Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια λειτουργίας και προδιαγραφές ιατρείου - οδοντιατρείου


terry

Recommended Posts

Γεια σε ολους...Μπραβο στα παιδια του σαιτ..

 

Εχω κ γω μια ερωτηση να κανω. Ενας φιλος, γιατρος, εχει βρει ενα παλιο διαμερισμα κ θελει να αλλαξει τη διαρρυθμιση του χωρου, ωστε αυτος να ικανοποιει τις απαιτησεις που χρειαζονται για να παρει αδεια για ιατρειο.

 

1) Για αλλαγες στην διαρρυθμιση (γκρεμισμα υπαρχοντων τοιχων και δημιουργια νεων κτλπ...) χρειαζεται καποια αδεια απο την πολεοδομια? Μιλαμε για εσωτερικες διαρρυθμισεις μονο.

 

2) Που μπορω να βρω το ΦΕΚ (ή οτιδηποτε αλλο) που να αναφερει ακριβως ποιες προυποθεσεις πρεπει να καλυπτει ο χωρος ωστε να παρει αδεια για ιατρειο και ποια ακριβως δικαιολογητικα χρειαζεται (βεβαιωση μηχανικου για τα τετραγωνικα, κλτπ)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 444
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλώς τον, ειδικά για Ιατρεία ισχύουν κάποιες εξαιρέσεις

 

δηλαδή νομίζω πως παίρνουν την άδεια από τον Ιατρικό σύλλογο

που είναι πιο ελαστικός σε κάποια θέματα

 

οπότε κάνε ένα τηλεφώνημα εκεί και μετα ενημερωσε μας και εμάς

Link to comment
Share on other sites

αποτυπώνεις αν θυμάμαι καλά το χώρο.

 

1) μικρής κλίμακας δε σε καλύπτει ?

 

2) Κάποτε για παιδίατρο που του έκανα χάρη μου έφερε το νόμο που πήρε από τον ιατρικό σύλλογο. Βέβαια πάνε χρόνια και δε βρίσκω τπτ.

 

Πρέπει να δείξεις το χώρο (να έχει τουαλέτα -χώρο αναμονής - εξεταστήριο). Θέλουν νομίζω και ειδικό αντιβακτηριδιακό δάπεδο .....

 

Ακόμα θυμάμαι έγραψα και μια δήλωση δική μου περί ορθότητας , τετραγωνικών κλπ που απαιτούνταν ....

 

Ιατρικό Σύλλογο σίγουρα, αφού από εκεί θα πάρει άδεια.

 

Σόρυ που δε μπόρεσα να βοηθήσω

Link to comment
Share on other sites

εγω που ασχολήθηκα με ένα μικροβιολόγο, την άδεια λειτουργίας τη δίνει η Δ/νση υγιεινής της εκάστοτε Νομαρχίας και υπάρχει κάποιο διάταγμα δεν το έχω στο γραφείο θα το ανεβάσω από το σπίτι αν θέλετε, αλλά υπάρχει πολύ εύκολα στο διαδίκτυο και λέει τις προδιαγραφές των χώρων ανάλογα με την ειδικότητα είναι αν θυμάμαι ένα ΠΔ 84/01

Link to comment
Share on other sites

Δικαιολογητικά άδειας λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου και οδοντιατρείου

http://www.isathens.gr/grindex.html

1) Αίτηση

2) Άδεια άσκησης ιατρικού ή οδοντιατρικού επαγγέλματος (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο)

1) Τίτλος ειδικότητας εφόσον υπάρχει και ανάλογα με το αντικείμενο της αίτησης.

2) Βεβαίωση εγγραφής και άσκησης ειδικότητος εφόσον υπάρχει και ανάλογα με το αντικείμενο της αίτησης από τον οικείο ιατρικό η οδοντιατρικό σύλλογο.

3) Στις περιπτώσεις του κοινού ιατρείου ή οδοντιατρείου ή της ιατρικής ή οδοντιατρικής εταιρείας το θεωρημένο από τα μητρώα του ιατρικού ή οδοντιατρικού συλλόγου αντίστοιχα συμφωνητικό λειτουργίας ή καταστατικό για τον έλεγχο των οικονομικών όρων της συνεργασίας και της τήρησης της ιατρικής δεοντολογίας. Εάν ο ιατρικός ή οδοντιατρικός σύλλογος δεν απαντήσει μέσα σε προθεσμία εξήντα (60) ημερών τεκμαίρεται η έγκριση του και αρκεί η προσκόμιση κυρωμένου αντιγράφου της αίτησης μαζί με την απόδειξη της ημερομηνίας κατάθεσης της.

4) Συμβόλαιο αγοράς ή μίσθωσης ή παραχώρησης με ή χωρίς αντάλλαγμα του ακίνητου.

5) Κανονισμός σε περίπτωση στέγασης σε πολυκατοικία από τον οποίο προκύπτει ότι δεν απαγορεύεται ρητά η εγκατάσταση ιατρείου - οδοντιατρείου.

6) Διάγραμμα κάτοψης 1/50 σε δυο αντίγραφα με τις διαστάσεις των χωρών και την επεξήγηση του προορισμού τους, θεωρημένο από διπλωματούχο μηχανικό ο οποίος πιστοποιεί ότι πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές όπως αυτές ορίζονται στο Π.Δ. 84/01. Στην κάτοψη θα είναι σχεδιασμένα όλα τα ιατρεία και οδοντιατρεία λειτουργίας και στο σχέδιο θα αναγράφεται το όνομα του ιατρού και οδοντιάτρου αντίστοιχα που χρησιμοποιεί κάθε ιατρείο η οδοντιατρείο.

7) Επίδειξη πρωτότυπων και υποβολή επίσημων αντιγράφων και παραστατικών κτήσης και κυριότητας ή της διαρκούς κατοχής ή αποκλειστικής χρήσης του επιστημονικού εξοπλισμού.

8 ) Πιστοποιητικό σήμανσης CE για τον ιατρικό - οδοντιατρικό εξοπλισμό

9) Παράβολο 145 Ευρώ από δημόσιο ταμείο

10) Αντίγραφο πανικού μητρώου τύπου Α΄

11) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει άλλο οδοντιατρείο – ιατρείο σε άλλη πόλη η νόμο, δεν είναι ιατρός - οδοντίατρος του ΕΣΥ, δεν είναι πανεπιστημιακός

12) Ανάκληση παλιάς άδειας λειτουργίας ιατρείου - οδοντιατρείου ή παλιά άδεια προκείμενου για μεταφορά.

13) Βεβαίωση ακτινοπροστασίας από ακτινοφυσικο ιατρικής (οδοντιατρεία)

14) Ντοσιέ με αυτιά

 

• Σε περίπτωση του κοινού οδοντιατρείου-ιατρείου οι δικαιούχοι υποβάλλουν την αίτηση από κοινού.

• Σε περίπτωση ιατρικής- οδοντιατρικής εταιρείας την αίτηση υποβάλλει ο νόμιμος εκπρόσωπος

 

 

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Π.Δ. 84/2001 ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Άρθρο 1

Ιδιωτικοί φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Η πρώτη περίοδος των εδαφίων δ και ε του άρθρου 4 του Π.Δ. 84/2001 (ΦΕΚ 70 Α’) αντικαθίστανται αντιστοίχως ως εξής:

Δ. Είναι δυνατή η χορήγηση μιας κοινής άδειας λειτουργίας σε δύο ή περισσότερους ιατρούς της αυτής ειδικότητας ή δύο ή περισσότερους οδοντιάτρους στην περίπτωση που χρησιμοποιούν τον ίδιο χώρο και τον ίδιο εξοπλισμό αλλά σε καθορισμένους διαφορετικούς χρόνους υποδοχής των ασθενών.

Ε. Απλή συστέγαση στον ίδιο χώρο, χωρίς εταιρική σχέση, με ξεχωριστές άδειες δύο ή περισσότερων ιατρών της αυτής ή διαφορετικής ειδικότητας, δύο ή περισσότερων οδοντιάτρων καθώς επίσης και δύο ή περισσότερων γιατρών και οδοντιάτρων, επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση ότι το σύνολο των διατιθεμένων χώρων κύριας χρήσης επαρκεί για την χορήγηση ξεχωριστών αδειών λειτουργίας, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του παραρτήματος Α’ του παρόντος προεδρικού διατάγματος.

 

 

Άρθρο 4

 

Παράταση Προθεσμίας

Τα ήδη κατά την έναρξη ισχύος του Π.Δ. 84/2001 (10.4.2001) λειτουργούντα ιατρεία και οδοντιατρεία, συστεγαζόμενα με κατοικίας των δικαιούχων, επιτρέπεται να παραμείνουν για τρία ακόμη χρόνια μετά τη λήξη της αρχικής τριετούς προθεσμίας, που χορηγήθηκε με το άρθρο 21 παρ. 5 του Π.Δ. 84/2001, δηλαδή μέχρι 10.4.2007.

proedriko_diatagma84_iatreia_182.doc

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδια για να ανοιξει ενα ιατρειο και να παρει αδεια μου ζητανε μια κατοψη και με τις προδιαγραφες του Π.Δ./84/01 αλλα και βεβαιωση οτι ο χωρος ειναι κυριας χρησης αυτο την βεβαιωση δεν την περνω απο την πολεοδομια ή κανω λαθος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.