ο όροφος κατοικία. Δεν είναι πολυκατοικία λόγω των πολλών χρήσεων, και ας είναι ενός ιδιοκτήτη; Έχω μπερδευτεί με αυτό λίγο με τις χρήσεις...

 

Κατά την άποψη μου θα ήταν διώρφο κτήριο με Ισόγειο κατάστημα (ή γραφείο ή αποθήκη ή ...) και 'Α όροφο κατοικία, με την καθ' αυτού έννοια δεν δεν είναι μονκατοικία, διότι υπάρχουν 2 κύριες χρήσεις στο κτήριο.

Μονοκατοικία υπάρχει στη περίπτωση μια κύριας χρήσης στο κτήριο, αυτής με κατοικία σε ένα ή 2 (ή και 3 επίπεδα) και ενδεχομένως να υπάρχει και υπόγειο το οποίο όμως λογίζεται ως βοηθητικός χώρος.

Κάπως έτσι το έβλεπα και εγώ να σου πω την αλήθεια

 

Edit. Και μιας και το έφερε η κουβέντα για να κάνουμε την παραδοχή για το U/2 πρέπει να έχουμε τμήμα κτιρίου που να έρχεται σε επαφή με μθχ που να επικοινωνεί και με αλλά σημεία του εν λόγω κτιρίου; Τα λέω καλά;

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by Fade2Black
Link to comment
Share on other sites

Edit. Και μιας και το έφερε η κουβέντα για να κάνουμε την παραδοχή για το U/2 πρέπει να έχουμε τμήμα κτιρίου που να έρχεται σε επαφή με μθχ που να επικοινωνεί και με αλλά σημεία του εν λόγω κτιρίου; Τα λέω καλά; Ναι ... αλλά δεν είναι απαραίτητο να επικοινωνεί με άλλους χώρους, μπορεί να συμβαίνει και σε μια μόνο επιφάνεια του εξεταζόμενου χώρου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ!

 

Βασικά για να το ολοκληρώσω στο μυαλό μου... Στην παραπάνω περίπτωση δηλαδή οροφοδιαμέρισμα στον πρώτο με εσωτερικό κλιμακοστάσιο και αποθήκη μθχ από κάτω με διαφορετικη είσοδο, ο μθχ πρέπει να περιγράφει ή μπορεί να γίνει η παραδοχή;

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by Fade2Black
Link to comment
Share on other sites

@dib & Fade2Black

Για την περίπτωση, οροφοδιαμέρισμα (ένα μόνο) στον Α' όροφο ή σε συνέχεια στο ίδιο επίπεδο με την αποθήκη (ισόγειο κτίσμα δηλαδή) -του ίδιου ή διαφορετικού ιδιοκτήτη δεν έχει διαφορά καθώς αποτελούν οριζόντιες ιδιοκτησίες- όπως το καταλαβαίνω, δεν αποτελεί κτήριο πολλαπλών χρήσεων χρήσεις κατά ΚΕΝΑΚ. Με το σκεπτικό ότι οι αποθήκες δεν εμπίπτουν στον ΚΕΝΑΚ.

 

@Fade2Black

Σχετικά με αυτό που ρωτάς στο επάνω μήνυμα, δεν καταλαβαίνω το εσωτρικό κλιμακοστάσιο. Αν εννοείς απλώς κλειστό κλιμακοστάσιο, και χρήση αποθήκη για το ισόγειο, τότε θα έχεις, μονοκατοικία και δεν παίζει η απλοποιητική παραδοχή, παρά έχεις έναν μεγάλο μ.θ.χ.που θα αποτελείται από την αποθήκη και το κλιμακοστάσιο.

Αν η χρήση του ισογείου, εμπίπτει στον ΚΕΝΑΚ, τότε μπορείς να κάνεις χρήση της απλοποιητικής σχέσης, για τον μ.θ.χ. που αποτελεί το κλειστό κλιμακοστάσιο, θεωρώντας τμήμα κτηρίου ή κτηριακή μονάδα, όπως την λένε.

Το ίδιο και αν έχεις αποθήκη στο ισόγειο, επαφή αυτής με ένα εκ των οροφοδιαμερισμάτων (ή γραφείων ή καταστημάτων) του ορόφου (αν έχει περισσότερα από ένα) και ένα κλειστό κλιμακοστάσιο που εφάπτεται τόσο με την αποθήκη όσο και με τις χρήσεις του ορόφου. Εδώ έχεις την περίπτωση που ανέφερες παραπάνω, δηλαδή το:

 

Edit. Και μιας και το έφερε η κουβέντα για να κάνουμε την παραδοχή για το U/2 πρέπει να έχουμε τμήμα κτιρίου που να έρχεται σε επαφή με μθχ που να επικοινωνεί και με αλλά σημεία του εν λόγω κτιρίου; Τα λέω καλά;

Ο ένας μ.θ.χ. (αποθήκη) συνορεύει με μια από τις (ίδιες εδώ) χρήσεις του ορόφου, ο άλλος (κλιμ/σιο) και με τις δύο και ο ενιαίος (αποθήκη + κλιμ/σιο) επίσης και με τις δύο. Γι' αυτόν λοιπόν τον ενιαίο -> U/2 για διαχωριστικούς τοίχους και δάπεδο και πλήρη σκίαση αυτών.

Link to comment
Share on other sites

Πάνο σήμερα είδα ολοκληρωμένα τις απαντήσεις σου και σε ευχαριστώ πολύ. Ομολογώ ότι μπήκα σε σκέψεις. 

 

Από τη μία αυτό ότι η αποθήκη δεν εμπίπτει στις χρήσεις που απαιτούν ΚΕΝΑΚ δεν το είχα σκεφτεί ότι μπορεί να παίζει ρόλο, αλλά φαίνεται λογικό.

 

Από την άλλη εντελώς απλοποιητικά σκεφτόμουν πάντα ότι ένα σπίτι πάνω από ένα χώρο που είναι κάποιου άλλου (είτε είναι αποθήκη είτε κατάστημα) δεν μπορεί να έχει χρήση μονοκατοικία, γιατί στο εν λόγω κτίριο υπάρχουν πάνω από ένας ιδιοκτήτης, και τη μονοκατοικία τη σκεφτόμουν ως κτίριο που έχει να κάνει μόνο ένα άτομο. Τελείως απλουστευτικό ξέρω, αλλά κάπως έτσι προσπαθούσα να το ερμηνεύσω.

 

ps. Με την έννοια εσωτερικό κλιμακοστάσιο εννοούσα κλιμακοστάσιο εντός του σπιτιού, όπως ήταν κατα βάση αρκετά παλιά σπίτια που έχω δει: να μπαίνεις δηλ από πόρτα στο ισόγειο, κατευθείαν σκάλες και πάνω κατευθείαν σπίτι χωρίς εξώπορτα, το κλιμακοστάσιο δηλ να είναι μέρος του σπιτιού-θερμαινόμενου χώρου

Link to comment
Share on other sites

OK, για το κλιμακοστάσιο, κατανοητό. Οπότε μονοκατοικία και περιγραφή καταχώρηση του ισόγειου μ.θ.χ. δηλαδή της αποθήκης.

Ο Κ.Εν.Α.Κ. δεν παίρνει υπόψη ιδιοκτησίες αλλά χρήσεις. Ένας μ.θ.χ. και μια χρήση κατοικία -> καταχώρηση του μ.θ.χ.

Αν είχες παραπάνω από μια χρήσεις, που εμπίπτουν στο πεδίο του ΚΕΝΑΚ-> απλοποιητική παραδοχή.

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα έχεις δίκιο. Οπότε στην ταμπέλα χρήση κτιρίου στην πρώτη περίπτωση (οροφοδιαμέρισμα και αποθήκη στο ισόγειο) γράφω μονοκατοικία, ενώ στη δεύτερη (οροφοδιαμέρισμα και κατάστημα) γράφω πολυκατοικία έτσι;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.στο θεμα των θερινών ενοικιαζόμενων δωματίων έχουμε καταλήξει ως προς τη χρήση τι βαζουμε?

Link to comment
Share on other sites

Αν θες δες εδώ κι εδώ. Ρώτα με e-mail και την ΕΥΕΠΕΝ κι ό,τι σου πουν, αν πουν. Αν δεν έχουν καταλήξει αυτοί πως να έχουμε καταλήξει εμείς;

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.