Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρτιότητα και Οικοδομησιμότητα Εκτός Σχεδίου


rse

Recommended Posts

Άρα συνάδελφε το κρίσιμο ζήτημα είναι το πότε θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτησίες εξαιτίας απαλλοτρίωσης. Από τη στιγμή που θα αποζημιωθούν, άσχετα αν ο δρόμος διανοιχθεί ή όχι, λες ότι το γήπεδο περνάει στο νέο καθεστός και έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο, δηλαδή πάνω στο όριο απαλλοτρίωσης της μελέτης, το οποίο κάποια στιγμη θα υλοποιηθεί στο έδαφος (στη υπόθεσή μας θα υλοποιηθεί σε όλο το ευρος μέχρι τις S.R).

 

Ακριβως.

 

Γενικα σε ενα απομενον ακινητο που εχει προσωπο σε Εθνικη Οδο (συμπεριλαμβανονται κομβοι, παραπλευροι οδοι κλπ), αφου εχει συντελεστει η απαλλοτριωση, ο ιδιοκτητης του ακινητου μπορει/γνωριζει να σας δειξει μονο τα πλαγια και πισω συνορα της ιδιοκτησιας του. Το που ακριβως ειναι το προσωπο του οικοπεδου που ταυτιζεται με την γραμμη απαλλοτριωσης θα το βρειτε εσεις στο γραφειο γραφικα απο τους χαρτες της Εθνικης Οδου που ειναι σε ΕΓΣΑ87 και συνηθως σε κλιμακα 1:1000, εκτος και αν τα εχετε σε ηλεκτρονικη μορφη, λιγο δυσκολο. Στα υπόψη στη γραφικη μεθοδο οτι το πάχος του μολυβιου 0.5mm σε κλιμακα 1:1000 ειναι 0.5μ σφαλμα στην πραγματικοτητα.

 

Αν επιστρεψετε μετα να κανετε χαραξη για να βρειτε την γραμμη απαλλοτριωσης, θα διαπιστωσετε οτι αρκετες φορες 'χαριζονται' λωριδες δεντρων απο τα συνεργεια κατασκευης στους παραπλευρους ιδιοκτητες και δεν τα κοβουν. Τα δεντρα αυτα θεωρητικα ανηκουν στο Δημοσιο, βρισκονται σε κοινοχρηστο χωρο... αλλα τα εκμεταλλευονται ευλογα οι παροδιοι ιδιοκτητες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 268
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Για να είναι οικοδομήσιμο ενα αγροτεμάχιο που δημιουργείται από κατάτμηση, θα πρέπει να έχει προόσωπο 25μ σε αγροτικη οδό προ του 23.

Εαν αυτή η αγροτική οδος μετά απο κάποιο σημείο διερχεται μέσα από την ιδιοκτησία του αγροτεμαχίου τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Τότε το διαιρεί σε αντίστοιχα τμήματα.Αν λοιπόν είναι προ του 23 ο δρόμος, τότε στα συμβόλαιά του θα πρέπει να αναφέρεται.Να το τσεκάρεις αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Εαν δεν αναφέρεται στα συμβόλαια, αλλά όμως φαίνεται σε αεροφωτογραφίες, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως προ του 23?

 

 

θέλουν να το χωρίσουν σε δυο τμήματα για να το μοιράσουν. Για να μην χάσει την οικοδομησιμότητα του το αγροτεμάχιο, θα μπορούσαν να το χωρίσουν μεταξύ τους με κάποιο συμφωνητικό, σαν να κάνουν κάθετη συνιδιοκτησία ή κάτι παρόμοιο, αλλά στο συμβόλαιο να παραμείνει ολόκληρο το αγροτεμάχιο?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Αεροφωτογραφίες του 23 δε νομίζω να υπάρχουν.Και αφού δεν υπάρχουν αποδεικνύεται με την αναφορά του σε συμβόλαια είτε του ενδιαφερομένου εκείνης της περιόδου είτε γειτονικά, αλλιώς δεν είναι προ του 23,Κάθετη ιδιοκτησία εκτός σχεδίου δεν επιτρέπεται.Το συμβόλαιο που δεν αναφέρει το δρόμο πόσο πρόσφατο είναι και συνοδεύεται από τοπογραφικό?

Edited by Manolis gon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω δει ακόμα συμβόλαιο. Παντως ξέρω ότι είναι παλιό, χωρίς τοπογραφικό.

 

O αγροτικός δρόμος φαίνεται στο χάρτη 1:5000 της ΓΥΣ. Αυτό αρκεί για να χαρακτηριστεί ως προ του 23 ?

 

Παρεξήγηση, δεν εννοούσα να γίνει κάθετη συνιδιοκτησία, αλλά απλά να υπόγραψουν ένα χαρτί, που να φαίνεται ότι το έχουν μοιράσει, χωρίς όμως να αλλάξει το συμβόλαιο του αγροτεμαχίου.

Δεν ξέρω εαν γίνεται, κάτι τέτοιο. Ισως θα μπορούσαν να το χωρίσουν άτυπα μεταξύ τους και με προφορική συμφωνία για να μην χάσουν την οικοδομησιμότητα...

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, για να χαρακτηριστεί ο δρόμος ως προ του 23 πρέπει να βρεις αποδείξεις πως είναι προ του 23. Οι χάρτες ΓΥΣ σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνουν κατάσταση προ του 23 οπότε όπως σου απαντησε ο Παύλος στο άλλο θέμα που έθεσες και θέτεις αντίστοιχα ερωτήματα, ΔΕΝ αποτελούν απόδειξη. Ούτε Α/Φ τέτοια εποχής μπορείς να βρεις καθώς δεν υπάρχουν. Πρακτικά, ο μόνος τρόπος απόδειξης είναι συμβόλαια προ του 23 που να αναφέρουν τον δρόμο, ή άλλιώς αν είναι κάποια δημοτική οδός αναγνωρισμένη. Επειδή οι πελάτες σου θέλουν να γίνει πράξη η επιθυμία τους, μην δέχεσαι να πιέζουν εσένα για πράγματα τα οποία δεν στέκουν..Καλημέρα σε όλους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αγροτεμάχιο 7 στρ. χωρίς πρόσωπο σε δημοτική/κοινοτική οδό, είναι αρτιο και οικοδομήσιμο ως υφίσταται.

 

Όμως μέσα από το αγροτεμάχιο διερχεται κοινοχρηστη αγροτική οδός. Εστω ότι δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι ειναι προ του 23.

 

Το συμβολαιο περιγράφει το αγροτεμάχιο σαν ενα εναιο ακίνητο.

 

Όμως εγώ που θα μετρήσω τώρα το αγροτεμάχιο και τον δρόμο που διερχεται, θα πρέπει να δείξω το αγροτεμάχιο σαν δυο ξεχωριστα ακίνητα εκατέρωθεν του δρόμου?

 

Το ένα κομμάτι θα είναι 6,5 στρ και το άλλο 0,5 στρ.

 

 

Τότε το διαιρεί σε αντίστοιχα τμήματα.Αν λοιπόν είναι προ του 23 ο δρόμος, τότε στα συμβόλαιά του θα πρέπει να αναφέρεται.Να το τσεκάρεις αυτό.

 

Αυτό θεωρείται ως κατάτμηση και το κομμάτι των 6,5 στρ χάνει αυτόματα την οικοδομησιμότητα του?

ή θα το παρουσιάσω ως το ίδιο ακίνητο που αποτελείται από δυο τμήματα και ετσι διατηρεί την οικοδομησιμότητα?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Η κοινοχρηστία πως αποδεικνύεται?

Η κατάτμηση αν τη θεωρήσουμε ότι έχει γίνει, συντελέστηκε με τη διάνοιξη του δρόμου.Πότε διανοίχτηκε? Πριν η μετά το 2003?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.