Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανοίγει η πρώτη ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή


georgor

Recommended Posts

"Κινήσεις επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος και νέες επενδύσεις φέρνει η έναρξη της χρονιάς στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Τα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, όπως επισήμως ονομάζονται τα ελληνικά κολέγια, διεκδικούν πλέον κομμάτι της αγοράς στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, όσο κι αν τα δημόσια πανεπιστήμια συνεχίζουν να τους αμφισβητούν τον χαρακτηρισμό «ανώτατα ιδρύματα».

 

Σε αυτό το κλίμα η πρώτη ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή της χώρας ιδρύθηκε ήδη από το Μητροπολιτικό Κολέγιο - Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, το οποίο λειτουργεί από το 1982 και είναι μέλος του Ομίλου Ακμή. Η σχολή, που θα δεχθεί τους πρώτους φοιτητές της το φθινόπωρο, θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Μαρούσι. Το Μητροπολιτικό Κολέγιο ανοίγει παράλληλα στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις πάντα του Αμαρουσίου, και Σχολή Κινηματογράφου, Θεάτρου και Τηλεόρασης. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια η μοναδική σχολή κινηματογράφου που διέθετε η χώρα ήταν του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Η «πίτα» και η μοιρασιά

 

Με παρόμοιο τρόπο κινούνται και άλλοι επιχειρηματίες στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν ένα μέρος από μια «πίτα» που έχει πολλά κομμάτια. Στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστό, η απόκτηση ενός πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει αξία «χρυσού» για την ελληνική οικογένεια. Το πρόβλημα για τον κάτοχο του, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι να μπορέσει να το αξιοποιήσει και επαγγελματικά. Σ' αυτή την κατεύθυνση δεν αποκλείονται και συγχωνεύσεις ή επεκτάσεις Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης ή, αντίθετα, σε κάποιες περιπτώσεις συρρίκνωση του χώρου, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν πληρούν τις προϋπoθέσεις που ορίζει ο νόμος λειτουργίας τους και κινδυνεύουν να μην ανανεώσουν την άδεια λειτουργίας τους.

 

Πάντως, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Μητροπολιτικού Κολεγίου, ένας επιχειρηματίας για να πετύχει σε αυτόν τον χώρο «πρέπει να έχει τα χωράφια του καθαρισμένα». Το Μητροπολιτικό Κολέγιο είναι Κέντρο αναγνωρισμένο από το υπουργείο Παιδείας και από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης (BAC - British Accreditation Council), ενώ τα προγράμματά του πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει το βρετανικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος, όπως αναφέρουν τα στελέχη του, είναι να προσφέρει στους αποφοίτους του ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Ετσι το κολέγιο ξεκινά το νέο ακαδημαϊκό έτος με μεγάλες επενδύσεις, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και η Ευρώπη στο σύνολό της. «Με γνώμονα ότι το μόνο όπλο στην κρίση και η μόνη διέξοδος για τις νέες γενιές είναι η σωστή παιδεία, απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών με στρατηγικές κινήσεις αιχμής» λέει στο «Βήμα» ο πρόεδρος του Ομίλου Ακμή κ. Ντίνος Ροδόπουλος.

 

Η ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή που θα λειτουργήσει εφέτος στο Μητροπολιτικό Κολέγιο αποτελεί συνεργασία του με το δημόσιο βρετανικό πανεπιστήμιο University of East London. Η Σχολή αυτή θα περιλαμβάνει τμήματα Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, Διαχείρισης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Οι πτέρυγες που θα στεγάσουν τη Σχολή δε μόλις ολοκληρώθηκαν και αποτελούν μια μεγάλη επένδυση καθώς σε 2.000 νέα τ.μ. των εγκαταστάσεών του στο Μαρούσι θα στεγαστούν 1.000 τ.μ. εργαστηρίων και αμφιθεάτρων.

 

Η φοίτηση θα γίνεται στο σύνολό της στην Ελλάδα - γεγονός μεγάλης σημασίας, δεδομένης της αλματώδους αύξησης των διδάκτρων, σε συνδυασμό με το κόστος διαβίωσης στη Βρετανία -, ενώ τα πτυχία απονέμονται απευθείας από το University of East London και είναι αναγνωρισμένα, καθώς δίνουν το δικαίωμα εγγραφής στον αρμόδιο επαγγελματικό φορέα στη Βρετανία.

 

Επικεφαλής, από την άλλη, στη Σχολή Κινηματογράφου, Θεάτρου και Τηλεόρασης που ιδρύει το Μητροπολιτικό Κολέγιο θα είναι ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής. Η Σχολή, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Κολεγίου, θα οδηγεί στην απόκτηση βρετανικού Bachelor και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τμήματα Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής. Θα αποτελούν δε, αναφέρει ο κ. Ροδόπουλος, τον προθάλαμο για μεταπτυχιακές σπουδές σε μεγάλα πανεπιστήμια τεχνών του κόσμου.

«Το Μητροπολιτικό Κολέγιο έχει ως στόχο να αποτελέσει αρωγό και ισχυρό θεμέλιο στη μεγάλη προσπάθεια της αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και να ανταποκριθεί στον μέγιστο βαθμό στις προσδοκίες και στα όνειρα των νέων για την καλύτερη δυνατή ακαδημαϊκή κατάρτιση και για μια επιτυχή επαγγελματική προοπτική» καταλήγει ο ιδιοκτήτης του Ομίλου Ακμή. (Για περισσότερες πληροφορίες: www.amc.edu.gr)

 

 

Επεκτάσεις και προοπτικές

Στην ίδια κατεύθυνση, νέες κινήσεις επέκτασης και ανανέωσης κάνει και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Πρόσφατα μάλιστα κατέκτησε το βραβείο αριστείας EFQM - «Commited to Excellence». Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό κολέγιο που λαμβάνει τη σχετική διάκριση.

 

Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Κέντρου, με το βραβείο «επισφραγίζεται όχι μόνο το υψηλό επίπεδο σπουδών του εκπαιδευτικού ιδρύματος αλλά και η συμβολή του για πρωτοπορία και καινοτομία στην εκπαίδευση».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός του EFQM (European Foundation for Quality Management) είναι παγκόσμιος και διεθνώς αναγνωρισμένος, ενώ στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Η κατάκτηση του βραβείου, αναφέρουν οι εκπρόσωποι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ήταν αποτέλεσμα εντατικής αξιολόγησης σε όλα τα στάδια της επιχειρησιακής και εκπαιδευτικής λειτουργίας, από τον σχεδιασμό της κατάρτισης ως τον βαθμό ικανοποίησης κάθε σπουδαστή, και επιδόθηκε σε μια λαμπρή τελετή παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της εκπαιδευτικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

 

Στην εκδήλωση για τη βράβευσή του παρέστησαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της χώρας κκ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΒΕΑ, Γιάννος Γραμματίδης, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, και Χάρης Οικονομόπουλος, πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

 

Παπαματθαίου Μάρνυ, Χεκίμογλου Αχιλλέας"

 

Με τις υγείες μας...

 

Πηγή: http://www.iekemtee....%BF%CE%BB%CE%AE

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 116
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φτάνουμε σιγά σιγά στο σημείο που δε θα έχουν πληρότητα ούτε οι δημόσιες,οπότε

όσοι πηγαίνουν θα ψάχνουν δουλειά κατευθείαν στο εξωτερικό. Δε βλέπω να

έχουν βιωσιμότητα .

Link to comment
Share on other sites

Aναφέρει "καθώς δίνουν το δικαίωμα εγγραφής στον αρμόδιο επαγγελματικό φορέα στη Βρετανία".

 

Στο Ελλαδιστάν, αναγνωρίζεται το πτυχίο δαύτο;

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν επειδή πηγαίνει γιός φίλου σε αυτό το αρχιτεκτονικής που λειτουργεί από πέρσι .

 

Επιχειρηματικά είναι πανέξυπνοι γιατί ξεκίνησαν με μιά σχολή που δεν απαιτεί ιδιαίτερα εργαστήρια και φέτος που έγιναν γνωστοί κάνουν γενική επίθεση και συνεχή διαφήμιση , αφού το κόστος των σπουδών στην Αγγλία , από 12-15000 τον χρόνο έχει πάει σχεδόν 10000 πάνω .

 

Τα περσινά δίδακτρα ήταν σχετικά οικονομικά , τώρα δεν ξέρω τι ισχύει , αλλά το πτυχίο το παίρνεις από το αγγλικό πανεπιστήμιο , το οποίο διοργανώνει και τις εδώ εξετάσεις και σου δίνει βεβαίωση παρακολούθησης , λένε . Επειδή όμως αυτά ισχύουν από το έτος 1 θα το μάθω φέτος , αφού η σχολή έχει έτος 0 που ουσιαστικά είναι και το κέρδος της επιχείρησης .

 

Οταν τελειώσεις και πάρεις το πτυχίο του πανεπιστημίου , θα πας Αγγλία να δώσεις RIBA I . Δεν ξέρω τι παίζει εκεί , θα μας το πούν οι εξ Αγγλίας .

Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε..

BEng υπόσχονται Civil Engineering and Construction (Πολιτικών Μηχανικών). Αυτοί θα είναι οι νέοι μας συνάδελφοι, διπλωματούχοι ισότιμοι με τους Διπλωματούχους αφού και οι δύο θα έχουνε BEng. σε σχέση με τα κορόιδα τους Πτυχιούχους που έχουν B.Sc. (Hons) = BEng στην Αγγλία (σε θέματα ΕΔ), στη Γερμανία, στη Τασκένδη, αλλά όχι στην ελλάδα..

 

Κριτήρια ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: Απολυτήριο Λυκείου (βασικό), Βασική γνώση της Αγγλικής (I do like to bekam Political Engineer), Όλες οι αιτήσεις εξετάζονται κατά περίπτωση μετά από προσωπική συνέντευξη με τον μπαμπά και με τον Ακαδημαϊκό Σύμβουλου του Κωλ.. Κολλεγίου.

 

Ας δούμε τα μαθήματα τώρα κύριοι:

 

ΕΤΟΣ 0 (πως; ναι οκ): Μαθηματικά Α, Φυσική Α, Επικοινωνία και Πληροφορική, Μαθηματικά Β, Φυσική Β, Εισαγωγή στη Μηχανική (<= επιτέλους!!)

(Εγώ το κορόιδο γιατί είχα 11;)

 

1ο ΕΤΟΣ: Δεξιότητες για Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση στην Πολιτική Μηχανική (Δηλαδή;; Τις δεξιότητες που θα πρέπει να έχει κανείς για να σπουδάσει σε Κωλ.. Κολέγιο; ), Ιδιότητες Υλικών στη Μηχανική, Μαθηματικά και Η/Υ, Μηχανική των Κατασκευών (Τεχνική Μηχανική δηλαδή), Εισαγωγή στην Τοπογραφία, Τεχνολογία Κατασκευών και Μεθοδολογία Μετρήσεων

 

2ο ΕΤΟΣ: Διεπαγγελματική Εκπαίδευση (δηλαδή, πώς να μη φάνε το ξύλο από εμάς τα κορόιδα), Τοπογραφία, Ανάλυση και Μελέτη Δομικών Στοιχείων (Στατική Ι), Γεωτεχνική, Μαθηματικά Μηχανικού (Ένα λεπτό!! Τι έχουμε εδώ; Δηλαδή τα προηγούμενα 3 μαθηματικά ήταν πρόσθεση με χρήση άβακα, πολλαπλασιασμός με κομπιουτεράκι, και πόσες γωνίες έχει ένας κύβος; ), Υδραυλική

 

3ο ΕΤΟΣ: Δομοστατική Μηχανική (Φυσικά περιλαμβάνει όλα αυτά που φαντάζεστε! Μπετόν Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, Μεταλλικές Ι, ΙΙ, Ξύλινες και Φέρουσας Ι,ΙΙ , Γεφυροποιία Ι, ΙΙ, Στατική ΙΙ, ΙΙΙ), Γεωτεχνική Μηχανική, Τελική Διπλωματική Εργασία, Ολοκληρωμένη Μελέτη (Μελέτη όπως Ελεονόρα Μελέτη ;), Αποχετευτικά Έργα και Περιβαλλοντική Μηχανική.

 

Αντισεισμικό σχεδιασμό;; Δυναμική;; Κόστος; Λιμενικά; Σήραγγες....... Αυτά λογικά περιλαμβάνονται στις "Δεξιότητες για Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση στην Πολιτική Μηχανική"!

 

Παραθέτω:

Πρόγραμμα Σπουδών ΑΕΙ: http://www.civil.aut...11/102/lang,el/

Πρόγραμμα Σπουδών ΑΤΕΙ (Δομικών): http://pde.teiser.gr...ma_spoudon.aspx

Πρόγραμμα Σπουδών Βρετανικού ΑΕΙ (MEng = 4 έτη): http://wwwm.coventry...D=1151&yoe=2011

 

Όπως και να χει, είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωριστούν και σύντομα τα Κωλ.. Κολέγια (<= αλλού πάει συνέχεια το μυαλό μου..) θα κλείσουν εξαιτίας των μαζικών αντιδράσεων των συναδέλφων Διπλωματούχων και Πτυχιούχων Μηχανικών, του ΤΕΕ, της ΕΕΤΕΜ, του κ. Πρέσβη, και του Γιάννη Γιοκαρίνη.. Έχουν ξεκινήσει οι αντιδράσεις και οι μεγάλες πορείες των Μηχανικών σε όλη τη χώρα οι οποίοι κατακλύζουν τα κέντρα των πόλεων της LaLaLand διαδηλώνοντας για τα δικαιώματά τους και την περεταίρω υποβάθμιση του συστήματος παιδείας……. Χμ; Όνειρο έβλεπα πάλι;; Μπέρδεψα τον ύπνο με τον ξύπνιο μου που λένε!! :P

Edited by Earl
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

πάντως ΑΝ αναγνωρίζονται ΜΟΝΟ στην χώρα τους και έχει χαμηλότερα δίδακτρα απο τα μητρικά της χώρας τους θα τραβήξουν φοιτητικό τουρισμό.Συνάλλαγμα

 

οπως πάνε οι Έλληνες και σπουδάζουν έξω έτσι θα έρχονται εδώ οι ξένοι για να σπουδάσουν αυτό που θα σπούδαζαν στην χώρα τους πιο οικονομικά.

 

χλωμό ε?

Edited by streetas
Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε..

BEng υπόσχονται Civil Engineering and Construction (Πολιτικών Μηχανικών). Αυτοί θα είναι οι νέοι μας συνάδελφοι, διπλωματούχοι ισότιμοι με τους Διπλωματούχους αφού και οι δύο θα έχουνε BEng. σε σχέση με τα κορόιδα τους Πτυχιούχους που έχουν B.Sc. (Hons) = BEng στην Αγγλία (σε θέματα ΕΔ), στη Γερμανία, στη Τασκένδη, αλλά όχι στην ελλάδα..

 

Κριτήρια ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: Απολυτήριο Λυκείου (βασικό), Βασική γνώση της Αγγλικής (I do like to bekam Political Engineer), Όλες οι αιτήσεις εξετάζονται κατά περίπτωση μετά από προσωπική συνέντευξη με τον μπαμπά και με τον Ακαδημαϊκό Σύμβουλου του Κωλ.. Κολλεγίου.

 

Ας δούμε τα μαθήματα τώρα κύριοι:

 

 

Συνάδελφε, προσωπικά θεωρώ λαθος την τακτική σου να "τα μετράς". Καλά ΚΑΝΟΥΝ.

Εχουν πιστοποιήσεις, βραβεία, αναγνωρίσεις, αξιολογήσεις κλπ.

 

Ενώ εμείς ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ μη και θιχτούν ονόματα σχολών που ΔΕΝ περιμένουμε με τίποτα ότι είναι για τα μπάζα, και βγούνε καλές σχολές που τα είχαμε για "κωλοπετινίτσες"...(γιατί άραγε ;) ) άλλοι κάνουν απλά τη δουλειά τους.

 

Επίσης αυτοί έχουν ακαδημαϊκό έτος. Άρα ένα μάθημα μπορεί να ισοδυναμεί με 2 εξαμηνιαία.

Προσωπικά θεωρώ οτι ΚΑΛΑ έκαναν, για να θυμήσουν στα δημόσια ΑΕΙ ότι δεν αρκούν οι βαρύγδουπο τίτλοι μαθημάτων για ένα Πρόγραμμα σπουδών

Το άν θα λέγεται, π.χ. Μαθηματικά Ι-ΙΙ, ή Ανώτερα μαθηματικά μας μάρανε.....;

Τουλάχιστον εκεί θα κάνουν 14-16 μαθήματα το 6μηνο και δε θα έχουν "τραπεζάκια για ρουσφέτια"

Το αν η δικιά σου σχολή ΔΕΝ εχει δικαιώματα, ουδόλως σχέση έχει με το ιδιωτικό.

 

 

Υ.Γ: Ποιος σου ειπε οτι οι πτυχιούχοι έχουν BSc? BEng έχουν χωρίς επ. δικαιώματα..

Edited by georgor
Link to comment
Share on other sites

Τα παραπάνω links τα κοίταξες καθόλου;

Τα βραβεία και οι πιστοποιήσεις του εν λόγου, φάινονται από την 5ψήφια ( !! ) θέση του στη παγκόσμια κατάταξη.. Όπως και από το "ερευνητικό" του έργο που διαλαλεί. Στην ουσία το μόνο που αναφέρει, είναι ότι στηρίζει του φοιτητές που προάγουν την έρευνα (και εγώ μαγειρεύω υπέροχο παστίτσιο..) Δεν έχει να κάνει με το να "θυμίσουν" κάτι σε ΑΕΙ, έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουμε υπάρξει θύματα του μεγαλύτερου απατεώνα που υπάρχει. Του ελληνικού κράτους!

 

Υ.Γ: Ποιος σου ειπε οτι οι πτυχιούχοι έχουν BSc? BEng έχουν χωρίς επ. δικαιώματα..

 

Για να στο λέω, κάτι ξέρω συνάδελφε..

http://www.ice.org.u...rse-Search.aspx

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Για να στο λέω, κάτι ξέρω συνάδελφε..

http://www.ice.org.u...rse-Search.aspx

 

BEng Βγάζει.... αλλά και να μην έβγαζε... ΒEng ειναι... (δεν το αναλύω γιατί θα πάμε off topic)

 

Επίσης:

 

Τα ΔΠΘ, ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΑΝ ΠΑΤΡΑΣ κλπ. Τι πιστοποιήσεις έχουν; σε τι θέση είναι;

(αυτό με το σταμάτημα των αξιολογήσεων δεν το ανέφερα για πλάκα)

Edited by georgor
Link to comment
Share on other sites

Τα ΔΠΘ, ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΑΝ ΠΑΤΡΑΣ κλπ. Τι πιστοποιήσεις έχουν; σε τι θέση είναι;

(αυτό με το σταμάτημα των αξιολογήσεων δεν το ανέφερα για πλάκα)

 

Σε 3ψήφιες και 4ψήφιες θέσεις είναι.. Για τις εξωτερικές αξιολογήσεις συμφωνώ 1000%!! Είναι κάτι το οποίο προσπαθούν με νύχια και με δόντια να το σταματήσουν.. Αλλά έχουνε χάσει τη μπάλα και σύντομα θα έχουμε τις αξιολογήσεις κάπου δημοσιευμένες. Έπειτα; Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε συνάδελφοι.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.