Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπέρυθρη θέρμανση


konsantina

Recommended Posts

ειμαι μηχανικοσ παραγωγησ και διοικησησ και θα ηθελα να ρωτησω ποια η γνωμη σασ για την υπερυθρη θερμανση. διαβασα οτι εξοικονομει ενεργεια και ειναι καλύτερη για τον ανθρώπινο οργανισμο. αυτό όμοσ που με απασχολει είναι αν εχει καλή απόδοση στο χώρο.

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 257
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ενδιαφέρον το μήνυμα της konsantina.

 

Είχα ψάξει και εγώ κυρίως μέσα από τις πληροφορίες που διαφημίζεται μία εταιρεία στο χώρο στην Ελλάδα.

Δεν μπόρεσα να επιβεβαιώσω κάτι.

Ζητήματα:

1. Πόσο επηρρεάζεται η υγεία του ανθρώπου από την ακτινοβολία;

2. Οικονομία σε σχέση με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ και την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης;

3. Αίσθηση άνεσης ενοίκων του κτιρίου που χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο θέρμανσης.

4. Επιστημονικές πηγές ενημέρωσης??

 

Αν έχει αναζητήσει κάποιος άλλος και έχει βρει απαντήσεις με αναφορές θα ήταν ευπρόσδεκτη η συνεισφορά του!

 

Ευχαριστώ

 

Colt

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου colt οσον αφορα την επιδραση τησ υπερυθρησ ακτινοβολιασ στον οργανισμο αρκει να σου πω ότι σε ενταση είναι μικρότερησ ταξησ καιν απο τη φωτεινη.που σημαινει οτι το φωσ ειναι πιο <<βλαβερο>> από την υπερυθρη. εξαλλου πολλεσ πηγεσ θερμοτητασ οπωσ το τζακι εκπεμπουν υπερυθρη ακτινοβολια. μερικοι επιστημονεσ υποστηριζουν οτι η υπερυθρη ακτινοβολία φέρνει μια αισθηση ευφοριασ στον οργανισμο.επισησ επειδη δεν μεταδιδεται μεσω του αερα δεν τον θερμαινει δηλαδη δημιουργει πιο υγιεινο και αποστειρωμενο περιβαλλον. επιπλεον λόγω του οτι αντανακλα στα τοιχωματα του χωρου δημιουργει στεγνούσ τοιχουσ χωρισ υγρασια και με λιγοτερεσ θερμικεσ απωλειεσ. αυτο που δεν γνωριζω ειναι γιατι εξεικονομει ενεργεια και χρηματα και αν εχει την ιδια αποδοση θερμοτητασ στο χωρο

Link to comment
Share on other sites

Την έψαξα και εγώ για να φέρω μάλιστα αντιπροσωπία με τέτοιου είδους θερμαντικά σώματα στην περιοχή μου.

Οι υπεύθυνοι μου έκαναν και μία σχετική επίδειξη ήταν το καλοκαίρι όμως και δεν μπόρεσα να αντιληφθώ την θερμότητα ένιωθα κάτι παραπάνω από την θερμοκρασία του σώματός μου και κάτι σαν ανεπαίσθητο γαργάλημα σαν μασάζ όταν στεκόμουν μπροστά στο πάνελ.

Η λειτουργία τους είναι πολύ απλή και η φιλοσοφία τους ακόμη πιο απλή,

είναι πιο φθηνά σε κατανάλωση ακόμη και με τα καινούρια τιμολόγια της ΔΕΗ κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με την konsantina με έμφαση στο πόσο καλό είναι για το κτίριο και για το περιβάλλον επίσης έχουν και πολύ καλή αισθητική και δεν χρειάζετε χώρος για λεβιτοστάσιο.

Με προβλιμάτισε το οτί για καινούρια σπίτια ίσως χρειάζετε τριφασικό ρεύμα από την ΔΕΗ γιατί για ένα σπίτι 100 τμ (σε πολυκατοικία της Ξάνθης) χρειάζετε περίπου 11KW κατανάλωσης σώματα.

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά όταν ενδιαφέρεσε για θέρμανση μέσω ηλεκτρισμού χρειάζεσε το τριφασικό ρευμα (εκτός κ αν ειναι μικρό σπιτι) οπότε δε θα το θεωρουσα μειονέκτημα...

Link to comment
Share on other sites

Το οτι αυτο το ειδος θερμανσης δεν εχει περπατησει εξω κατι πρεπει να σημαινει. Αντιγραφω απο ξενη ιστοσελιδα:

 

IR heaters are used in industrial manufacturing processes including curing of coatings; heating of plastic prior to forming; plastic welding; processing glass; cooking and browning food. They are used when high temperatures are required, fast responses or temperature gradients are needed or products need to be heated in certain areas in a targeted way. Their application is difficult for objects with undercuts.

 

They are also used to provide warmth to suckling animals whose mother cannot or will not provide them with natural warmth as well as to captive animals in zoos or veterinary clinics, especially for lizards and other reptiles, and tropical animals such as birds.

 

Οσο για την ταση που χρειαζεται μια συσκευη τετοια δεν γνωριζω. Υποθετω ταση δικτυου αναλογα με το που προοριζεται η συσκευη.

Link to comment
Share on other sites

Από οικολογικής πλευράς καλύτερα είναι τα συστήματα που χρησιμοποιούν biofuels η φυσικό αέριο.

Η χρήση ηλεκτρικής ενέργεια σαν μέσω θέρμανσης είναι απαγορευτική.

 

γι'αυτο άλλωστε και συστήματα όπως το infrared heating δεν είναι δημοφιλή στο εξωτερικό.

 

Ένα άλλο μειονέκτημα των infra red συστημάτων είναι η μεγάλη επιφάνεια που χρειάζονται για να αποδώσουν επαρκώς.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ειμαι μηχανικοσ παραγωγησ και διοικησησ και θα ηθελα να ρωτησω ποια η γνωμη σασ για την υπερυθρη θερμανση. διαβασα οτι εξοικονομει ενεργεια και ειναι καλύτερη για τον ανθρώπινο οργανισμο. αυτό όμοσ που με απασχολει είναι αν εχει καλή απόδοση στο χώρο.

 

Η θέρμανση με υπέρυθρη ακτινοβολία χρησιμοποιείται εκεί όπου ΔΕΝ υπάρχουν επιφάνειες που να περικλείουν τον χώρο, π.χ. χώρους παραγωγής όπου η οροφή είναι στα 6 μέτρα και οι τοίχοι πολύ μακριά από τον χειριστή, ή και στις καφετέριες (με τα λεγόμενα σόμπες-μανιτάρια)

 

Επειδή η θέρμανση με υπερυθρη ακτινοβολία "στοχεύει" την περιοχή όπου θέλουμε να θερμάνουμε, εξοικονομεί ενέργεια σε σχέση με άλλες μεθόδους όπως αερόθερμα, υποδαπέδια, συνήθη σώματα ραντιατέρ κτλ.

 

Πέρα από αυτό το χαρακτηριιστικό η υπέρυθρη θέρμανση δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο θέρμανσης. Με μία επιφύλαξη: η έκθεση του ανθρώπινου ματιού σε συνεχή υπέρυθρη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει καταρράκτη.

 

 

Στην ερώτηση σχετικά με την τάση και με τον λέβητα, δεν κατάλαβα τι εννοείς.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.