Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαγραφή από μέλος ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ με μορφή εξοδίκου


papanik77

Recommended Posts

Λόγω των δυσμενών συνθηκών στη χώρα μας αποφάσισα να διακόψω την ασφάλισή μου στο ΤΣΜΕΔΕ και κατά συνέπεια με βάση τη νομοθεσία που ισχύει σήμερα, θα πρέπει να διαγραφώ και από το ΤΕΕ. Τη διαγραφή μου αυτή την στέλνω με μορφή εξωδίκου ώστε εαν στο μέλλον η κατάσταση στην αγορά βελτιωθεί να μπορώ να επανεγγραφώ στα ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ. Με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτουμε τις απειλές του ΤΕΕ για μη δυνατότητα επανεγγραφής. Όποιος συνάδελφος θέλει ακολουθεί... Επισυνάπτω την αίτηση διαγραφής.Διακοπή άσκησης επαγγέλματος.doc

Edited by papanik77
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα. Συμβουλευτηκες δικηγορο για την συνταξη του εξωδικου?

Το σημειο που λες:

ΔΙΑΚΟΠΤΩ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ του άνω επαγγέλματός μου από σήμερα (χωρίς να επιθυμώ, εάν δεν είναι υποχρεωτική την οριστική διαγραφή μου από το Τ.Ε.Ε, προς το οποίο κοινοποιείται η παρούσα)
ετσι οπως ειναι γραμμενο σε καλυπτει σε περιπτωση που θελησεις αργοτερα να ξαναασκησεις το επαγγελμα?

Γιατι το καλο τεε θα σου πει, φιλε, η οριστικη διαγραφη σου ειναι υποχρεωτικη.

 

Καλη τυχη παντως, οπως και να εχει.

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

φιλε μου θα σου πω τη γνωμη μου, μιας κ το ποσταρεις που το ποσταρεις

 

κατ αρχην το κειμενο σου θελει συγυρισμα, να φυγει ο συναισθηματικος τονος, να επικαλεστεις κανα 2-3 αρθρα νομοθεσιας και ανθρωπινων δικαιωματων που σε οδηγουν να θεωρησεις αδικα οσα γινονται κλπκλπ, επισης να επικαλεστεις επιφυλαξη κατα παντος νομιμου δικαιωματος σου κ τελος να γινεις πιο συγκεκριμενος με τις ημερομηνιες (πενταετια κλπ)

 

θα σου προτεινα να βρεις ενα φιλο δικηγορο, να τον κερασεις κανα ποτο κ να σου χτενισει το κειμενο.

 

κατα τα αλλα βρισκω καλη την ιδεα σου, διοτι με χτενισμενο κειμενο κ επικληση του Νομου, δεν το θεωρω πιθανο να παρεις την ιδια ηλιθια απαντηση που γραφει το ΤΕΕ σε οσους απορριπτεται η αιτηση διαγραφης.

 

καλη συνεχεια

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εαν στο μέλλον θελήσω επανεγγραφή και το ΤΕΕ μου το αρνηθεί θα το κυνηγήσω δικαστικώς χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο εξώδικο. Ξέρω ότι μπορει να μην είναι εύκολη διαδικασία αλλά σίγουρα έτσι αφήνω μια πόρτα ανοιχτή.

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να θελω να σε προσβαλω papanik77 και ετσι για να ευθυμησουμε λιγακι, να σας πω ενα αστειακι: Ξερεις πως λεγεται ο κλητηρας που θα παραλαβει το εξωδικο? Εκλασαμέντες!

Link to comment
Share on other sites

Αν συνεχίσουν να τηρούν την ίδια αρνητική στάση ως προς τις διαγραφές και τα εξώδικα αρχίσουν να πέφτουν βροχή, θα χρειαστούν πολλούς "εκλασαμέντες" για να τα παραλαμβάνουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΣΜΕΔΕ : επειδη η ομαδικη αιτηση προς τεε-τσμεδε για αλλαγη καθεστωτος ασφαλισης, οι εργατολογοι δικηγοροι , οι καταγγελιες, οι ασφαιρες εξαγγελιες και τα πολλα μπλα-μπλα των συλλογων των μηχανικων εναι χωρις αποτελεσμα διοτι τα τεε -τσμεδε δεν προκειται να αλλαξουν το καθεστως ασφαλισης ιδιοτητας σε εργασιας για να μην χασουν τα προβατα απο το μαντρι , οπου τα αρμεγουν ειτε θελουν ειτε δεν θελουν με παχυλες εισφορες.,ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ : ΕΞΩΔΙΚΗ η και ΑΠΛΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΣΜΕΔΕ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΕΡΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (που το επιθυμει ) ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ : 1) ΔΕΝ ΘΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΝΕΡΓΟΣ, 2) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΕ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ , ΟΤΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΕ, ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ. θα επισυναψει ολα τα δικαιολογητικα-αποδεικτικα της ανεργιας του και για το ποτε ξεκινησε . (πχ απολυση αν ηταν μισθωτος ή και εγγραφη στον αοεδ αν εχει (αν ειχε και κρατησεις ικα ) , εκαθαριστικο οτι δεν εχει πλεον εισοδηματα ως μηχανικος, παυση δου και περιφερεια αν υπαρχει, δελτιο παροχης υπηρεσιων χωρις κανενα δελτιο δπυ κομενο απο την ημερομηνια εναρξης της ανεργιας...κλπ ) Η παραπανω προτεινομενη ενεργεια αφορα και τους συναδελφους που θελουν την σφραγιδα, αλλα αδυνατουν να πληρωσουν τις εισφορες τους λογω ανεργιας. Και αφηστε το τσμεδε να στελνει οσα ειδοποιητηρια θελει...στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα ! Εναντι συνεχιζομενων χρεωσεων απο το τσμεδε, και για να εχει νομικη καλυψη για να αποριψει τις χρεωσεις οσο ειναι ανεργος , Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ ΣΤΑ ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ της παραπανω ΔΗΛΩΣΗΣ ειναι η ενδεδειγμενη και η ποιο αποτελεσματικη ασπιδα του μηχανικου, η οποια εγινε προσωπικα απο μενα και επεσπευσε και την αιτηση διαγραφης μου στο τεε οπου καθυστερουσε με κωλυσιεργια του τεε. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Link to comment
Share on other sites

το παραπανω εξωδικο ή και με απλη δηλωση προτεινει το γκρουπ στο φεισμπουκ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΤΑ ΧΡΕΩΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ. αλλα νομιζω δεν χρειαζεται να πληρωνουμε δικηγορο κα επιδοση, αφου μπορουμε απλα και ανεξοδα να την πρωτοκολησουμε με το ιδιο νομικο αποτελεσμα .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.