Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμορφώσεις στους ακάλυπτους χώρους


Recommended Posts

Άρθρο 17, παρ.3γ:

Στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου ή γηπέδου επιτρέπονται οι παρακάτω διαμορφώσεις:

γ)Κατασκευές, όπως σκάλες, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), αντηρίδες, πεζούλια, βεράντες, φυτεύσεις, cours anglaises συνολικού μήκους μικρότερου ή ίσου του 1/3 της όψης στην οποία αντιστοιχεί και μέχρι καθαρού πλάτους 1,20 μ., μηχανικά μέσα κάλυψης υψομετρικών διαφορών για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων κ.λ.π.

Υπενθυμίζω ότι : Ακάλυπτος χώρος είναι ο χώρος που δεν δομείται.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η διαμόρφωση των όψεων περιορίζεται σημαντικά ως προς την έκτασή της. Δίνω ένα παράδειγμα: Όψη με σκάλα που οδηγεί σε μπαζωμένη βεράντα που αποτελεί είσοδο κατοικίας. Αμέσως έχει καταληφθεί το 1/3 της όψης και δεν γίνεται να τοποθετηθούν αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως ζαρντινιέρες, cours anglaises ή και λειτουργικά στοιχεία όπως ράμπες, πεζούλια και επιπλέον βεράντες. Επίσης αποκλείονται πλέον οι μπαζωμένες βεράντες πλάτους μεγαλύτερου του 1,20 και οδηγούμαστε στη δημιουργία εξώστη για μεγαλύτερο πλάτος.

 

Το έχω καταλάβει σωστά;

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Έγινε διόρθωση απο την ομάδα συντονισμού.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Gousgounis

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

το υπογραμμισμένο αφορά τις cours anglaises και όχι όλα τα προαναφερόμενα στοιχεία. "συνολικού ... στην οποία αντιστοιχεί (η cours anglaises = το υποκείμενο)"

Link to comment
Share on other sites

Έχω μεταφέρει το άρθρο ακριβώς όπως το γράφει ο νόμος. Τα υπογραμμισμένα αναφέρονται στις "κατασκευές, όπως σκάλες, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), αντηρίδες, πεζούλια, βεράντες, φυτεύσεις, cours anglaises", δηλάδή σε όλα.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι το ερμηνεύεις εσύ. Εγώ το ερμηνεύω αλλιώς γιατί βλέπω οτι τι ρήμα είναι σε ενικό αριθμό και θεωρώ οτι έχει υποκείμενο την cours anglaises, αλλιώς θα έλεγε "στα οποία αντιστοιχούν" με υποκείμενο τις κατασκευές.

τι να πω... είναι θέμα ερμηνείας... ?

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω τι εννοείς και σύμφωνα με αυτό που λές αναφέρεται στις cours anglaises όλη η φράση "συνολικού μήκους μικρότερου ή ίσου του 1/3 της όψης στην οποία αντιστοιχεί και μέχρι καθαρού πλάτους 1,20 μ.". Έτσι είναι πιο λογικό και δεν δημιουργεί θέμα με τη διαμόρφωση των όψεων.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι, η αναφορά γίνεται για τους ...κουραγκλέδες :smile:

 

Είναι δυνατόν να επιτρέπονται φυτεύσεις μόνο για το 1/3 της όψης;...

Link to comment
Share on other sites

Εκτός των παραπάνω ... καλό είναι να δίνουμε και στα σημεία στίξης τη βαρύτητα που δικαιούνται ... όπως π.χ. στο κόμμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Συναδελφοι τα φωτα σας για 2 θεματακια σε αδεια  κατοικιας σε εκτος σχεδιου περιοχη  :

 

1) Εχω μια διαμορφωση σαν ανοικτο Parking στον ακαλυπτο χωρο του γηπεδου. Εμπιπτει λετε στις διαμορφωσεις του Αρθρου 17, Παρ. 3γ?

 

2) Γυρω απο αυτο το Parking θελει ο ιδιοκτητης να σηκωσει τοιχο υψους 2,00μ για λογους καθαρα αρχιτεκτονικους και οχι για αντιστηριξη εδαφους. (δεν μπορω και να το δικαιολογησω γιατι δεν εχω τοσο εντονη κλιση). Υπαρχει καπου πουθενα στην νομοθεσια το οτι απαγορευεται μια τετοια τοιχοποιια? Ξαναλεω οτι δεν προκειται για τοιχο αντιστηριξης ή περιφραξη.

 

Τα παραπαπανω εχω την εντυπωση πως ειναι θεμα Σ.Α. το εαν θα μου τα περασουν ή οχι, απλα ρωταω μηπως υπαρχει πουθενα στην νομοθεσια γραμμενο κατι, για να μπορω να τα επικαλεστω...

Link to comment
Share on other sites

 Η κατασκευή που περιγράφεις βρίσκεται μέσα στην υποχρεωτική απόσταση από τα όρια του οικοπέδου?

Αν ναι, νομίζω πως δεν μπορείς να το κάνεις.

Αν όχι, εγώ θα την μέτραγα στην κάλυψη, θα την βάφτιζα διαμπερές άνοιγμα και θα το έλυνα έτσι το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.