Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

καλησπέρα συνάδελφοι,

πρόκειται να βγάλω άδεια δόμησης για ισόγειο προκατασκευασμένο κτίσμα (με χρήση κατάστημα, συγκεκριμένα μάντρα αυτοκινήτων) σε γωνιακό οικόπεδο. Προβλέπεται στον ένα δρόμο παρόδια στοά πλ. 4μ. Το κτίσμα μου θα τοποθετηθεί στην άλλη πλευρά του οικοπέδου και δε θα έχουν καμμία επαφή οι όψεις μου με την στοά, υπάρχει κάποιος τρόπος να απαλλαγώ από την κατασκευή για την οριοθέτηση της στοάς;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Kαλησπέρα συνάδελφοι, 

θα ήθελα να διευκρινίσω το εξής, δε ξέρω εάν υπάρχει πιο κατάλληλο thread αφού δε βρήκα γενικό για εξώστες : 

 

σχετικά με την αναφορά στο πόσο μπορούν να προεξέχουν οι εξώστες της οικοδομικής στο 1/10 Π

το Π ορίζεται ως η απόσταση μεταξύ οικοδομικών ή η απόσταση μεταξύ ρυμοτομικών δηλαδή το κανονικό πλάτος δρόμου?

 

διότι στον ΓΟΚ 2000 αρθρο 10 μιλούσαμε για οικοδομικές. Στο ΝΟΚ υπάρχει αυτή η αναφορά Π, η οποία δε διευκρινίζεται εάν είναι το γενικά οριζόμενο στο άρθρο 2 πλάτος οδού ή κάτι  πιο ειδικό.

 

Εάν ισχύει αυτό μιλάμε για @@@ αφού δημιουργεί διαφορετικούς εξώστες σε περίπτωση προσθηκών κλπ. Αντίστοιχα και στο ιδεατό. Παρέμειναν δηλαδή ως αριθμητικοί ορισμοί τα 1/10Π  και το 1,5Π αντίστοιχα, αλλά άλλαξε το Π!

 

ΥΓ τώρα είδα στα σχήματα επεξήγησης ότι θεωρεί το Π για το ιδεατό ως απόσταση οικοδομικών! θα μας τρελάνουν τελικά τι ισχύει??

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα.

 

Προσθήκη λειτουργικώς εξαρτημένου χώρου (επιπλέον γραφείο σε κτίριο γραφείων ή επιπλέον δωμάτιο σε κατοικία) αποτελεί "νέο κτίριο", κατά την έννοια του άρθρου 26;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα
Ξέρει κανείς τι γίνεται με το άρθρο 10 του ΝΟΚ (κίνητρα)
έχει ανασταλεί η παραγρ 1 (περιπτώσεις α’ β’ γ’ δ’ ) για
αύξηση του ΣΔ με μείωση της κάλυψης από την ισχύ του Ν4495/17
καθ όσον στο άρθρο 78 αυτού ορίζει ότι η αύξηση του ΣΔ θα εξασφαλίζεται
με έκδοση Τίτλου Εισφοράς Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου (Ε.Π.Ι) και αντιστοίχηση του με τίτλο μεταφοράς συντελεστή δόμησης μέσω της τράπεζας δικαιωμάτων δόμησης κ κοινοχρήστων
χώρων .
Όμως στο άρθρο 69 παρ 3 απαιτείται υπουργική απόφαση για τις προϋποθέσεις
-δικαιολογητικά –διαδικασία για έκδοση Ε.Π.Ι καθώς επίσης στο άρθρο 67 παρ 5
η τράπεζα δικαιωμάτων δόμησης κ κοινοχρήστων χώρων εκκινεί την λειτουργία της
με ΚΥΑ υπουργική απόφαση.
1) ΠΩΣ εφαρμόζεται το άρθρο 10 για έκδοση άδειας αφού απ όσο ξέρω
δεν έχουν βγει οι παραπάνω υπουργικές αποφάσεις
2) Τι γίνεται με τις περιπτώσεις που έχουν πάρει έγκριση από ΣΑ και δεν πρόλαβαν να καταθέσουν για έγκριση-άδεια δόμησης?
ΜΗΠΩΣ θα έπρεπε να προβλεφτεί κάτι αντίστοιχο με την διαδικασία της ηλεκτρονικής
Υποβολής των αδειών με τα προϊσχύοντα του 4095/17
ευχαριστώ

 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλημέρα σας,

Για να καταλάβω δηλαδή, επειδή το Άρθρο 16, §3 σε καμία περίπτωση δεν θα το ερμήνευα έτσι όπως ειπώθηκε παραπάνω.. αν είχαμε εξώστη εντός του πίσω ορίου Δ, οι διαστάσεις θα προέκυπταν όπως στο παράδειγμα;

 

EKSOSTIS_D.PNG

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Poli_na said:

Καλημέρα σας,

Για να καταλάβω δηλαδή, επειδή το Άρθρο 16, §3 σε καμία περίπτωση δεν θα το ερμήνευα έτσι όπως ειπώθηκε παραπάνω.. αν είχαμε εξώστη εντός του πίσω ορίου Δ, οι διαστάσεις θα προέκυπταν όπως στο παράδειγμα;

 

EKSOSTIS_D.PNG

Όχι . Ο Εξώστης μπορεί να εισέρχεται εντός του Δ/δ με διάσταση 1/4 του Δ/δ .Επομένως από τα όρια του οικοπέδου, το όριο του εξώστη θα απέχει 3/4 Δ/δ.

Αν όμως έστω ότι έχεις Δ=4.00 μ και η όψη του κτιρίου απέχει 5.00 μέτρα από το όριο , τότε μπορείς να έχεις εξώστη με πλάτος (5.00-4.00=1.00 μ ) +( 1/4 x 4.00 = 1.00 μ )= 2.00 μ συνολικά.

Υ.Γ Όταν γίνεται χρήση της εννιαμετρου , το Δ/δ από τα όρια προσαρμόζεται ανάλογα και επομένως προσαρμόζεται και η διάσταση του εξώστη που μπορεί να εισέρχεται εντός της απομειουμενης απόστασης λόγω της χρήσης της εννιαμετρου.

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα, καλή χρονιά.

έχω ένα υφιστάμενο ισόγειο κατοικίας εντός οικισμού και θέλω να προσθέσω όροφο. η υπάρχουσα δόμηση του ισογείου είναι 150μ. και δικαιούμαι αλλα 90τ.μ. δόμησης στον όροφο. στο ισόγειο δεν υπάρχουν Η/Χ. μπορώ να κάνω χρήση του 40% (20% ημιυπαίθριοι και 20% εξώστες) για όλη τη δόμηση των 240τ.μ.   στον όροφο? ή επειδή είναι προσθήκη δικαιούμαι το 40% της νέας δόμησης των 90τ.μ. της προσθήκης? (υπάρχει κάποια σχετική οδηγία, εγκύκλιος γ' αυτό? γιατί στο ΝΟΚ δεν αναφέρει κάτι)

Link to comment
Share on other sites

άρθρο 16

Εξώστες και στεγασμένοι χώροι κτιρίων με τυχόν οριζόντια φέροντα ή κατακόρυφα και οριζόντια αρχιτεκτονικά στοιχεία ή κινητά συστήματα ηλιοπροστασίας ή πέργκολες διατάσσονται ελεύθερα σε οποιαδήποτε όψη και όροφο του κτιρίου. Στην περίπτωση που τα οριζόντια φέροντα ή κατακόρυφα και οριζόντια αρχιτεκτονικά στοιχεία ή κινητά συστήματα ηλιοπροστασίας ή οι πέργκολες στεγάζουν ή περιβάλλουν εξώστη ή δώμα ορόφου που προκύπτει από την υποχώρηση του ορόφου, δύνανται να υπερβαίνουν το μέγιστο πλάτος της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου με την προϋπόθεση ότι δεν υπερβαίνουν το περίγραμμα του εξώστη και των περιορισμών της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου ή του περιγράμματος του παραπάνω δώματος.[ 1] 


 [ 1]Αλλαγές με τον ν.4315/14 (ΦΕΚ 269Α/2014)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.